....και περνάνε οι μέρες και περνάνε οι βδομάδες και περνάνε οι μήνες....και έναν άνθρωπο δε βρίσκω... τι στο καλό, τον ανθρωποδιώχτη έχω????:p
Printable View
....και περνάνε οι μέρες και περνάνε οι βδομάδες και περνάνε οι μήνες....και έναν άνθρωπο δε βρίσκω... τι στο καλό, τον ανθρωποδιώχτη έχω????:p
ολοι το ιδιο προβλημα εχουμε τελικα. μην ανησυχεις, οταν ξεπερασεις τα 30 να αγχωνεσαι.
τα έχω ξεπεράσει γι'αυτό αγχώνομαι! ok, μόλις μου έμπηξες το μαχαίρι στην καρδιά!
Ειναι θεμα τύχης, η τύχη όμως μπορεί να έρθει παντού και πάντα αλλά ποτέ όταν την αποζητάς.
καλησπερα!ποσο σε καταλαβαινω φιλεναδα..νιωθω ακριβως ετσι κι εγω..να δουμε που θα παει??
το ξέρω ότι είναι θέμα τύχης αλλά τι σημαίνει ότι δεν έρχεται όταν την αποζητάς? Τι να αποζητάω δηλαδή, την ατυχία??? αυτή την έχω ούτως ή άλλως, δε χρειάζομαι άλλη! :-) andriana μου δεν ξέρω που θα πάει η δουλειά, ξέρω που θα πάω εγώ (στο ΙΚΕΑ να πάρω ένα ράφι!) αν δεν αλλάξει η κατάσταση σύντομα!
κ εγω λεω η amelie βρηκε boyfriend κ εξαφανιστηκε! :) εκανες τιποτα απο αυτα που ειπαμε? ολα παντως θεμα timing κ καταλληλων διασυνδεσεων ειναι σε αυτη τη ζωη.. το timing ειναι θεμα τυχης.. το δευτερο ειναι κ στο χερι μας.. λιγο εκλογικευμενη η προσεγγιση,αλλα νομιζω ισχυει
"κ εγω λεω η amelie βρηκε boyfriend κ εξαφανιστηκε! "
xaxaxaxaxa, kalopistaki ευθυμίσαμε! αφού στο είπα, άμα βρω boyfriend (νορμάλ βέβαια!), θα είσαι η πρώτη που θα το μάθει! τι άλλο να κάνω δηλ, κ%λο δε βάζω μέσα, αλλά τίποτα ενδιαφέρον στον ορίζοντα! τι να πω, ας ελπίσουμε το έταιρό μου ήμισυ να είναι κάπου εδώ γύρω και απλά να μην το 'χω συναντήσει ακόμα! καταραμένο timing...
Καλησπέρα amelie.Τι κάνεις;Το ενδεχόμενο να μην είσαι έτοιμη για σχέση και ψάχνεις αφορμές να απορρίπτεις το έχεις σκεφτεί;Ισως να τοποθετείς τον πήχη συνεχώς ψηλότερα ώστε να μην τον φτάνει κανείς.
καλησπέρα Ζαφείρη! το έχω σκεφτεί. όχι ακριβώς έτσι όπως το λες, αλλά αναρωτιέμαι καμιά φορά πώς θα ήταν αν είχα τώρα σχέση δεδομένου ότι έχω ψιλοξεσυνηθίσει, πόσο χρόνο θα μπορούσα να της αφιερώσω κτλ.
εντάξει, τον πήχη τον έχω ψηλά αλλά όχι τόσο ώστε να μη μπορεί να τον φτάσει κανείς και όταν λέω ψηλά δεν εννοώ ότι έχω απαιτήσεις για λεφτά και τέτοια, ό,τι ζητούσα πάντα, αυτά ζητάω και τώρα, απλά ενώ στο παρελθόν τα έβρισκα πιο εύκολα, τώρα είναι πιο δύσκολο.
