Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου....
Τα διαλύσαμε όλα στη χώρα.. Πάει και το άσυλο.. Αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι η τροπολογία πέρασε "βραδιάτικα", έγιναν όλα τόσο γρήγορα που μέχρι να αντιληφθούμε τι υφίσταται κ να σκεφτούμε πώς να πράξουμε, το σχέδιο νόμου είχε περάσει.. Βόλεψε και το γεγονός ότι έπεσε σε δυσχεραίνουσες πολιτικο-οικονομικές συγκυρίες και τους ήταν πιο εύκολο να το περάσουν.. Παλιότερα έπαιζε περισσότερο το ζήτημα κ θυμάμαι τις ηρωικές καταλήψεις του πρώτου έτους, περισσότερο για χαβαλέ τα κάναμε, όχι ότι καταλαβαίναμε και πολλά και δεν μας ένοιαζε άλλωστε, όταν όμως είσαι τέταρτο έτος και χρωστάς μαθήματα κ πρακτική είναι που σε πιέζει ο χρόνος, πάντως για καταλήψεις στη δική μου τη σχολή τουλάχιστον ψιλομούγκα το υποστήριξαν εξίσου Πασπ και Δαπ και δεν μπορεί τώρα να βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου, είχαμε κ τους αριστερούς καθηγητές κ τον πρόεδρο της σχολής να ωρύονται στο αμφιθέατρο ότι δεν θα το αφήσουν να περάσει και ότι τυπικό θα είναι και όχι ουσιαστικό καθώς το πανεπιστήμιο αποτελεί άσυλο ιδεών κ δεν πρέπει να καταπατείται με εξωτερικές επεμβάσεις κτλ κτλ..
παρόλα αυτά αρκετές φορές παραβιάστηκε κ δεν μίλησε κανείς, παίχτηκαν πολλά κομματικά από πίσω, πχ είχαμε στη σχολή από πίσω κάτι λυόμενα όπου μέναν κατά πάσα πιθανότητα αντιεξουσιαστές αλλά αυτό δεν είναι εξακριβωμένο, μπούκαραν μια μέρα οι μπάτσοι έτσι στο άκυρο κ τα γκρεμίσανε κ δεν μίλησε κανείς..
πραγματικά ως φοιτήτρια έχω μπερδευτεί κ εξοργιστεί πολύ μ αυτά που διαδραματίζονται στους πανεπιστημιακούς χώρους κ τα κομματικά που παίζουν από πίσω, έλεος, μπράβο στα χάλια μας λοιπόν να δούμε τι άλλο θα καταφέρουμε..
Αυτά είχα να πω, αυτή είναι η δική μου άποψη, θα με ενδιέφερε να ακούσω κ από άλλους πώς το βλέπουν το θέμα...