Παιδιά γνωρίζετε τίποτα για το αντικαταθλιπτικό cymbalta? Το άρχισα πρόσφατα...
Περιμένω γνώμες.
Printable View
Παιδιά γνωρίζετε τίποτα για το αντικαταθλιπτικό cymbalta? Το άρχισα πρόσφατα...
Περιμένω γνώμες.
Κανείς;.. :/
ο,τι βρεις στο νετ, τρωγε πολλες ινες λεει για δυσκοιλιοτητες
ayto mou to grapse k mena psixiatros..de to xw parei akoma....gnwrizete an endeiknite gia varia swmatika symptwmata???voithaei katholou?
Ριτάκι και σε μένα για τον ίδιο λόγο το έγραψαν. Γενικεύμενη Αγχώδη Διαταραχή με έντονη σωματοποίηση. Το παίρνω εδώ και 20 μέρες κι έχω παρατηρήσει μια βελτίωση στη διάθεση μου.. Ναι μεν ακόμα τα συμπτώματα υπάρχουν, αλλά δεν πανικοβάλλομαι όπως στην αρχή. Απ' ότι έχω ακούσει, μετά τον μήνα βλέπει κάποιος πιο ξεκάθαρη βελτίωση ..αλλά τι να σου πω κι εγώ...πρώτη φορά είναι που παίρνω αντικαταθλιπτικό. Τι συμπτώματα έχεις εσύ;
Τα αντικαταθλιπτικα αργουν να φερουν ξεκαθαρο αποτελεσμα για αυτο δεν πρεπει να τα παρατατε στην αρχη. Αν μετα απο καποιο διαστημα συνεχιζετε να μην ειστε ευχαριστιμενοι μπορειτε να δοκιμασετε αλλη αγωγη. Εμενα με εχουν σωσει απο σιγουρο θανατο...
Η αλήθεια είναι πως άργησα να τα αρχίσω γιατί φοβόμουν για τις παρενέργειες... Όταν τα ξεκίνησα, τις πρώτες μέρες ένιωθα πιό έντονη ανησυχία από πριν, όμως έκανα υπομονή και υποχώρησε. Τι αγωγή έκανες εσύ axl?
σεροπραμ παιρνω, παρομοιο με το δικο σου ειναι
geia sou sonic..kai emena gia ton idio logo mou to grapsane..alla egw poly varia swmatika symptwmata kai de kserw kan an eine ontws psyxoswmatika dioti mou ksekinisan apo ta 15 mou kai twra eimai 25!!!!!panta zousa me ena pono sto stithos k mia mikri dyspnoia..alla ola alaksan prin 3 mines otan ksafnika me epiase mia taxykardia pou konteye na spasei i kardia mou...apo tote eimai tou pethamou!!exw aforito plakoma stithos. gia 2 vdomades parousisasa ena aforito kapsimo sto stithos k twra exw 6 meres pou exw ena perirergo kompo sto laimo pou mou prokalei dyspnoia!!!!aforiti!!!pnigomai kyriolektika!!!xwria na sou pw pws ligo na treksw p.x na parw to leoforio me pianei mia periergi kai astamatiti taxykardia alla ohi me dynatous palmous!!!esy ti symptwmata exeis sonic????
Εγώ Ριτάκι έχω περάσει από διάφορα! Για ένα διάστημα με ταλαιπωρούσε σπαστική κολίτιδα, μετά είχα τα δικά σου τα καλά και έτρεχα στα νοσοκομεία για τρίπλεξ. Τώρα πιά όμως έχω πρόβλημα με τον αυχένα και το κεφάλι μου. Είμαι πολύ σφιγμένη με αποτέλεσμα να έχω μυικόυς σπασμούς,σουβλιές και συχνές ημικρανίες. Έχω επίσης και αυτό τον κόμπο στον λαιμό που λες κι εσύ.. λες και μου χει κάτσει κάτι και δυσκολεύομαι να καταπιώ. Μη ξεχάσω ότι μέσα σε όλα, βουλώνουν και τα αυτιά μου καμιά φορά! Γενικά δράμα η κατάσταση.. Τέλειιια τα περνάμε,δεν μπορείς να πεις!
