καλησπερα,το να σε 'εκμεταλλευτει' ο αλλος σεξουαλικα(δε μιλαω για ολοκληρωση αλλα σε επιπεδο προκαταρκτικων) ενω εισαι σε κατασταση μεθης,ζαλιζεσαι και δεν μπορεις να αντιδρασεις θεωρειται σεξουαλικη κακοποιηση;
Printable View
καλησπερα,το να σε 'εκμεταλλευτει' ο αλλος σεξουαλικα(δε μιλαω για ολοκληρωση αλλα σε επιπεδο προκαταρκτικων) ενω εισαι σε κατασταση μεθης,ζαλιζεσαι και δεν μπορεις να αντιδρασεις θεωρειται σεξουαλικη κακοποιηση;
Αν δεν το θέλεις εσυ ναι ειναι σεξουαλικη κακοποιηση .
Μηπως μπορείς να μας πεις αυτός ... τι σχέση έχει με εσένα ?
Παρεα κανουμε,δεν ηθελα να γινει κατι,ελεγα να σταματησει αλλα δεν ειχα δυναμεις και αντοχες να αντιδρασω.
Πόσο χρονων εισαι ?
Θα τον πιάσεις θα του πεις ότι αν ξανακάνει κάτι τέτοιο θα του κοψεις χέρια πόδια .
Σε μεγάλη παρέα έγινε αυτο οι οι δυο σας ?
Οι δυο μας,17 ειμαι.
Θέλει προσοχή πολυ , είστε ανήλικοι , θα μπλέξει άσχημα , του είπες κάτι ?
Καταρχήν είσαστε μόνοι σας ? όταν έγινε αυτο ....
Αυτός μεγαλύτερος ?
Ειμασταν μονοι μας σπιτι του,εχω 3ανακανει παλιοτερα κατι με αυτον αλλα σε επιπεδο φασης..ηθελε και εκεινη τη μερα αλλα ειχα πει απο την αρχη πως δεν εχω ορε3η και οντως δεν ηθελα.
Μετα αφου αρχισα να πινω και να πινω αρχισε και εκεινος..ελεγα δε θελω και σταματα αλλα δε μπορουσα να κουνηθω να αντιδρασω τιποτα.
συνομηλικοι ειμαστε.
Δεν υπολογίζουμε μόνο τις ορμές τις δικές μας... Μόνο για κακοποίηση δεν μου ακούγεται αυτό! Πηγες σπίτι του και έπινες και ξανά έπινες όπως λες και ενώ παλαιότερα τον ήθελες και του είχες κάτσει και κάνατε φάση... ενώ τώρα κάπως σου ήρθε και... όχι δεν θέλω τώρα... σε μια βδομάδα ίσως... ΕΛΕΟΣ!
εσυ νοιωθεις ...'κακοποιημενη' ?
προσβεβλημενη δηλαδη !
Παιδιά μη βαράτε! Είναι 17 ετών. Δυο ποτήρια να πιει έγινε πουλάκι! Και στο κάτω κάτω τί κρίση μπορεί να έχει για να σκεφτεί τόσο "πονηρεμένα" και να μη ξανακάνει παρέα μαζί του φοβούμενη ότι θα της την ξαναπέσει; Και αν είναι απο τους λίγους φίλους της και παράλληλα έχει έναν αδύναμο -προφανώς- χαρακτήρα και όταν της την πέφτει να μη μπορεί να ξεχωρίσει τα "θελω" της από τα "θέλω" του άλλου και να ενδίδει; Δε θα ήταν εδώ να ρωτάει για σεξ. κακοποίηση αν όλο αυτό που ζει δεν της προκαλει άσχημα συναισθηματα που ουτε και αυτή δε ξερει πως να ονομάσει. Σιγουρα ειναι κάτι με ντροπή, ενοχή, αισθημα "αδυναμίας" αλλά και αυτικριτικής θεωρόντας πως κάπως θα μπορούσε να αμυνθεί. Ας δουμε και κάτω από την επιφάνεια... Προκειται για ένα γενικευμένο αίσθημα αδυναμίας που έχει το κορίτσι, δεν υποστηρίζει τον εαυτό του, "παραδίνεται", ουτε και αυτή δε ξερει γιατί και μετά στεναχωριέται... Εγω καταλαβαινω πως νιωθει η κοπελα... Ειναι καποιος που δεν γουσταρε ποτε και ο,τι εκανε μαζι του το εκανε απο παρορμηση τις αλλες φορές.
