ειμαι χαλια ψυχολογικα κ θελω να μιλησω σε καποιον
Printable View
ειμαι χαλια ψυχολογικα κ θελω να μιλησω σε καποιον
Γειά σου. Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο σαφής, με το "είμαι χάλια ψυχολογικά..."; Δεν είναι αρκετό για ν' ανοίξει διάλογος και ν' ακούσει ή ν' ακούσεις τον άλλον
Καλημερα και απο μενα.
Πες αν θελεις τις ανησυχιες σου?
εγώ να δεις πως είμαι
ειμαι χαλια σκευτομαι διαφορα κ ειμαι κ μαστουρομενη απο μπαφο κ μεθυσμενη. νιωθω ενα κενω μια ατελειωτη θλιψη δεν μπωρω να περιγραψω καν ολα αυτα το συνεσθιματα που νιωθω.ειναι τοσο βαναυσα αισθανομαι σαν να χανω τη γη κατω απο τα ποδια μου οσο παω βυθιζομαι ολο κ πιο βαθια στην αβυσσο εκει που η ανθρωπινη ψυχη χανει πια εστο κ την ελαχιστη αξιοπρεπεια της εκει που κυριαρχει μονο το απολυτο κενω κ η αιωνια θλιψη κ δεν υπαρχει τπτ περα μονο απο το χαος. νιωθω οτι τελικα τα εκανα θαλασσα νιωθω κατι σαν τον τιτανικο (οχι σε εκταση!)που τον χτυπησε το παγοβουνο κ βυθιστηκε!
σωστα νοιωθεις βρε ντιςς , αφου πηρες ολα αυτα, το περιεργο θα ηταν να μην τα ενοιωθες.
δεν μπορει κανεις να σε βοηθησει ,οσο συνεχιζεις αυτην την κατασταση ομως.
δεν σκεφτεσαι να τα κοψεις?
Κοίταξε, " Ο καλύτερος φίλος κι ο χειρότερος εχθρός μας είν' ο εαυτός μας"! Στην μονομερή σχέση με τον εαυτό σου, που θάπρεπε νάναι κι η καλύτερή σου σχέση, τον εαυτό σου δυστυχώς τον έχεις κάνει εχθρό σου! Για να βοηθηθείς χρειάζεται απόφαση. Το θέμα είναι, θέλεις να προσπαθήσεις να το αλλάξεις όλ' αυτό; Δεν φτάνει μόνο να κάνουμε διαπιστώσεις και να λέμε θεωρίες, αν όλ' αυτά δεν συνοδεύονται κι από βήματα αλλαγής. Από την στιγμή που περιγράφεις τα δύσκολα που περνάς σημαίνει ή ότι θες και να τ' αλλάξεις ή ότι "δουλεύεις" τον εαυτό σου
θελω να τα αλαξω πραγματικα αλα το θεμα ειναι πως δεν μπορω. οντος δεν μπορω ο νους μου ειναι συνεχεια στην μαστουρα σε αυτες τις 2-3 ωρες της μερας τις σκευτομαι ολη την μερα το κακο ειναι οτι δεν μπορω ουτε να κοιμηθω πια καθολου το παω σερι 2-3 μερες αυπνη τελιος κ με εχει γαμησει τελιος αυτο δεν μπορω να κανω τπτ ουτε να πεξω κιθαρα μονο να πινω κ να μαστουρονω
Θέλω να σε ρωτήσω κάτι και ν' απαντήσεις μ' ειλικρίνεια. Αν όλ' αυτό που ζεις στο περιέγραφε ο καλύτερος σου φίλος, εσύ τί θα του πρότεινες να κάνει;
οτι θελει εκεινος αν κ εχω φιλους που ειναι σε τετοια φαση παρομοια με μενα αλα δεν ειμαι κ το ποιο καταλληλο ατομο να συμβουλεψω καποιον!
Δηλαδή μου λες τώρα, ότι πολύ απλά θα του έλεγες, να συνεχίζει να ζει βάζοντας την ζωή του σε κίνδυνο; Δεν θέλει γνώση ειδικού νομίζω, για να πεις στον άλλο το απλό, ότι δηλ. ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε απ' όλ' αυτό, που δεν βγάζει τελικά πουθενά. Και βέβαια θα ζητήσεις και τη βοήθεια ειδικού για να γίνει η πορεία από το σκοτάδι στο φως, που τόσο πιστεύω επιθυμείς πιο εύκολη και πιο ανώδυνη
Πιό πάνω μίλησες για τον τιτανικό.. και το παγόβουνο.. Θα σου πω λοιπόν ότι ο τρόπος που εκφράζεσαι είναι γιατί τα προβλήματά σου γίνανε η κορυφή του παγόβουνου και ζητάνε λύση. Είπα "πιο ανώδυνη", αν και ο ψυχικός πόνος που βιώνεις τώρα είναι πολύ περισσότερος.