σπαστικη κολιτιδα ειχα και εγω μεχρι τα 18 μου, μετα την ηρωινη δεν ξαναεμφανιστικε (καθε κακο για καλο) χιχιχιχι
τωρα ειμαι 34, περασαν πολλα χρονια απο τοτε, ξερεις στην εφηβεια πρεπει ολα να τα δοκιμασεις χαχαχα
ε ναι ξέρω ξέρω.. ειδικά τα 90s ήταν κανονική hardcore-ίλα. :) Πάντως απ'ότι καταλαβαίνω έχεις γίνει expert στα περισσότερα που αφορούν σε ψυχοσωματικά! Α ρε axl τι τραβάμε γαμώτη μου!
Ριτάκι τελικά θα αρχίσεις την αγωγή σου;
ανησυχο πνευμα, μου αρεσει να γνωριζω διαφορα, μου μενουν παντα κατι τετοια στο κεφαλι και οταν πρεπει να μαθω κατι σηματικο γινομαι τουβλο. Τα παιδικα μου χρονια τα περασα διαβαζοντας τις νυχτες κλεισμενος στην τουαλετα η μεχρι και κατω απο το παπλωμα με φακο γιατι οταν με επιαναν τις ετρωγα χαχαχα
Το παιρνα δύό χρόνια.Δεν είχα θέμα με παρενέργειες.Αλλά δέν είδα και αποτέλεσμα.Ουσιαστικά δεν είδα αποτέλεσμα με κανένα φάρμακο γιαυτό τα πέταξα όλα και ησύχασα.
Βέβαια αλλάζουν όλα αυτά απο οργανισμό σε οργανισμό.
Α,εμένα στην αρχή μου δημιουργούσαν πολύ μεγάλη ένταση και ανησυχία. Αλλά απ'την άλλη αυτά τα χω κι από μόνη μου..οπότε....
τώρα σε λίγο θα κλείσω μήνα που το παίρνω κι έχω παρατηρήσει να χουν υποχωρήσει τα "χοντρά" ....Τι σκατά; Μήπως όλα είναι θέμα αυθυποβολής ρε παιδί μου;
Ε δίνεις σε αγχωτικό άνθρωπο χάπια.Τρέχα γύρευε.Μερικά είναι από το φόβο μας.Άλλα είναι όντως απο τα χάπια.Το θέμα είναι να βοηθάνε και να σε κάνουν καλά.
paidia egw pantws eimai se athlia katastasi...de ti paleyw!!!piga pali gia 3 fora mesa se 1 mina k ekana yperixo kardias k mou pe o kardiologos pws i kardia mou einai kardia athliti!!!!tha skasw..exo petaksei k ena swro lefta k eimai afragi!!!apo pou proerxonte ola ayta pia???methayrio tha episkeftw kai enan geniko giatro na doume ti thamou peu k en anagei tha ksekinisw ta cybalta..elpizw na mi mou feroun ypnilia giati me ta xanax peftw se lithargo!!!!!
Εγώ όταν έπαιρνα, έπαιρνα τα zoloft. Δεν πρόσεξα καμιά παρενέργεια, εκτός από κάποιες αϋπνίες. Άλλαξα την ώρα που τα έπαιρνα και λύθηκε και αυτό το θέμα......