Κοπελια, μαλλον εισαι ενα πολυ αθωο πλασμα που νομιζες οτι αφου δεν το προχωρησες παρακατω αυτος δε θα σε ξαναενοχλησει και απλως θα συνεχιζετε ως φιλοι, οπως ησασταν. Και πηγες και σπιτι του, και τα ηπιατε και τον βλεπεις σαν φιλο. Λυπαμαι αλλα αυτος δε σε βλεπει ετσι. Αν σε εβλεπε ως φιλη δε θα ειχε κανει ποτε τιποτα μαζι σου (που ειμαι σιγουρη οτι αυτος εκανε την πρωτη κινηση για να περασετε απο τη φιλία στις "φασεις"...). Αν παλι σε γουσταρε ως κοπελα παραπανω απο σεξουαλικό δε θα σου εβαζε αμεσως χερι αλλα θα κοιτουσε να σε κερδισει, να κανετε σχεση... Το σίγουρο είναι ότι καλύτερα να απομακρυνθείς απο αυτό το άτομο.
Τωρα το να ονομάσεις "κακοποίηση" το συγκεκριμένο περιστατικό είναι λίγο δύσκολη περίπτωση ομολογώ και δεν είμαι ειδικός. Με καθαρά νομικούς όρους ίσως είναι. Παιδιά με συγχωρείτε αλλά πρέπει να μάθετε λίγα παραπάνω για τη σεξουαλική κακοποίηση. Ενα πολυ βασικό είναι ότι το θύμα μπορεί να ερεθιστεί και να ενδώσει και ας μην το θέλει! Ναι, θεωρείται κακοποίηση! Διαβάστε και αυτό! http://news247.gr/kosmos/article88494.ece Η υπαρξη σχέσης μεταξύ κακοποιημένου σωματικά και θυτη δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται κακοποίηση! Εξάλλου τί ποιο γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία σεξουαλικά κακοποιημένων το βίωσαν από άτομο του στενού περιβάλλοντος, θείο, δάσκαλο, ξαδερφο, οικογενειακό φίλο ώς και πατέρα! Και γιατί νομίζετε ότι νιώθουν ολα αυτα τα ατομα βαθεια ντροπη γι' αυτο που τους συμβαίνει αλλά εξακολουθούν να το υφίστανται για καιρό; Γιατί ειδικά οι εφηβοι μπορεί να ερεθιστούν και να πιστεύουν ότι και οι ίδιοι το ευχαριστιούνται, ότι δεν τους έκανε κανείς κακό και άρα δεν έχουν λόγο να μιλησουνε...
Και επιτέλους ας ξεκαθαρίσουμε λίγο ότι κακοποίηση σεξουαλική δεν είναι μόνο ο άγνωστος βιαστής που θα πιάσει μια γυναίκα στη γωνία και θα τη βιάσει... Είναι και η λαθροχειρία όπως έχει ανοίξει μία άλλη κοπέλα ποστ...Είναι μέχρι και κοπέλες που ο συντροφός τους με το ζορι τις βάζει (με ασχημο λεκτικό ή σωματικό τρόπο) να κάνουν κάτι στο κρεβάτι ή το αντίστροφο. Οι γνωστοί μεθύστακες που τα παλια χρόνια γυρνούσαν σπίτι και θέλανε να κάνουν σεξ σωνει και καλά με την γυναίκα τους... Το σωμα μας μας ανηκει και κανεις δεν εχει δικαιωμα να το παραβιαζει χωρις την θεληση μας.