Η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνουμε εντυπωσιαζόμαστε δυσκολότερα.Τι ζητάς αν επιτρέπεται;Αφού τα έβρισκες(τι έβρισκες; ) στο παρελθόν γιατί να ψάχνεις πάλι;
λοιπον λεω να κανονισουμε μια συνειδητη συναντηση οι αδεσμευτοι/ες μπας κ βρουμε το εταιρον ημισυ εδω μεσα.. απο e-psychology σε e-syneikesio!! χαχαχα (μονο κοπελες θα μαζευτουμε,το ξερω!..) :)
τα έβρισκα στο παρελθόν αλλά οι σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους, τελειώνει ο έρωτας κάποια στιγμή, οπότε συνεχίζεις να ψάχνεις τα ίδια πράγματα μέχρι να βρεις κάποιον που τα έχει. ε και τώρα απλά δεν τα βρίσκω ή όταν τα βρίσκω δεν υπάρχει ανταπόκριση! :-))
δε ζητάω και τίποτα τρομερό, να είναι έξυπνος για να μπορούμε να λέμε καμιά κουβέντα, humor απαραιτήτως, να μπορώ να αισθάνομαι ασφάλεια-εμπιστοσύνη δίπλα του, γενικά να ζούμε ήρεμα μαζί την καθημερινότητά μας. όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν να έχει γίνει αρχικά το απαραίτητο κλικ!
δυστυχώς αυτό που συναντάω από την πλειοψηφία αυτών που γνωρίζω είναι μια πεζότητα, δηλώσεις του τύπου "έλα μωρέ, δεν υπάρχει έρωτας", μια μαγκιά-καγκουριά "εγώ είμαι κι άλλος δεν είναι" και γενικά με πιάνει μια βαρεμάρα άνευ προηγουμένου!
@kalopisti: το e-syneikesio θα είναι η επιχείρηση του μέλλοντος, βρήκαμε το κενό της αγοράς, το νιώθω!
αμελί καλησπέρα...:)
Υπάρχουν πράγματα που πιστεύεις πως δεν έχεις ώστε να μη μπορείς να βρεις κάποιον?
Θέλω να πω, θεωρείς πως εσύ έχεις όλα όσα "πρέπει" (σύμφωνα με σένα πάντα), αλλά δεν σε βοηθά η τύχη ή πέφτεις σε άκυρες πρειπτωσεις?
τι να σου πω ρε κοριτσάκι, ξέρω γω? αυτό μάλλον θα έπρεπε να στο απαντήσουν αυτοί απ' τους οποίους δε βλέπω ανταπόκριση! :-))
γενικά φίλοι και φίλες μού λένε ότι μου αξίζει το καλύτερο, προφανώς δεν είμαι τέλεια αλλά τουλάχιστον δεν είμαι και κανένα σαχλοκούδουνο!
δύο είναι τα τινά α)η δυσκολία του να βρω κάποιον να μου προκαλέσει ενδιαφέρον και β) από τη στιγμή που θα μου το προκαλέσει να αποδειχτεί νορμάλ -οι άκυρες περιπτώσεις που λες κι εσύ! επίσης μού έχει τύχει να βρω κάποιον να μου κάνει το κλικ αλλά να μην είναι ελεύθερος οπότε κι αυτό τελειώνει εκεί.
κατά τα άλλα δε νομίζω ότι μου λείπει κάτι, ψιλοκαλή είμαι απ΄ό,τι λένε, τις σπουδές μου τις έχω κάνει, δουλειά έχω, σπίτι δικό μου, ελιές στην Καλαμάτα (χαχαχαχαχαχαχ-πλάκα κάνω!), τι μου λείπει δηλαδή??? :-)))
τι εννοείς Ζαφείρη? να συνεχίσω "να περπατάω με κάποιον που πόνεσα" ακόμα κι αν έχει τελειώσει ο έρωτας? thanks but no thanks!
...λολ...:)
Δεν ξέρω αλήθεια, γι αυτό σε ρώτησα...
Είναι πολύ δύσκολες οι σχέσεις και το βλέπω γύρω μου συνέχεια.
