Τα ρούχα και η επιρροή στην Ψυχολογία !
Η Ομάδα μας "Ρουχοψυχολόγοι" στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας που κάνουμε με Γενικό Θέμα : Τα ρούχα μας η ταυτότητα μας , και υπόθεμα : Τα ρούχα και η ψυχολογία , έχει αναλάβει να συλλέξει πληροφορίες αναφορικά με την επιρροή ρούχων στην ψυχολογία . Η Βοήθεια ενός ψυχολόγου θα μας ήταν πολύτιμη αν κατάφερνε να μας απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις , ακόμα και προσθέτοντας κάθε επιπλέον γνώση του πάνω στο θέμα . Γνώμες μη ειδικών είναι επίσης ευπρόσδεκτες .
1) Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας επηρεάζει το ντύσιμο στα συναισθήματα ενός ανθρώπου και αν ναι πώς ;
2) Ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως τα χρώματα επιδρούν επίσης στην ψυχολογία . Ποια χρώματα είναι αυτά πως επιδρούν και πώς το εξηγείται .
3) Η αυτοπεποίθηση επηρεάζει στο ντύσιμο και αν ναι κατά ποιόν τρόπο ;
4) Οι καιρικές συνθήκες ρίχνουν την ψυχολογία ;
5) Σχετίζεται η υπερβολή που παρατηρείται στα αξεσουάρ με την ανασφάλεια και την έλλειψη αυτοπεποίθησης ;
6) Μπορεί κάποιος αλλάζοντας στυλ να αλλάξει και ζωή ;
7) Σχετίζονται οι κρίσεις ταυτότητας των νέων με την θέληση τους να εντάσσονται σε κοινωνικές ομάδες με συγκεκριμένες ιδεολογίες και ενδυματολογικές επιλογές ;
8) Γενικά το ντύσιμο ανθρώπων επηρεάζει την αντιμετώπιση από τον περίγυρο ;
Απαντήστε σε όσες από τις ερωτήσεις σας είναι εύκολο . Κάθε επιπλέον πληροφορία είτε παράθεση σχετικού άρθρου είναι δεκτή . Ας αντάλλαγμα θα μπορούσαμε να αναρτήσουμε μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας μας ως αρχείο για όσους ενδιαφέρονται .
Οι Ρουχοψυχολόγοι σας ευχαριστούν εκ των προτέρων .
προς ρουχοψυχολόγο, ή Ι..., ή V....
Όταν χτες βράδυ είδα το πρώτο post και ό,τι επακολούθησε, κόντεψα να ψοφήσω απ' τα γέλια...