Τελοσπάντων για να μη γενικεύω... Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια κοπελιά που είναι μία ανήλικη υπο την επιρεια αλκοολ. Κοπελιά, γιατί δεν έφυγες; Υπηρχε κάποια δυσκολία πχ. ήταν αργα και δεν ήξερες πώς να φύγεις; Επίσης μήπως φοβοσουν οτι αν αρνιόσουν θα σού έκανε κάτι άλλο χειροτερο , πχ. να βγάλει ψευτικές φήμες για σένα στο σχολείο; Επίσης, αν θες απαντάς αλλά έχεις κάποιο άλλο ιστορικό σεξ. κακοποίησης; Γενικά είχες ποτε υγιείς σεξουαλικές επαφές ή αλλες εμπειρίες, όχι εξαναγκασμένη ή νιώθωντας μετα ότι κατα καποιο τροπο δεν το ηθελες; Με αυτό που έγινε τώρα νιώθεις ενοχές, τύψεις;;; Αυτο που θέλω να καταλάβω είναι αν για κάποιο λόγο έχεις συνδέσει τις ερωτικές εμπειρίες με κάτι κακό και αυτο που έγινε αν εχει αυξημενη βαρυτητα για σενα ως ανθρωπο. Αυστηρή οικογένεια, θρησκοληψίες ας πουμε;
Γενικά όπως θα ξέρεις περνάς μία από τις πιο δύσκολες ηλικίες. Στην εφηβεία προσπαθείς να βρεις τον εαυτό σου και θες να μεγαλώσεις. Θες να δοκιμάσεις και ερωτικές εμπεριες. Όμως κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σύστημα αξιών. Μην επηρρεάζεσαι απο τους γύρω σου. Να ακούς τον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα μόνο σύμφωνα με τη θέληση σου. Γενικά στη ζωή σου πως νιώθεις; Αυτό που καταλαβαίνωείναι ότι πρέπει να αρχισεις να μαθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Να έχεις πιο δυνατό "εγώ", να μην αφήνεσαι στις επιθυμίες των άλλων.
Παιδιά μη βαράτε! Είναι 17 ετών. Δυο ποτήρια να πιει έγινε πουλάκι! Και στο κάτω κάτω τί κρίση μπορεί να έχει για να σκεφτεί τόσο "πονηρεμένα" και να μη ξανακάνει παρέα μαζί του φοβούμενη ότι θα της την ξαναπέσει; Και αν είναι απο τους λίγους φίλους της και παράλληλα έχει έναν αδύναμο -προφανώς- χαρακτήρα και όταν της την πέφτει να μη μπορεί να ξεχωρίσει τα "θελω" της από τα "θέλω" του άλλου και να ενδίδει; Δε θα ήταν εδώ να ρωτάει για σεξ. κακοποίηση αν όλο αυτό που ζει δεν της προκαλει άσχημα συναισθηματα που ουτε και αυτή δε ξερει πως να ονομάσει. Σιγουρα ειναι κάτι με ντροπή, ενοχή, αισθημα "αδυναμίας" αλλά και αυτικριτικής θεωρόντας πως κάπως θα μπορούσε να αμυνθεί. Ας δουμε και κάτω από την επιφάνεια... Προκειται για ένα γενικευμένο αίσθημα αδυναμίας που έχει το κορίτσι, δεν υποστηρίζει τον εαυτό του, "παραδίνεται", ουτε και αυτή δε ξερει γιατί και μετά στεναχωριέται... Εγω καταλαβαινω πως νιωθει η κοπελα... Ειναι καποιος που δεν γουσταρε ποτε και ο,τι εκανε μαζι του το εκανε απο παρορμηση τις αλλες φορές.