Πχ....μια είναι πολύ ευαίσθητη και μπουκωνει τον άλλο, η άλλη είναι πολύ απελευθερωμένη και τον αγχώνει, η άλλη έχει τόσο πολύ την ανάγκη αποκατάστασης που το βγάζει και φεύγει ο άλλος τρέχοντας, ή άλλη είναι κτητική και πιέζονται, άλλη έχει πολύ κατανόηση και τη γράφουν, άλλη δεν έχει εμφάνιση που πέφτει σε κακομοίρηδες που μετά τη φτύνουν γιατί δεν τους αξίζει (!), άλλη είναι τόσο ...ελαφριά που ο άλλος δεν μπορεί να κάνει κουβέντα..... και πάει λέγοντας....
Έχω παραδείγματα να σου βάζω όλη νύχτα, (και για άντρες φυσικά)....Εσύ, τι νομίζεις πως έχεις από αυτά? (αν εχεις)
Εννοώ με εκείνον που αγάπησες.Κάθε 2 χρόνια που κατά μέσο όρο κρατά ο έρωτας πρέπει να αλλάζουμε σύντροφο;O έρωτας του άλλου δηλαδή γιατί ο δικός μας θα έχει τελειώσει(2-3 φορές ερωτευόμαστε δυνατά).
ξέρεις τι νομίζω ότι έχω? ότι επειδή είμαι αρκετά ανεξάρτητη και δε μ'αρέσει να με πιέζουν, δεν πιέζω ούτε εγώ σε βαθμό όμως που ο άλλος να το παίρνει σαν αδιαφορία. και επειδή δεν εκφράζομαι πολύ με τα λόγια (δεν εκφράζω τα συναισθήματά μου εννοώ) νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο ο άλλος να καταλάβει τι νοιώθω (δηλ. να καταλάβει αν αισθάνομαι πράγματα γι'αυτόν ή όχι.
από την άλλη είναι αυτό που λες και συ, μπορεί να μη μου αρέσει κάτι αλλά να μην το κάνω θέμα για να μην πιέσω τον άλλο και με περάσει για φορτική, αν όμως δεν αντιδράσω θα με περάσει για αδιάφορη. κατάλαβες? δεν τους πιάνεις πουθενά!
..οπότε ξέρεις τι είναι αυτό που "εχεις"...Δεν απενοχοποιώ τους άντρες, (αυτοί είναι εντελώς άκυροι), μιλάω για την τελειότητα μας :ρ
Αυτό δήλαδή που κάποιος μπορεί να "βρει" και να φύγει ή να μην ασχοληθεί καν.
Απ όσα λες, δεν εκφράζεσαι. Δούλεψε το. Πως περιμένεις να γινει κάτι όταν όλα όσα εκπμέμπεις δείχνουν πως δεν...γίνεται?
@zafeiris: οι μακροχρόνιες σχέσεις μου με ανθρώπους που αγάπησα τέλειωσαν στα 28 μου (και τώρα είμαι 31). μέχρι τότε -ναι- όταν τέλειωνε ο έρωτας, τέλειωνε και η σχέση, δε μπορούσα να φανταστώ σχέση να προχωράει και να μη νοιώθω πια σκίρτημα για τον άλλον. τώρα τι να σου πω, αν παντρευόμουν σε 2-3 χρόνια, έκανα παιδιά κτλ κτλ, ο έρωτας θα έφευγε κάποια στιγμή αλλά θα υπήρχαν άλλες προτεραιότητες, οπότε θα αντισταθμιζόταν κάπως, αλλά στις παραπάνω ηλικίες το να συμβιώνεις απλά με τον άλλο χωρίς να υπάρχει πια έρωτας...αυτό μου φαίνεται αδιέξοδο!
@Θεοφανία: τώρα ανοίγεις το μεγαλύτερο θέμα που αφορά στην προσωπικότητά μου και λέγεται ΕΓΩΙΣΜΟΣ
@αμελι: αποφασίζεις αν θες το σκύλο ή την πίτα τότε.....
θέλω και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, δε γίνεται????
πέρα απ'την πλάκα, αν κατάφερνα να κατανικήσω αυτόν τον κωλοεγωισμό μου θα ήμουν πολύ καλύτερα σε πολλά επίπεδα, αλλά πώς γίνεται αυτό μετά από 30 χρόνια? μόνο με τη βοήθεια ειδικού ή μπορώ να κάνω και μόνη μου κάτι?