Ριτακι, αν δεις στο νετ τα συμπτώματα του άγχους, θα δείς ότι επηρεάζονται τα πάντα στο σώμα και στο μυαλό μας με αυτό το καταραμένο..... Εγώ για παράδειγμα εδώ και μια βδομάδα έχω συνέχεια αναγούλες, και νοιώθω υποτονική. Νομίζω θα λυγίσουν τα πόδια μου σαν περπατώ και θα πέσω κάτω. Επίσης νοιώθω να θέλω συνεχώς να κοιμάμαι. Υπόψην ότι πίνω και xanax 2-3 φορές τη μέρα (μισό χαπάκι). Προσπαθώ να μην ξαναρχίσω τα αντικαταθλιπτικά και το παλεύω έντονα. Κάθε μέρα ένα αγώνας. Άλλες φορές νοιώθω ότι θα τα καταφέρω και άλλες νοιώθω να χάνομαι. Αλλά το παλεύω, όπως όλοι εδώ μέσα άλλωστε. Κουράγιο και καλή δύναμη. Πάντως σε μένα βοηθά πολύ η προσευχή....., μόλις νοιώσω ότι ξεφεύγω, αρχίζω νοητά και τις περισσότερες φορές βοηθά (δε λέω ότι κάνει θαύματα), αλλά σε κάνει να ελπίζεις τουλάχιστον......
Παιδιά το cymbalta το είχα πάρει πριν 2 χρόνια περίπου, την πρώτη φορά που το κατάπια πήγα να ξυριστώ και παραλίγο να κόψω το λαιμό μου από την υπερένταση που μου προκάλεσε, δεν μπορούσα να φέρω βόλτα το ξυραφάκι. Από εφιάλτες και εφιδρώσεις δε,.... τί να σας πω!Στο τέλος άρχισε να μου δημιουργεί και έντονη τριχόπτωση και εκεί ήταν που ζήτησα από το γιατρό μου να μου το αλλάξει γιατί αγχοκατάθλιψη με καράφλα θα με αποτελείωνε για τα καλά.
ritaki diavasa oti exeis postarei kai exw na sou pw kai egw merika pragmata.to na perneis gnomes apo padou den einai kai to kalitero pragma pou exeis na kaneis stin katastasi sou.auto pou prepei na kaneis einai na pistepseis ston eauto sou kathos kai se ena giatro pou sou kolaei apo tin proti stigmi pou tha ton deis...i ebistosini se auto to simio einai megalo pragma..twra gia to cymbalta exw na sou pw oti einai ena skeuasma teleutaias texnologias diladi neas genias kai exei parei polla vraveia...omos den pauei na einai farmako kai os gnosto ola ta farmaka exoun kamia fora parenergies analoga ton organismo...akoma kai to depon!!!auto pou prepei na kaneis einai na apovaleis tis fovies kai na xekiniseis to farmako to opio na xereis oti tha kanei kairo gia na deis apotelesmata to ligotero 25 meres analoga kai ton organismo kai tin dosi...to lathos pou kanoun oi perisoteroi einai oti den adexoun na perimenoun arketo kairo kai sto telos pisteuoun oti to farmako den kanei douleia auto tha to pei mono o giatros sou kai kanenas alos.ean to farmako den sou kanei douleia tote tha vrethei to analogo skeuasma gia sena...alla apo oti diavasa ta siptomata sou to cybalta einai farmako gia sena ...auta sta lew apo prosopiki ebiria kai na xereis oti egw toulaxiston gia 6 mines eperna ena to proi kai ena to vradu kai malista ton 60...stin arxi einai sxedon sugouro oti tha exeis kapia provlimatakia opos ipnilia alla an tin deis san thetiko tha pane ola kala egw euxaristiomouna upno meta apo polla xronia!!!!!siga siga ola tha pane kala na eisai sugouri gia auto pou sou lew...xekina exe ton analogo giatro kai tin therapia sou panw apo ola kai min sou alaxei tpt tin poreia sou ola tha pane kala kai se ligous mines tha xerese ksana tin zwi:cool:
κάποιος που τα έχει δοκιμάσει μπορεί να μας πει μετά από ποσό καιρό πρέπει κάποιος να αρχίσει να βλέπει μία μικρή βελτίωσή??για αγχώδη διαταραχη τα παιρνω