Κοπελια, μαλλον εισαι ενα πολυ αθωο πλασμα που νομιζες οτι αφου δεν το προχωρησες παρακατω αυτος δε θα σε ξαναενοχλησει και απλως θα συνεχιζετε ως φιλοι, οπως ησασταν. Και πηγες και σπιτι του, και τα ηπιατε και τον βλεπεις σαν φιλο. Λυπαμαι αλλα αυτος δε σε βλεπει ετσι. Αν σε εβλεπε ως φιλη δε θα ειχε κανει ποτε τιποτα μαζι σου (που ειμαι σιγουρη οτι αυτος εκανε την πρωτη κινηση για να περασετε απο τη φιλία στις "φασεις"...). Αν παλι σε γουσταρε ως κοπελα παραπανω απο σεξουαλικό δε θα σου εβαζε αμεσως χερι αλλα θα κοιτουσε να σε κερδισει, να κανετε σχεση... Το σίγουρο είναι ότι καλύτερα να απομακρυνθείς απο αυτό το άτομο.
Τωρα το να ονομάσεις "κακοποίηση" το συγκεκριμένο περιστατικό είναι λίγο δύσκολη περίπτωση ομολογώ και δεν είμαι ειδικός. Με καθαρά νομικούς όρους ίσως είναι. Παιδιά με συγχωρείτε αλλά πρέπει να μάθετε λίγα παραπάνω για τη σεξουαλική κακοποίηση. Ενα πολυ βασικό είναι ότι το θύμα μπορεί να ερεθιστεί και να ενδώσει και ας μην το θέλει! Ναι, θεωρείται κακοποίηση! Διαβάστε και αυτό! http://news247.gr/kosmos/article88494.ece Η υπαρξη σχέσης μεταξύ κακοποιημένου σωματικά και θυτη δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται κακοποίηση! Εξάλλου τί ποιο γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία σεξουαλικά κακοποιημένων το βίωσαν από άτομο του στενού περιβάλλοντος, θείο, δάσκαλο, ξαδερφο, οικογενειακό φίλο ώς και πατέρα! Και γιατί νομίζετε ότι νιώθουν ολα αυτα τα ατομα βαθεια ντροπη γι' αυτο που τους συμβαίνει αλλά εξακολουθούν να το υφίστανται για καιρό; Γιατί ειδικά οι εφηβοι μπορεί να ερεθιστούν και να πιστεύουν ότι και οι ίδιοι το ευχαριστιούνται, ότι δεν τους έκανε κανείς κακό και άρα δεν έχουν λόγο να μιλησουνε...
Και επιτέλους ας ξεκαθαρίσουμε λίγο ότι κακοποίηση σεξουαλική δεν είναι μόνο ο άγνωστος βιαστής που θα πιάσει μια γυναίκα στη γωνία και θα τη βιάσει... Είναι και η λαθροχειρία όπως έχει ανοίξει μία άλλη κοπέλα ποστ...Είναι μέχρι και κοπέλες που ο συντροφός τους με το ζορι τις βάζει (με ασχημο λεκτικό ή σωματικό τρόπο) να κάνουν κάτι στο κρεβάτι ή το αντίστροφο. Οι γνωστοί μεθύστακες που τα παλια χρόνια γυρνούσαν σπίτι και θέλανε να κάνουν σεξ σωνει και καλά με την γυναίκα τους... Το σωμα μας μας ανηκει και κανεις δεν εχει δικαιωμα να το παραβιαζει χωρις την θεληση μας.
