Originally Posted by
mariafil
Καλησπέρα,
πέρνω φάρμακα εδώ και κάποιους μήνες (αντικαταθλιπτικά) και ήδη μετα τους πρώτους μήνες ένιωθα καλύτερα...παράλληλα κάνω και ψυχοθεραπεία...
είμαι σε μια φάση επαναπροσδιορισμού κάποιων πραγμάτων και συγκρότησης ενός "νέου" εαυτού....
στο σημείο αυτό θέλω να πω πώς πριν αρχίσω την θεραπεία είχα χάσει όλους μου τους φίλους (δεν έβγαινα απ' το σπίτι κτλ), σχέση δεν υπήρχε και γενικά ήμουνα μόνη μου...
θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος ή έχει περάσει κάτι ανάλογο...πως μετά απο τέτοια περίοδο παρακμής και κοινωνικού αποκλεισμού είναι δυνατόν κάποιος να επαναπροσδιορίσει τις αξίες του και να επανενταχθεί κοινωνικά κρατώντας κάποια πράγματα του παρελθόντος αλλά και επαναπροσδιορίζωντας αξίες έτσι ώστε να μην ξαναπέσει στην παγίδα της κατάθλιψης...
αυτό που θέλω να πώ είναι πως αρχικά δεν γίνεται να αλλάξουμε 100% γιατί όταν ξαναβγαίνεις στην πραγματικότητα έρχεσαι αντιμέτωπος με την οικογένεια σου όπου για τους χ,ψ λόγους δεν τους έπερνες στα σοβαρά την περίοδο πριν την κατάθλιψη.
Επομένως, πρέπει να δεις ποιος είναι ο ρόλος σου πλέον σαν μέλος της οικογένειας αλλά και γενικότερα με τους φίλους σου οι οποίοι σε είχαν μάθει αλλιώς...
θέλω να πω οτί ναι μεν αποδέχεσαι οτι πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης αλλα αυτό πρέπει να γίνει και σε "συμφωνία" με το περιβάλλον που συναναστρέφεσαι...
δλδ σκεφτείτε την ψυχική σύγκρουση όταν πριν την κατάθλιψη είχες μία Α άποψη και στην συνέχεια πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τις απόψεις σου έτσι ώστε να μην πάθεις ξανά κατάθλιψη και για να προστατεύσεις τον εαυτό σου...
αν έχει περάσει κάποιος κάτι ανάλογο θα με βοηθούσε πολύ