Καλησπέρα.
Έκανα λογαριασμό από περιέργια, και κάνω αυτό το θέμα κυρίως για να δω εάν υπάρχει κάποια πιθανή συμβουλή που να με παροτρύνει στο να δω αλλιώς τα πράγματα.
Είμαι μεταξύ 20 με 23 χρονών, έχω κάνει 2 σχεσεις στην ζωή μου, οι οποίες είχαν κάποια διάρκεια, ωστόσο σε γενικές γραμμές δεν φαίνεται αυτό να άλλαξε ιδιαίτερα την στάση μου απέναντι στο άλλο φύλο, λίγο πολύ με περιορίοζουν οι ίδιοι φόβοι, ανασφάλειες κτλ.Ουσιαστικά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί είμαι ντροπαλός, γιατί διαστάζω να πιάσω κουβέντα σε κάποιαν που με ενδιαφέρει, γιατί διστάζω να την κοιτάξω περισσότερο απ' ότι συνήθως, χωρίς να στρέψω το βλέμμα αλλού στην συνέχεια και να αισθανθώ κάποια "ντροπή", σαν να έκανα κάτι που δεν έπρεπε, κατι κατακριτέο.Επίσης συνήθως έχω την εντύπωση πως οι άλλοι γύρω μου ασχολούνται ιδιαίτερα μαζί μου, οπότε αυτό με κάνει ακόμη πιο μετρημένο στις κινήσεις μου, καθώς μου δημιουργείται η εντύπωση πως κρίνομαι κιόλλας ταυτόχρονα για την στάση μου στον χώρο που βρίσκομαι και μοιράζομαι με συνανθρώπους μου.Λέω ότι δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει, επειδή όταν θέλω να αναλύσω στον εαυτό μου με λογικά επιχειρήματα τις πράξεις μου, ή πιθανές επιθυμίες, δεν βλέπω κάτι το "μεμπτό", όλα μου φαίνονται πολύ νορμάλ, δεν τίθεται ποτέ κάποιο θέμα ηθικών αναστολών, απλώς κάτι με κρατάει εσωστρεφή και περιορίζω τον εαυτό μου από πράγματα που θα έπρεπε να κάνω με άνεση, καθώς τα κάνουν όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.Δεν είναι κάτι που απαιτεί υπεράνθρωπες προσπάθειες.Επίσης δεν έχω κάποιο πρόβλημα εμφάνισης, ύψους, βάρους κτλ, αντιθέτως, δείχνω νορμάλ και οι άνθρωποι μου γύρω μου παραξενεύονται με αυτήν την ανικανότητα μου στην προσέγγιση κρίνοντας απ το παρουσιαστικό μου.Συχνά σχόλια που έχω προσέξει κατά καιρούς απ όσους έχουν ανάλογα κολλήματα, είναι ο φόβος της απόρριψης.Στην δική μου περίπτωση δεν θα λεγα ότι είναι τόσο αυτό, όσο το ότι πνίγομαι στην ιδέα να σταματήσω π.χ. κάποια που μου έχει τραβήξει την προσοχή στην δουλειά, σχολή κτλ, δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη.Το αποτέλεσμα είναι να περνάω την ώρα μου παρακολουθόντας πολλές ταινίες, διαβάζοντας, να απασχολώ το μυαλο μου μονίμως με διάφορα ζητήματα κτλ.