Τελοσπάντων για να μη γενικεύω... Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια κοπελιά που είναι μία ανήλικη υπο την επιρεια αλκοολ. Κοπελιά, γιατί δεν έφυγες; Υπηρχε κάποια δυσκολία πχ. ήταν αργα και δεν ήξερες πώς να φύγεις; Επίσης μήπως φοβοσουν οτι αν αρνιόσουν θα σού έκανε κάτι άλλο χειροτερο , πχ. να βγάλει ψευτικές φήμες για σένα στο σχολείο; Επίσης, αν θες απαντάς αλλά έχεις κάποιο άλλο ιστορικό σεξ. κακοποίησης; Γενικά είχες ποτε υγιείς σεξουαλικές επαφές ή αλλες εμπειρίες, όχι εξαναγκασμένη ή νιώθωντας μετα ότι κατα καποιο τροπο δεν το ηθελες; Με αυτό που έγινε τώρα νιώθεις ενοχές, τύψεις;;; Αυτο που θέλω να καταλάβω είναι αν για κάποιο λόγο έχεις συνδέσει τις ερωτικές εμπειρίες με κάτι κακό και αυτο που έγινε αν εχει αυξημενη βαρυτητα για σενα ως ανθρωπο. Αυστηρή οικογένεια, θρησκοληψίες ας πουμε;
Γενικά, όπως θα ξέρεις, περνάς μία από τις πιο δύσκολες ηλικίες. Στην εφηβεία προσπαθείς να βρεις τον εαυτό σου και θες να μεγαλώσεις. Θες να δοκιμάσεις και ερωτικές εμπεριες. Όμως κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σύστημα αξιών. Μην επηρρεάζεσαι απο τους γύρω σου. Να ακούς τον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα μόνο σύμφωνα με τη θέληση σου. Γενικά στη ζωή σου πως νιώθεις; Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πρέπει να αρχισεις να μαθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Να έχεις πιο δυνατό "εγώ", να μην αφήνεσαι στις επιθυμίες των άλλων.
Σανυ πανω κατω συμφωνω με το ποστ σου.Αλλα πολλες φορες τα ορια μεταξυ παρενοχλησεις ή απλου πεσιματος ειναι καπως θολα.
Και ειδικα στην εφηβεια.
Διαμαντινα εγω δεν καταλαβα αν την πρωτη φορα που εγινε η φαση μεταξυ σας το ηθελες ή οχι.
Παντως απο την στιγμη που δεν θελεις φροντισε να μην ξαναβρεθεις μαζι του.
..........................
σανυ, με την ιδια λογικη αν κανεις κατι με καποιον παντρεμενο και μετα το μετανιωσει και γυρισει στην γυναικα του σε παει μεσα για βιασμο και την βγαζει και καθαρη :) 17 χρονων ειναι η κοπελα οχι 7. Ελεος...
Το ότι είχε κάποια σχέση τέτοιας φύσεως στο παρελθόν, με αυτό το άτομο δεν λέει τίποτα το ιδιαίτερο, άσχετα αν η diamantina τότε γούσταρε ή δεν γούσταρε.
Εκείνη τη στιγμή το όχι σημαίνει όχι και θα έπρεπε να γίνει σεβαστό.-
Το να πιέζεις ένα άτομο, κάτω από τη επήρεια του αλκόολ είναι ακόμη χειρότερο.
Αν ο τύπος είχε ορμές, ας τράβαγε διακριτικά μια μαλακία στο μπάνιο.
το οχι ,μη ,μη,οχι,οχι.... ,,,ναι ,ναι,,αχ ναι! ω ναιιι!!
θεωρειται βιασμος ? :-)
Αν κάποιο άτομο δεν μπορεί να διακρίνει τα "ναι-ναι, ιχ, ουχ, γκουχ και αχ-βαχ" του πάθους από το "δεν θέλω" αυτό το άτομο αποτελεί -αν μη τι άλλο- υλικό για στοκάρισμα...
Στο ντουζάκι και γρήγορα λοιπόν.
(Η κοπέλα δεν μίλησε για βιασμό, άλλωστε)
μη μου το αλαζεις, μη μου το αλαζεις!
δεν εβαλα γκουχ,βιξ ,κλαψ,,,
το κλασικο: οχι, ισως, και λιγο ναι :-)
γιατι δεν αφηνεις να απαντησει η παθουσα;;
Εγώ δεν θα έλεγα οτί είναι σεξουαλική κακοποίηση αλλά σεξουαλική παρενόχληση! Μην μπερδεύουμε τις έννοιες...
Δεν τον εννοω τον συλλογισμο σου!
Μου θυμιζει λιγο το σκεπτικο ορισμενων σεξιστων/φαλλοκρατων οι οποιοι πετανε την ακυρη ατακα: "ε αφου φορουσε μινι φουστα, τα 'θελε ο κ@λος της!"
Ευτυχως η νομοθεσια προστατευει τις κοπελες και τετοιου ειδους "λογικες" δεν πιανουν τοπο!