..αναλόγως από που προήλθε...
Επειδή κάνουμε πολύ γενικευμένη συζήτηση, είναι λίγο δύσκολο να προσδιορίσω αυτό που λες.
Δηλαδή, ή είσαι επιφανειακή και δεν βιώνεις συναίσθημα/ερωτα και όλα τα συναφή ώστε να τα εκφράσεις, ή έχεις φάει καλό χαστούκι, φοβήθηκες και μαζεύτηκες, ή έφτασες 30 και δεν έπεσες πάνω σε αυτόν που θα σου το βγάλει....
α εσύ το ξαναγύρισες στο προηγούμενο θέμα, του ότι δεν εκφράζω δηλ.εύκολα τα συναισθήματά μου. αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με το αν αισθάνομαι οικιότητα και ασφάλεια με τον άλλο, αν όχι, αποκλείεται να του πω ο,τιδήποτε. ακόμα όμως και όταν είμαι ερωτευμένη, δε λέω εύκολα αγάπες και λουλούδια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε βιώνω συναίσθημα -ίσα ίσα συνήθως το βιώνω και εντονότερα απ' ό,τι θα 'πρεπε- ούτε έχω φάει κανένα χαστούκι ώστε να μαζευτώ, απλά δε μου βγαίνουν εύκολα με λόγια τέτοια πράγματα, προτιμώ να το δείχνω με πράξεις.
ο εγωισμός μου όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο που με εμποδίζει να κάνω πολλά και γι'αυτό ρωτάω αν υπάρχει ελπίδα να τον αντιμετωπίσω και αν παλεύεται.
Θα σου πω, πως αυτά που περιγράφεις δεν έχουν σχέση με εγωισμό. Οι εγωιστές είναι εγωκεντρικοί, δυναμικοί, αυτοδύναμοι, (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν). Απ όλα αυτά που περιγράφεις δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο και η έλλεψη έκφρασης όταν μάλιστα την έχεις εντοπίσει, δεν συνάδει με τέτοια χαρακτηριστικά....;)
Συμφωνώ με τα παραπάνω που αναφέρει η Θεοφανία περί εγωισμού και επιπλέον υποστηρίζω πως δεν αποτελεί μειονέκτημα να είναι κανείς εγωιστής.
μα ούτε εγώ συνδέω την έλλειψη έκφρασης με εγωισμό...
αλλού έγκειται το πρόβλημα! στο να με πειράζουν πράγματα και να μη λέω τίποτα από εγωισμό, για να το παίξω ανώτερη, στο να μην κάνω την πρώτη κίνηση μετά από καυγά για να μη ρίξω τα μούτρα μου ακόμα και αν εμένα με κάνει πιο χάλια απ' ό,τι τον άλλο (δεν αφορά μόνο ερωτικές σχέσεις), στο να μην παραδέχομαι την αδυναμία μου σε πράγματα για να μη χαλάσει η εικόνα της "δυνατής" που έχουν οι άλλοι για μένα κτλ.
όπως καταλαβαίνεις όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά εγωισμού και ενώ πάμπολλες φορές έχω πει εκ των υστέρων ότι αν είχα δράσει διαφορετικά σε μια δεδομένη στιγμή, θα είχα γλιτώσει πχ. από πολύ πόνο ή στενοχώρια, ωστόσο και πάλι την επόμενη φορά που θα προκύψει θέμα, πάλι δε θα κάνω πίσω!
τι κάνουμε λοιπόν???
Εγωισμός είναι και αυτός αλλά έχει λάθος προσανατολισμό.Δηλαδή χρειάζεται να κοιτάξεις μέσα σου και να ζυγίσεις τι σε πειράζει περισσότερο.
εγω πιστευω, οτι η αιτια βρισκεται σε αυτα που εχεις εντοπισει κι εσυ και σε ενα ακομα.
