Για άλλη μια φορά άφησα όλη τη σαπίλα που έχω μέσα μου να βγει στην επιφάνεια.
Και φυσικά για άλλη μια φορά εισέπραξα και τις ανάλογες αντιδράσεις.
Είχα καιρό να πάθω παράκρουση αλλά τα αρνητικά συναισθήματα με κατέκλυζαν σιγά σιγά μέρες τώρα...από την Τρίτη δηλαδή που έφαγα μια ακόμα "ήττα" στο θέμα της δουλειάς.
Σχεδόν 10 μήνες άνεργη, παράτησα τη δουλειά όχι μόνο γιατί έπαθα κρίση άγχους και δεν την πάλευα αλλά και για να επιδιώξω κάτι καλύτερο.
Επένδυσα τις οικονομίες μου στο κάτι καλύτερο, είπα "οκ, αξίζει την αναμονή" αλλά εντέλει έφαγα φώλα. Ξανά ψάξιμο για δουλειά για αμοιβές της τάξεως των 600 ευρώ..αλλά ούτε εκεί δε με παίρνουν..και όπως πάντα βγαίνει στο προσκήνιο η κυρία Ανασφάλεια, ένας μικρός δαίμονας που τρέφεται από τις αδυναμίες σου και σε κάνει να αισθάνεσαι ο πιο άχρηστος άνθρωπος...
Δεν το βάζουμε κάτω, σκεφτόμαστε θετικά...τι θετικά?
Δε σκεφτόμαστε θετικά!!! απλώς αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε επαφή με άτομα καλύτερα από εμάς..καλύτερα σε όλους τους τομείς..πιο όμορφα, πιο καλοντυμένα, με καλή δουλειά, καλά λεφτά, πολλές δραστηριότητες...και επειδή το κάνουμε καιρό αυτό νομίζουμε ότι ξεπεράσαμε και το σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντί τους..
Σπουδαίο πράγμα η αυτοσυνειδησία αλλά εχθρός της αυτοεκτίμησης.
Γνωρίζω πολύ καλά πόσο πολύ κομπλεξαρίζομαι όταν έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους είτε που δεν ξέρω είτε που θεωρώ καλύτερους από εμένα. Δεν θέλω το κακό τους εννοείται, αλλά αισθάνομαι τόσο μειονεκτικά απέναντί τους..
Πριν κάνω σχέση και πριν μείνω άνεργη και πριν ξεδιπλωθεί όλο αυτό το χρόνο το κουβάρι των ανασφαλειών, σωστή χιονοστιβάδα που τα ρήμαξε όλα, έβγαινα με την Ε, πολύ καλή μου φίλη...τον τελευταίο χρόνο την αποφεύγω..την αποφεύγω γιατί ξέρω πως νιώθω. Αισθάνομαι πολύ άσχημα...ντρέπομαι που έχω αυτά τα συναισθήματα αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι τόσο ελεεινή που δεν τη φέρνω σε επαφή με τον φίλο μου γιατί αισθάνομαι μειονεκτικά..είναι από τις γυναίκες που όλοι τις γουστάρουν, που με τον τρόπο της έχει πολλούς φίλους, που δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη.
Κι εγώ ως γνήσιο κατιναριό..φοβάμαι. Μη τη γουστάρει ο γκόμενος μου.
Παρολαυτά τον τελευταίο μήνα τα αρνητικά μου αισθήματα είχαν δώσει τη θέση τους σε μια πολύ θετική κατάσταση και έτσι κανόνισα να βρεθούμε, να είναι και ο φίλος μου..
Πανωλεθρία...
Βγήκε η σαπίλα πάλι...τσακώθηκα με το φίλο μου, εννοείται ότι με σκυλόβρισε.
Και εκεί που νόμιζα ότι είχα λύσει κάπως το πρόβλημα της ζήλειας και του κομπλεξισμού διαψεύστηκα πλήρως..και νιώθω πάλι σαν ένα φοβισμένο πλάσμα που δεν μπορεί να συνυπάρχει με κόσμο νιώθοντας ο εαυτός του.
Κάθε φορά χτίζω, χτίζω και μετά δίνω μία και τα ρημάζω όλα, με ξεφτιλίζω, με ταπεινώνω, με αδειάζω.
Θα πιάσω τη φίλη μου να της τα πω όλα. Ίσως έτσι λυτρωθώ.
Αλλά και πάλι, θα έχει λυθεί το πρόβλημα της ζήλειας?
Θα φύγουν τα κόμπλεξ?
Νιώθω πάλι ότι βρίσκομαι μπροστά σε αδιέξοδο. Και έχω την χειρότερη ιδέα για τον εαυτό μου.