Απ'τη στιγμη που μια κοπελα δεν επιθυμει να κανει κατι σεξουαλικο με καποιον, ο αλλος δεν εχει δικαιωμα να την αγγιξει!
Ούτε το ένα ειμαι ούτε το αλλο και σε παρακαλω όταν δεν γνωρίζεις ποιος ειμαι μην με χαρακτήριζεις ετσι ....
Όταν εχεις την μια πλευρά μόνο να καταθέτει και η άλλη απουσιάζει πρέπει να εισαι αντικημενικος και κάθε πιθανη εκδοχή να την αναφέρεις .
Παρε πίσω λοιπόν τον χαρακτηρισμο σου γιατι όπως απλα σου ανέφερα δεν με ξέρεις καθόλου για να με χαρακτηριζεις έτσι .... .
Εδω δεν κανουμε δικαστηριο! Η κοπελα ρωτησε αν θεωρειται σεξουαλικη κακοποιηση αυτο που περιεγραψε και οντως ειναι απ'τη στιγμη που δεν επιθυμουσε να συμβει κατι τετοιο! Οποιαδηποτε σεξουαλικη πραξη γινεται χωρις τη συγκαταθεση του αλλου, αποτελει παραπτωμα και δικαιολογιες τυπου "το προκαλεσε, εφταιγε και τα επαθε, ας προσεχε..." δεν αποτελουν αλλοθι!
Τωρα... οσον αφορα τους χαρακτηρισμους που ισχυριζεσαι οτι σου απεδωσα, ειπα μονο τι μου θυμισε η παραπανω τοποθετηση σου! Απο 'κει και περα, οντως δε σε γνωριζω γι'αυτο και διατηρω επιφυλαξεις...
Παιδια επειδη το θεμα κατεληξε σε αρρενα ανουσιων διαξιφισμων ας το ληξουμε εδω.Ηθελα μονο τη γνωμη καποιου τριτου για να 3εκα8αρισω μια κατασταση.Δεν προκαλεσα κατι,το γεγονος πως ειχα παει σπιτι του δεν συναπτει πως ηθελα να γινει κατι.Χωρις να ειχα πιει τιποτα δεν θα ειχε συμβει γιατι απλουστατα θα μπορουσα να αντιδρασω οντας νημφαλια.Το φται3ιμο ειναι δικο μου.
Το μέρος σου περνω και κανένας δεν σε κατηγόρησε πως φταις εσυ .
Όταν δεν υπαρχει και η άλλη πλευρά όμως να καταθέσει ειναι σαν να τον δικαζούμε ερήμην .
Αυτός ηταν ο λόγος και μόνο που ανέφερα τα παραπάνω .
Σε εσένα κοπέλα μου ναι να ζητήσω συγνώμη αλλα στην ALIA θα πω ξανα , δεν με ξέρει για να με χαρακτηρίζει έτσι απλα .
Λαμπρο δε ζηταω συγγνωμη απλα μολις το ανοιξα αρκετοι με ειρωνευτηκαν και αλλοι παλι αρχισαν να μαλωνουν μετα3υ τους.Δεν ηταν αυτη η προθεση μου και αισθανομαι ασχημα που εξελιχθηκε ετσι.
Όχι κορίτσι μου μην αισθάνεσαι άσχημα , δεν εχεις κάνει κάτι .
Ο λόγος που με πείραξε ειναι γιατι ένα χρόνο τώρα ζω μια κατάσταση που μόνο σεξιστη και φαλλοκαρατη δεν μπορει,κάποιος να με χαρακτηρίσει . Μπορω πολυ απλα να το αποδείξω στην ΑLIA με το να της στείλω εναι link .....
Απο την αρχη σου έγραψα να του κοψεις χέρια πόδια αν το ξανα επιχειρήσει και το εννοώ .
Δε μπορω να το κανω αυτο το πραγμα.Εγω φταιω για οτι εγινε.Να φροντιζα να μην επινα,κανεις δε μου φταιει..ο ευαυτος μου μονο.