Εσείς τι νομίζετε;
Printable View
Εσείς τι νομίζετε;
οχι!μπορεις ν διορθωσεις καποια κακως κειμενα αλλα οχι να αλλαξεις χαρακτηρα!και γιατι να αλλαξεις?
Υπάρχουν φορές που λες ρε γαμώτο δεν με αντέχω άλλο έτσι! Και ξεκινάς με σκέψεις του τι θα κάνεις για μην κάνεις πάλι τα ίδια. Και το καταφέρνεις... Άντε για καμιά βδομάδα! Πως θα πάει παραπέεεεεερα;;;;
Αν είναι τόσο δύσκολο, μήπως πιο εύκολο είναι να βγάλουμε απ τη ζωή μας τους ανθρώπους που μας κάνουν να μην μας αντέχουμε; Μπααα κι αυτό δύσκολο είναι!
έχει να κάνει με τον χαρακτήρα μου έτσι όπως διαμορφώθηκε και δεν τον θέλω!
να αγαπας τον εαυτο σου με τα ελαττωματα του!ουδεις τελειος!αν ξερεις την ριζα του κακου ξεκινα καποιες αλλαγες απο εκει..!ειναι καποιος ανθρωπος που σου βγαζει τον κακο σου εαυτο?ειναι καποια κατασταση?ξεκινα τα ξουτ!
Ναι αυτό είναι! Τελευταία τραβάω συγκεκριμένα μοντέλα χαρακτήρα γύρω μου ΑΡΑ κάπου, κάτι κάνω λάθος. Απλώς, σου έχει τύχει ποτέ να μην έχεις κανένα αξιόλογο άτομο να πάρεις μια συμβουλή; Ή να σε στηρίξει σε μια σου απόφαση; Ε, αυτο!
Μόνη μου καλά τα σκέφτομαι, στην πράξη τα κάνω μπορντελάκι!
Εσύ το θεωρείς τυχαίο να "τραβάω" συγκεκριμένες συμπεριφορές; Μακάρι αλλα εγώ δεν το βρίσκω και τόσο τυχαίο!
θες να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενη?κοιταξε το αν αυτοι που συναναστρεφομαστε ειναι ηλιθιοι δεν φταιμε παντα εμεις ετσι?φταις μονο αν επιτρεπεις να σε πληγωνουν η να σε υποτιμουν γενικοτερα.παραδειγμα τωρα.
..........
..........
..........
Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις χαρακτήρα όπως δεν είναι εύκολα να αλλάξεις και τους γύρω σου. Απλά ένα βήμα είναι να κόψεις όσους σε πληγώνουν με κάποιο τρόπο γιατί ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Αν σε πληγώνει πιο πολύ το να τους κόψεις δεν ξέρω ποια πρέπει να είναι η συμβουλή μου :(
Ομοιοπαθής και γω σε μερικά θέματα αλλά το προσπαθώ. Πρώτο βήμα είναι να διώξεις τις ενοχές ότι και για αυτό ακόμα φταις εσύ.
αν το θελεις και προσπαθησεις μπορεις να αλλαξεις χαρακτηρα,απλα αλλαξε τον προς το καλυτερο και οχι προς το χειροτερο....αλλα εκει ειναι ανηφορα.
Thanks ανώνυμη και εμπνευστή!
Ώρες ώρες απορώ με τον εαυτό μου. Έχω τόσα άλλα προβλήματα και αντί να ασχοληθώ με αυτά, βρίσκω μια μπούρδα να ασχολούμαι. Λες κι έτσι θα τα κρύψω να μην τα βλέπω. Μπερδευτήκατε το ξέρω. Εδώ μπερδεύομαι εγώ!
Ανώνυμη αυτό έκανα, τους έκοψα όλους, απλώς αυτοί θα το καταλάβουν λίγο αργότερα. Καλό βράδυ!
καποια στοιχεια παραμενουν, αν κι αλοιωνονται με τον χρονο. ας πουμε για παραδειγμα οτι ειμαι πολυ υπομονετικος. στα 18 μου εχω περισσοτερη υπομονη απ'οτι στα 28 μου, που μεχρι να φτασω εκει εχω φαει αρκετα σκατα στη μαπα, εχω κανει λαθοι κι εχω μαθει απο αυτα, με αποτελεσμα πλεον να μη χανω τον χρονο μου ξοδευωντας την υπομονη μου αδικα.
αλλα στοιχεια παλι που προερχονται απο το περιβαλλον, μπορει να αλλαξουν αμα παμε και ζησουμε καπου καλυτερα. πχ εγω εδω που μενω ειμαι διπλα στη φασαρια, με αποτελεσμα να εχω σπασμενα νευρα και να μη μπορω να ηρεμισω. αμα παω μεστην εξοχη, η φυση δε θα με ηρεμισει ? ετσι δε θα μου φυγουν και τα νευρα ?
αν μπορουσα να μας παρομοιασω με κατι, θα μας παρομοιαζα με ενα ποτηρι. μεστο ποτηρι αυτο μπορεις να βαλεις οτι θελεις. αναλογα ποσο θα το αφησεις και τι ηταν αυτο που εβαλες, γινεται και το ποτηρι. πχ αν βαλεις νερο, μπορει να μουχλιασει σιγα σιγα, κι αυτο απλα να κανει το ποτηρι να μαυρισει ελαχιστα. αν βαλεις ομως οξυ, τοτε θα λιωσει το ποτηρι μεσα σε λιγα δευτερολεπτα.
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Κάτι σαν το τσιγάρο είναι, στην δική μου περίπτωση.
Στην αρχή μπαίνεις με τσαμπουκά, ενώ αργότερα οι αναστολές κάμπτονται.
Το ξανάρχησα, π.χ, μετά από 8 και 18 μήνες.
Χρειαζόμουν συνεχή υπενθύμιση από τρίτο γιά να συνεχίσω, αλλά ο τρίτος μόνο αντιξοότητες μου πρόσφερε ...χαχαχα!!
Καλή Δύναμη !!
Αλλάζουμε όσο δεχόμαστε εμπειρίες! Δεν ισχύει το: " Γεννιέσαι δεν γίνεσαι "
Μας αλλάζουν αυτά, που ζούμε, αυτά που περνάμε κι είτε το θέλουμε, είτε όχι.
Αλλάζουμε κι από τους γύρω μας. Μετά την οικογένεια, αλλάζουμε κι από τους φίλους, το σχολείο..
Μας αλλάζει ο έρωτας, εκεί κι αν παίζουν ρόλοι κι αλλαγές! Εκεί είναι που το παιχνίδι παίρνει
διαστάσεις αρχαίου δράματος. Η αλλαγή γίνεται δια πυρός και σιδήρου. Τα βλέπεις κοινώς όλα!
Πιστεύω ότι τότε είναι, που αντλείς τις πιό σημαντικές εμπειρίες αλλαγής.