ναι αν σταματισω τα ναρκωτικα ομος δεν θα ειναι κ ανωδυνη !
ντιςς
το βασικο προβλημα ειναι
οτι ΑΝΩΔΥΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
και τα ναρκωτικα και πολλα αλλα, μας δινουν την ψευδαισθηση οτι μπορουμε να περναμε στην ζωη χωρις να πονεσουμε...
νομιζω εχεις καταλαβει πια οτι αυτο δεν ισχυει.
δεν ισχυει ουτε χωρις ναρκωτικα ομως.
ολα τα καλα στην ζωη εχουν κοστος και κοπο, δεν υπαρχει τροπος να τα παρεις δωρεαν.
απλα οταν δωσεις το τιμημα, το κερδος ειναι τεραστιο, μεγαλειωδες, σε γεμιζει, δεν χρειαζεσαι αλλο υποκαταστατο.
με τα ναρκωτικα, οσο και να κοπανιεσαι, ανακαλυπτεις οτι τελικα και ο πονος ειναι μεγαλυτερος και δεν εχει δευτερη ακρη το τουνελ....
οκ εχεις δικιο σε ολα αυτα που λες αλα δεν ειμαι αρκετα δυνατη για να καταφερω να ζησω κ χωρις τα ναρκωτικα
Αν το έχουν καταφέρει κάποιοι ακόμα κι αν χρειάστηκε να πονέσουν, προκειμένου να ελευθερωθούν, γιατί να μην τα καταφέρεις κι εσύ.
Το "..δεν είμαι αρκετά δυνατή.." δεν ισχύει. Έχουμε τόσο απόθεμα δύναμης, όσο χρειαζόμαστε κάθε φορά για ν' αλλάζουμε όσα κάνουν την ζωή δύσκολη.
γιατι ειναι πολυ πιο δυσκολο αν σε εχει παρει απο κατω αντε να ξανασηκωθεις μετα ασε κ ασε που παντα πεσμενη ημουν αφου ειμαι κ πεσιμιστρια εκτος απο ολα τα αλα
πρεπει να απευθυνθεις σε κεντρο απεξαρτησης ναρκωτικων.
Γιατί δεν επισκέπτεσαι αρχικά κάποιον ψυχολόγο;;
Π.χ. Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθηνών (210 82 10 222) (αν μένεις Αθήνα);;;
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν!
Νομίζω πως φοβάσαι να πας σε κάποιο κέντρο απεξάρτησης αν και δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι.
Εκεί και θα σε βοηθήσουν να κόψεις τα ναρκωτικά και θα σου προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη.
Αν όμως αρχικά δεν θέλεις να το κάνεις, πήγαινε έστω σε ψυχολόγο.
ναι αλα μεχρι τωρα απο αυτα κρατιεμαι κ δεν εχω κανει κ αυτο που ελεγα αλλιως δεν θα ειχα αντεξει καν να υπαρχω σ αυτον τον κοσμο αλο γιατι για να αρχησει καποιος τα ναρκωτικα πρεπει η μεγαλος μαλακας να ειναι η πολυ χαλια ψυχολογικα η πολυ περιεργος η και τα τρια μαζι το τελευτεο ισχυει κ για μενα βεβεα !!!!!!!!!!!!!!!
ντιςς μου ο πεσιμισμός αν και της μόδας είναι μια στάση ζωής, με πολύ άρνηση. Ξέρεις λένε πως "είμαστε ό,τι σκεπτόμαστε". Η άρνηση κι η απαισιοδοξία μας κρατάνε πίσω κι εσύ έχεις ανάγκη ν' ανοίξεις τα φτεράκια σου για ένα μέλλον καλύτερο
Νομίζεις πως κρατιέσαι από αυτά! Στην ουσία καταστρέφεσαι από αυτά.
Γι' αυτό πρέπει να βρεις τρόπο για να τα σταματήσεις.
Αν όντως τα ναρκωτικά σε κρατούσαν και σε βοηθούσαν όπως λες, τότε δεν θα ήσουν εδώ μέσα να μας γράφεις όσα μας γράφεις και να αισθάνεσαι έτσι όπως αισθάνεσαι.:(
ναι αλα δεν μπορω πραγματικα δεν ειναι μονο επιλογη μου αυτο ξερεις!ειναι κατι που δεν το κανω ουτε απο μοδα ουτε επιτηδες ειναι ο τροπος που σκευτομε κ ζω απλα κ αυτο δεν αλαζει με τπτ γιατι ετσι ειναι ο χαρακτηρας μου φτιαγμενος οχι επιδη δεν θελω εγω να αλαξει!
