Originally Posted by
John11
Σε αυτό το thread τέσσερα άτομα έχουν -ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό- και από τα λεγόμενα διαφορετικές εκδηλώσεις αγοραφοβίας ή πανικού. Είμαι και εγώ στα άτομα που είναι σε ανάλογη κατάσταση. Αυτό όμως που με εκπλήσει, είναι πως κανείς δεν το βλέπει στο σύνολό του. Επειδή όπως είπα είμαι στην ίδια κατάσταση, καταλαβαίνω πολύ περισσότερα απ' ότι ένας μέσος άνθρωπος. Έτσι θα κάνω σχόλια στα λεγόμενα των τεσσάρων ατόμων.
Αυτά που θα γράψω είναι έξω-έξω από την ουσία. Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν και αν ακούσουν την ουσία μάλλον θα χειροτερέψουν την κατάσταση!
Shifter. Γράφεις "Την λύση την ξέρεις απο την πρώτη μέρα νομίζω". Θα σε ρωτήσω, είσαι 100% σίγουρος ότι αυτό που βλέπεις σαν λύση, είναι 100% η λύση. Δηλαδή αυτό κάποια μέρα θα σε οδηγήσει να ξεμπερδέψεις με τη δυσκολία; Μπορείς να μου το επιβεβαιώσεις 100%; Φοβάμαι πως όχι.
Σε ένα βαθμό βλέπεις κάποιες αλήθειες, αλλά από την άλλη εγκλωβίζεσαι σε ένα-δυο λάθη.
docktor7: Γράφεις εξαιρετικά ειλικρινά αυτό: "Πιστευω οτι αν κανεις ολοκληρωμενη θεραπια θα σου περασουν ολα αυτα. Βεβαια εμενα μου περασε η αγοραφοβια μετα περασα σε αρρωστοφοβια και τωρα εχω συνεχεια αρρυθμιες... Συγκρητικα με ολα λοιπον λεω οτι θα προτημουσα να ειχα ακομη την αγοραφοβια".
Στην ουσία λες ότι αντί αγοραφοβία απέκτησες αρρωστοφοβία. Και μάλιστα λες ότι θα προτιμούσες την αγοραφοβία. Τελικά εσύ η ίδια αναφέρεις ότι δεν άξιζε τον κόπο η "θεραπεία". Πώς το προτείνεις και σε άλλους; Πώς το ακολουθείς εσύ;
nansyan89: Γράφεις: "Εγω θα σου πω κατι απλο που μου εχει πει η ψυχολογος και με βοηθησε εξαιρετικα : Δεν προκειται να παθεις ΤΙΠΟΤΑ.Το πολυ πολυ να φοβηθεις..."
Σου επιβεβαιώνω 100% πως αυτό ακριβώς είναι που επιδεινώνει τη δυσκολία. Συγνώμη, δεν μπορώ να το αναλύσω δημόσια.
ilianna: Γράφεις: "Τώρα μετα απο 4 συνεδρείες δεν μου έχει φύγει εντελώς αλλα έχει μειωθεί θεαματικά".
Θα σου πω ότι πριν λίγο καιρό είχα ίωση. Πήρα depon και η ίωση μου πέρασε. Εσύ μπορείς να καταλάβεις ότι το depon είναι που έκανε την ίωση να περάσει; Αυτό που θέλω να πω είναι πως μπορεί να υπάρχουν πολλοί παράγοντες που να άλλαξαν και να άλλαξε και η κατάσταση. Πάντως δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα. Και σου εύχομαι να μην έχεις ποτέ. Αλλά η άποψή σου ότι το depon έκανε την ίωση να περάσει είναι λανθασμένη. Καταλαβάινεις τι εννοώ.
Ζούμε σε μια κοινωνία με ένα τρόπο ζωής που δημιουργεί προβλήματα και δυσκολίες. Αν δεν κατανοήσουμε απόλυτα το γιατί η κοινωνία και ο τρόπος ζωής μας κάνουν να έχουμε δυσκολίες, δεν γίνεται να σταματήσουμε να έχουμε δυσκολίες και να δημιουργούμε δυσκολίες στους άλλους.
Με όλα τα παραπάνω, με κανένα τρόπο δεν θέλω να το παίξω έξυπνος. Απλά, το ότι είμαι σε μια κατάσταση με έκανε να σκεφτώ. Τώρα, καταλαβαίνω ότι αν δεν είμουνα βλάκας δεν θα υπέφερα.
Οι περισσότερες ψυχολογικές δυσκολίες είναι "αυτόματες", δηλαδή έρχονται αυτόματα. Και καμμιά σκέψη δεν μπορεί να τις κάνει να φύγουν... Αντίθετα κάθε σκέψη του τύπου "να προσπαθήσω", "να σκέφτομαι διαφορετικά από αυτό που σκέφτομαι", "να μην επιτρέψω", κλπ, οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.