παλι τα ιδια ρε παλιι......
Δε ξερω αν το θεμα μου ταιριαζει εδω, στην καταθλιψη, ή στα ΙΔΨ...περσυ το καλοκαιρι αντιμετωπισα καταθλιψη και αγχος και ιδψ μαζι. Εχω ενα κατοικιδιο για το οποιο καταληξα για πολλους και διαφορους λογους (μετα απο μηνες καταθλιπτικης συμπεριφορας) να εχω ιδεοληπτικους ψυχαναγκασμους για το ποτε που πως και που θα ειμαι οταν θα πεθανει. Καταλαβαινα οτι ειναι ηλιθιο να φερομαι ετσι για ενα ζωο, σκεψεις που δεν εκανα ποτε πχ για καποιο συγγενη μου. Αφου εφτασα στο αμην και δεν αντεχα αλλο πηγα σε ψυχιατρο οπου ξεκινησα φαρμακευτικη και συμπεριφοριστικη θεραπεια. Οι συναντησεις κρατησαν γυρω στο 6μηνο οσο επαιρνα και τα φαρμακα, μετα επειδη ενιωθα οτι δε με βοηθουσε παραπανω το να πηγαινω στον ψυχιατρο αποφασισα να σταματησω..απλα δε ξαναπηγα. Ημουν καλα αλλα τον τελευταιο μηνα εχω αρχισει παλι καταθλιπτικη συμπεριφορα και γενικα τα βλεπω ολα πολυ αρνητικα οπως γινοταν και πριν το περσινο καλοκαιρι. Και για μια κουβεντα που μου ειπε η μανα μου...να το δωσουμε το ζωο καπου αλλου...αρχισα να εχω αγχος για αυτη την προταση της...εχω αρχισει να σκεφτομαι οτι καποια στιγμη θα πρεπει να το δωσω το ζωο (το εχω αφησει στην οικογενεια μου για λογους ευνοητους) γιατι η μανα μου δε θελει να το εχει στο κεφαλι της. Εγω στεναχωριεμαι αφανταστα στην ιδεα να το δωσω να μη ξερω τι κανει, και κυριως εχω παλι στη σκεψη μου οτι θα πεθανει και δε θα το ξερω δε θα ξερω πως εζησε και αλλα τετοια. Οι γονεις μου ειχαν στεναχωρεθει πολυ με ολο αυτο που ειχα παθει, ηθελαν να στραγγαλιξουν το ζωο αλλα προφανως δε φταιει το ιδιο το ζωο αλλα εγω...εγω λογω σκεψεων και καταθλιψης κατεληξα να δωσω τοση σημασια σε ενα ζωο...δεν ειναι λογικο. Τωρα θελω να ξαναπαω σε ψυχιατρο γιατι τρεμω το οτι θα καταληξω στα ιδια παλι, οπως περσυ...αλλα επισης δε θελω να το πω στους γονεις μου γιατι μονο πονο τους προκαλω οταν δεν ειμαι καλα....αλλα δε γντ να παω κρυφα σε ψυχιατρο γιατι εξαρτωμαι οικονομικα απ την οικογενεια μου. Ασε που δε μ αρεσει να τους κρυβω πραγματα....δε ξερω πως να τους το πω. Θα σκεφτουν παλι αυτο το κωλοζωο σε κανει να εχεις τετοιες σκεψεις, αλλα ξερω πως αυτες οι ιδεοληψιες προκαλουνται απο το τεραστιο αγχος που εχω για τα παντα, απο τις απογοητευσεις που βιωνω μονη μου εντονα και απ την καταθλιπτικη μου ταση....δε ξερω τι να κανω πως να τους το πω χωρις να ριξουν το φταιξιμο στο ζωακι...μακαρι να μπορουσα να το δωσω χωρις να με ποναει, χωρις να μ προκαλει αγχος και ιδεοληψιες αλλα δε μπορω....δε θελω να ξαναπαθω τα ιδια....ειμαι χαλια!! :((((