Το ένα κομμάτι του εαυτού σου ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια, ενώ το άλλο σε κρατάει στη σκλαβιά της συνήθειας των ναρκωτικών. Αν μόνη σου παρατηρήσεις αυτήν την αδιέξοδη σύγκρουση και την δεις αντικειμενικά, δεν θα πρέπει ν' αγκαλιάσεις και να βοηθήσεις αυτό σου το κομμάτι, που κυριολεκτικά σαν ένα μικρό παιδάκι κακοποιείται από σένα την ίδια;
Ναι, αλλά για να το κάνουμε όσο γίνεται εύκολο, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.., όπως ήδη σου έχουν πει κι όλα τα υπόλοιπα μέλη εδώ, χρειάζεται να δουλέψουμε πάνω σ' αυτό. Χρειάζεται κι επιβάλλεται άμεσα να πάρεις την απαραίτητη βοήθεια για να προχωρήσεις και να γλυτώσεις. Μην αφήνεσαι. Αν θες να ξανακερδίσεις την αξιοπρέπειά σου, όπως είπες και παραπάνω τώρα είναι η στιγμή! "Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ"
δεν θελω να παω σε κεντρο ομος ουτε σε καποιο ψυχολογο ντρεπομε να παω κ στα δυο
Γιατί ντρέπεσαι;; Αφού αυτή είναι η δουλειά τους, να βοηθούν όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη.
Ειδικά τα κέντρα αποτοξίνωσης ο αποκλειστικός τους σκοπός είναι να βοηθούν όσα άτομα έχουν εθιστεί σε επιβλαβείς ουσίες, όπως ναρκωτικά και αλκοόλ.
Είναι το επάγγελμά τους τους αυτό! Ή μάλλον καλύτερα, είναι το λειτούργημά τους!:)
Χαίρονται να βοηθούν όπως μπορούν αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Άλλωστε πολλά από αυτά τα κέντρα απαρτίζονται και από εθελοντές, κάτι που δείχνει πως οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτά είναι άνθρωποι με ευαισθησία και όρεξη να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους συνανθρώπους τους.:)
Γι' αυτό ζήτησε κάποια βοήθεια σε κάποιο κέντρο!
ενοω ντρεπομε με την δικια μου καταντια
Έλα δεν λες αλήθεια τώρα! Τί ντρέπεσαι; Ούτε η πρώτη είσαι ούτε η τελευταία. Δεν νομίζω να μην το ξέρεις αυτό! Αυτά που λες εδώ σε μας, θα πεις κι εκεί. Μετά έχουν τον τρόπο εκείνοι να σε κάνουν να νιώσεις καλά, για μπορέσουν να σε βοηθήσουν.
Όσοι πάνε σε αυτά τα κέντρα πάνε να ζητήσουνε βοήθεια επειδή έχουν φτάσει στη δική σου την κατάντια και ακόμα χειρότερα! Έχουν πιάσει πάτο.
Οι άνθρωποι σε αυτά τα κέντρα είναι εκεί για τέτοιες περιπτώσεις.
Υπάρχουν πολύ χειρότερες περιπτώσεις από τη δική σου.
Υπάρχουν άνθρωποι που κλέβουν για τη δόση τους, που σπάνε στο ξύλο τους δικούς τους για να τους δώσουνε λεφτά, που κοιμούνται στα παγκάκια, που τους μαζεύουν από δω και από κει κ.α. Και όμως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν βρει γιατρειά σε αυτά τα κέντρα!
Ειλικρινά λυπάμαι για ότι γίνεται στην Ελλάδα, μακάρι να είχαμε οργάνωση και παροχή βοήθειας προς όλο το κόσμο. Τις προάλλες άκουγα για την κατάσταση με τα ναρκωτικά στον νέο πληθυσμό και δεν το πίστευα. Υποτίθεται κάποια αντιψυχωτικά λειτουργούν αντίθετα από τα ναρκωτικά και την ναρκομανία, άραγε πόση αλήθεια μπορούμε να διαδώσουμε ακόμα;
Έχεις πλέον τα όπλα, δηλ. όλες τις πληροφορίες ντιςς μου για να το πάλεψεις, αρκεί όπως είπαμε να το θέλεις.. Τώρα δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία. Στον τίτλο που έβαλες στο θέμα σου "μ' ακούεις κανείς;" μην μείνεις στο ότι σ' ακούσαμε, αλλά στο να κάνεις πράξη όσα σημαντικά σου είπαμε κοριτσάκι μου.
Καλή επιτυχία!!
ΣΟΡΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΠΛΑΚΑ το θεμα σου....
Τι εγινε αφησες τους βραδυνους και τωρα επιασες αλλα ατομα να σε στηριξουν?
παλι παραμυθια?
καλη δυναμη
σορι αλλα δεν καταλαβα τι ειναι τα αντιψυχωτικα?