Ελπίδα ή ψυχολόγος; Προσπάθεια ή εγκατάλειψη;
Quote:
Originally Posted by
Sofia
Oταν ενας ανθρωπος σκεφτεται τον ψυχολογο ή ακομα ακομα ο συντροφος του του προτεινει μια επισκεψη σε εναν ειδικο συντρεχουν "καλοι" λογοι για κατι τετοιο.
Ο ειδικός ποτέ δεν έβλαψε, όμως πολλούς ανθρώπους τους βλάπτει η νοοτροπία, το να εναποθέτουν το πρόβλημά τους στους ειδικούς, εγκαταλείποντας τις απαιτούμενες προσπάθειες που μπορούν να κάνουν, πριν φτάσουν εκεί.
Η δύναμη που έχει ο άνθρωπος είναι ανυπολόγιστη και απίστευτη.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις που ακόμα και οι ειδικοί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, και τελικά ο άνθρωπος διαψεύδει κάθε γνωμάτευση και νικά.
Βλέπω κατά κόρον μέσα στο φόρουμ, την προτροπή επίσκεψης σε σύμβουλο ψυχική υγείας για κάθε τι (!) ενώ απουσιάζουν τα μηνύματα αισιοδοξίας και η παραίνεση σε θετική στάση και νικηφόρα διάθεση. Η έκφραση και η παροχή ΕΛΠΙΔΑΣ.
Ειλικρινά απορώ
Θαυμάστε ανθρώπινη θέληση ζωής.
(Γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια από ανεξήγητη ιατρικά αιτία. Στα 7 πέρασε κατάθλιψη και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Στα 21 τελείωσε το πανεπιστήμιο, στα 23 ήταν ήδη επαγγελματίας ομιλητής με ομιλίες σε 25 κράτη 5 Ηπείρων με συνολικά πάνω από 3.000.000 ανθρώπους ως ακροατήριο...)
http://www.youtube.com/watch?v=13N6g...layer_embedded
Δείτε αυτή την ομιλία
http://www.youtube.com/watch?v=yo_24_qTNac
http://www.youtube.com/watch?v=6bL3GR4iAW0&feature=related
μεταφράζω κάποια από τα σημεία κλειδιά
"-Τοτε τι είναι αυτο που σε σταματά στην πραγματικότητα;
TO MYAΛΟ ΣΟΥ
Ο τρόπος που ΕΣΥ βλέπεις τη ζωή σου και το που πας θα καθορίσουν ποσο επιτυχημενος θα γίνεις στη ζωή
Δεν έχω χέρια και πόδια. ΜΗΝ κοιτάς τι δεν έχεις, ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ
και τότε πες εντάξει, αυτό είμαι
ΜΗΝ περιορίζεσαι, λέγοντας μακάρι να είχα αυτό ή το άλλο
μπορείς φυσικά να σκεφτείς όλα όσα σου λείπουν
αλλά θέλω να σε ρωτήσω
είναι στα αλήθεια αυτό δημιουργικό;
OXI
EΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Η προοπστική έχει σημασία
Δώστε στον εαυτό σας αξία
Ακόμα και ολόκληρος ο κόσμος σε αποθαρρύνει, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ
Το καταλάβατε;
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΕΣ
Aν μπορείτε να βρείτε έστω και ένα θετικό επάνω σας, τότε κρατηθείτε απ αυτό και προχωρείστε
Και που πάμε;
Mόλις δεις που βρίσκεσαι και τι θετικά στοιχεία έχεις, τότε κρατήσου από αυτά και ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
Σταμάτα να σκέφτεσαι τις χαμένες ευκαιρίες, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
Η μέρα που πιστεύετε πως φτάσατε τις δυνατότητες σας, είναι η μέρα που ΔΕΝ τις φτάσατε
Οι επιλογές που κάνουμε καλυτερεύουν ή χειροτερεύουν τη ζωή μας
ΒΑΛΤΕ ΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ
Τα μόνα όρια που έχω στη ζωή μου, είναι αυτά που βάζω εγώ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗ ΖΩΗ, Χ Ω Ρ Ι Σ ΟΡΙΑ
Ολα έρχονται αν προχωράς μπροστά
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ"
Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας, που δεν γνωρίζουν να αλλάξουν ούτε το λάστιχο στο αυτοκίνητό τους.
Γιατί;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΠΟΤΕ.
Γιατί έμαθαν πως όταν χρειαστεί, θα τους το αλλάξει ο πατέρας, ο φίλος, η οδική βοήθεια ή ο καλός οδηγός που θα σταματήσει για βοήθεια...