πόσοι απο σας καταφεραν και άλλαξαν τρόπο σκέψης μετά την κατάθλιψη?
Καλησπέρα,
Είχα βάλει και ένα προηγούμενο θέμα σχετικά με το πώς είσαι μετα την κατάθλιψη και αφού έχεις αποδεχτεί ποιοί είναι οι λάθος συνειρμοί που έκανε κάποιος πριν την κατάθλιψη...
για να είμαι πιο κατανοητή θα πω εν συντομία την ιστορία μου...
μεγάλωσα σε ένα ωραίο περιβάλλον με παιδικούς φίλους μέσα σε οικογενειακά πλαίσια αλλά κάνωντας και τις αταξίες μας κάποιες φορές...
στην πόλη που πέρασα ως φοιτήτρια...ακολούθησα έναν δρόμο λίγο αντίθετο σε σχέση με αυτόν που μεγάλωσα...δηλαδή με τράβηξαν πιο πολύ παρέες οι οποίες στο χωριό μου θα τους έλεγαν μάλλον αλήτες....
με τα πολλά ακολούθησα έναν δρόμο που έχει να κάνει σα να ήμουν τοξικομανής...
δέν έχω πάρει ποτέ ηρωίνη το ξεκαθαρίζω...
απλώς με τράβηξε αυτό που λέμε "αλητεία"...
εκείνη την περίοδο όταν γυρνούσα στο χωριό σνόμπαρα τους περισσότερους παιδικούς μου φίλους επειδή είχαν ακολουθήσει έναν πιο life style τρόπο ζωής...
υπήρχαν βέβεα ένα-δύο άνθρωποι που είμασταν σε αυτό το μοτίβο... αλλά από τα περισσότερα άτομα είχαμε αποκοπεί...
όταν ήρθε η περίοδος να πώ τί να κάνω με τη σχολή?? εκεί ήταν το πρώτο χαστούκι
διότι έπρεπε να διαμορφώσω την ζωή μου σύμφωνα με την ανάγκη να τελειώσω την σχολή...και παράλληλα να ακολουθήσω έναν επαγγελματικό δρόμο πράγμα το οποίο σνόμπαρα μέχρι εκείνη την περίοδο...λόγο της "αλήτικης" ζωής...
τό θέμα είναι ότι δεν μπορούσα να πείσω τον εαυτό μου να αλλάξει...γιατί έλεγα...εγώ δεν αλλάζω, θα μείνω αυτή που είμαι και άλλα τέτοια (πες ότι με αυτό τον τρόπο έδειχνα την εναντίωση μου με το σύστημα κατα κάποιον τρόπο)...λόγο αυτής της εσωτερικής κόντρας έπεσα σε κατάθλιψη...διότι ναι μεν αφοσιώθηκα στην σχολή αλλά δεν μπορούσα να κόψω με το παρελθόν μου μιας και τα παιδιά που συναναστρεφομουν στην πόλη που πέρασα δεν μου είχαν κάνει τίποτα...απλά έπρεπε να αλλάξω τρόπο ζωής...διότι αυτοί συνέχιζαν την αλήτικη ζωή κάτι το οποίο εγώ δεν μπορούσα να συνεχίσω αλλά έπρεπε να αφοσιωθώ στη σχολή και να σοβαρευτώ λιγάκι...
τώρα πια μετά απο την συμβολή γιατρού και φαρμάκων έχω βρεί μία δουλειά σε άλλη πόλη απο αυτή που σπούδαζα (την σχολή δεν την έχω τελειώσει ακόμα) αλλά δεν μπορώ να κάνω φίλους στην πόλη γιατί δεν ξέρω ποια είμαι και σε κάποια πράγματα δεν έχω κατασταλάξει ακόμα...
εννοώ ότι καθώς μάζεψα τον εαυτό μου...σταμάτησα να σνομπάρω τους παλιούς μου φίλους στο χωριό αλλά ακόμα και τώρα νιώθω πως κάτι δεν κολλάει...
επίσης στην πόλη που δουλεύω ναι μεν πάω καλά στην δουλειά...υπάρχει επικοινωνία...αλλά δεν μπορώ να βρώ φίλους γιατί απ' την μία συναντάω καλά παιδιά αλλά κάποια πράγματα μου φαίνονται ξενέρωτα, απ' την άλλη συναντάω παιδιά που θεωρούνται λίγο πιο ανησύχοι κάτι δεν κολλάει και εκεί...
θα ήθελα την συμβολή κάποιου που καταλαίνει περίπου σε τί φάση είμαι...