Καλησπέρα.
Είμαι καινούριο μέλος και θα ήθελα να γράψω κι εγώ την εμπειρία μου και να μου πείτε τη γνώμη σας.
Είμαι 24 χρόνων. Όλα ήταν πολύ καλά στη ζωή μου μέχρι τα 21 μου χρόνια και ήμουν πάρα πολύ καλά με τον εαυτό μου, ήμουν χαρούμενη, δημιουργική, δυναμική. Είχα όρεξη για τα πάντα. Ακόμα και τα δύσκολα μπορούσα να τα αντιμετωπίζω φυσιολογικά.
Στα 21 μου χρόνια, έπαθα μια σοβαρή ερωτική απογοήτευση....πολύ άσχημη....Από τότε και για τα επόμενα δύο σχεδόν χρόνια, υπέφερα. Έκλαιγα κάθε μέρα...έκλαιγα και στενοχωριόμουν τόσο πολύ που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι εξ αιτίας αυτού έπαθα ό,τι έπαθα (θα γράψω στη συνέχεια).. Ευτυχώς μετά από καιρό, με τη βοήθεια φίλων και δικών μου ανθρώπων, το ξεπέρασα. Γνώρισα έναν άλλον άνθρωπο και ήμουν πάρα πολύ καλά (και είμαι ακόμα μαζί του!:)).
Δυστυχώς το προπέρσινο καλοκαίρι έπαθα κάτι κακό στην υγεία μου και νομίζω ότι από εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Έπαθα κάποιο πρόβλημα με το κεφάλι μου, που οι γιατροί ποτέ δεν μπόρεσαν να βρουν τι είναι. Έκανα κάθε είδους εξέταση (μέχρι και σε μαγνητικό τομογράφο...) και κανένας γιατρός δεν μπόρεσε να εξηγήσει τι ήταν αυτό το βάρος που αισθανόμουν στο κεφάλι...Ένιωθα ένα έντονο βάρος, σα να είχα κάτι μέσα στο κεφάλι μου. Θυμαμαι ότι ξεκίινησε αφού ήπια ένα δυνατό καφέ και με πείραξε στα νεύρα, όμως η γιατρό μου είπε ότι ένας καφές δε μπορεί να δημιουργήσει τόσο πρόβλημα. Όλες οι εξετάσεις που έκανα ήταν άριστες. Δεν είχα τίποτα οργανικό. Τελικά η γιατρός το μόνο που μπόρεσε να μου πει ήταν ότι μμάλλον είχα επιβαρύνει πολύ τον εαυτό μου με κάποια στενοχώρια που πέρασα και ο οργανισμός αντέδρασε έτσι. Μου έδωσε κάποια αντικαταθλιπτικά, τα saroten, για να χαλαρώσει αυτό το βάρος και η ένταση στο κεφάλι. Τελικά μετά από ένα μήνα πέρασε.
Το πρόβλημα είναι ότι από τότε αισθάνομαι αδύναμη όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Κυρίως ψυχολογικά. Έχω χάσει την όρεξη και τη δύναμη που είχα παλιά...Καμιά φορά με πιάνουν τα κλάματα ανεξήγητα και ενώ όλα κυλούν όμορφα στη ζωή μου και έχω κάθε λόγο να είμαι ευτυχισμένη, δεν είμαι. Έχω αρχίσει να φοβάμαι να μείνω μόνη με τον εαυτό μου, ενώ πριν από αυτό το πρόβλημα μου άρεσε πολυ να περνάω χρόνο μόνη μου και να κάνω διάφορα πράγματα.
Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι από τότε που το έπαθα αυτό στο κεφάλι μου, δε συγκρατώ πια το ίδιο εύκολα στο μυαλό μου τις πληροφορίες, ξεχνώ πιο εύκολα. δεν έχω τις ίδιες δυνατότητες στο διάβασμα, όπως πριν. Πάντα ήμουν αριστη και διάβαζα πολύ και τώρα νιώθω ότι δεν έχω κουράγιο και ότι ό,τιδήποτε διαβάσω το ξεχνάω εύκολα.
Αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Δε νιώθω όπως πριν, δυνατή και χαρούμενη...
Γιατί?
Μήπως αυτό που έπαθα δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στα νεύρα μου και μου έχει προκαλέσει και κατάθλιψη?
Θυμάμαι ότι όταν ξεκίνησε το πρόβλημα, το βαρος και η ένταση στο κεφάλι ήταν τόσο έντονα που κόντευα να τρελαθώ...
Έχω φοβηθεί πολύ...