δλδ, οπως λες και η ιδια, κουτση-σττραβη δεν εισαι, μορφωμενη εισαι, τις ελιες σου τις εχεις, :Ρ, δεν θα γινεις φορτωμα σε κανεναν να σε συντηρει,
επομενως ειναι λογικο να εχεις απ την μια καποια αναλογα στανταρντ για τον συντροφο σου. δεν θαθελες καποιο γιδοβοσκο, (εννοω χωρις να εχει μια αντιστοιχη μορφωση παραλληλα), οποτε θα θελες να εχει καποια αντικειμενικα προσοντα και παραλληλα καποιον να σου κανει το περιφημο "κλικ".
απαξ και ειναι οκ απο αποψη κριτηριων ο υποψηφιος , πρεπει να ενδιαφερεται κι αυτος για μια κοπελα σαν εσενα (και για κοπελες γενικοτερα), να ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και οχι μονο να ειναι ελευθερος, αλλα να μην ειναι ελευθερος απο επιλογη, αλλα απο ατυχια!
γιατι αν ειναι ελευθερος απο επιλογη, παιζει να μην εχει καμια διαθεση να δεσμευθει...
κι εδω ερχομαστε στα δυσκολα.
δυστυχως οταν μια γυναικα ειναι κοντα στα 30 και κυριως μετα τα 30, οι ανδρες το σκεφτονται πολυ καλα πριν εμπλακουν σε σχεση μαζι της, γιατι εχουν στο μυαλο τους οτι πιθανοτατα επειγεται να παντρευθει συντομα..
σε πολλες περιπτωσεις μαλιστα, αυτο αληθευει, οποτε την επιθυμια αυτην οι κοπελες την εκπεμπουν προς το περιβαλλον και πολλοι ανδρες απομακρυνονται με ταχυτητα αστραπης..
το αλλο στοιχειο που συζητησες, την αδυναμια εκφρασης των συναισθηματων σου που ομως υπαρχουν, εγω δεν την θεωρω αρνητικη.μπορει εσενα να σε ενοχλει αλλα να ξερεις οτι εχει πολυ καλη επιδραση στους ανδρες, διοτι οι ιδιοι δυσκολευονται να εκφρασουν αισθηματα και οταν βλεπουν πολλες εκφρασεις, τρομομοκρατουνται :) ειναι ευαισθητοι οπως ξερεις.
κατα τα αλλα, οπως ξερεις, ειναι πανευκολη η εξευρεση παρτενερ για χμ.. σεξ, οποτε αν εχεις τετοιες βλεψεις τα πραγματα ειναι πολυ ευκολα.
αν οχι, καλη σου τυχη και ψυχραιμια :)
Εγώ έχω να πω ότι όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο ιδιότροποι γινόμαστε άντρες, γυναίκες. Και αν δεν σε γοητεύσει ο άλλος (ή ερωτευτείς ) από την αρχή και τον δεις με λογική σίγουρα θα σου "βρωμάνε" πολλά πράγματα πάνω του. Αν δε είσαι και από τις γυναίκες που θέλουν να θαυμάζουν τον άντρα (πολύ φυσιολογικό) τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη αν πας με κάποιον "κατώτερό" σου πάλι καλά δε θα είσαι. Θεωρώ το θέμα της επιλογής συντρόφου λίγο μαγικό. Σε άλλους κάθεται και είναι καλά και σε άλλους δεν κάθεται ποτέ ή κάθεται και κάνουν πολλούς συμβιβασμούς στα θέλω τους με το τρίτο να ισχύει κατά πλειοψηφία.
πιστευω οτι οι πραγματικοι εγωιστες ειναι αυτοι που δεν παραδεχονται τον εγωισμο τους..
το να παραδεχεται κανεις τα ελαττωματα του σημαινει οτι θελει να τα διορθωσει κ σιγουρα το τι χαρακτηρα μας βγαζει ο καθε ανθρωπος δειχνει κ το ποσο καταλληλος ειναι αυτος για εμας..αν μας βγαζει συνεχεια τον κακο μας εαυτο,μαλλον δεν ειναι ο καταλληλος
(το site θα λεγεται e-synoikesio κ οχι syneikesio για να διορθωσω κ εγω τον εαυτο μου..) :)