ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Κ ΓΙΑΤΙ
Printable View
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Κ ΓΙΑΤΙ
Θα έλεγα η καρδια , ειναι η μηχανη του σώματος μας , αυτη υποστηρίζει τον εγκέφαλο μας , αλλα δεν ξέρω .
Εχω ακούσει όμως ότι ειναι το δέρμα μας , αυτο ειναι η ασπίδα προστασία απο κάθε τι που μπορει να μας επιτεθεί απο το περιβάλλον .
Θα έλεγα το δεύτερο .
Ευχαριστώ που απάντησες πρώτος θα ήθελα όλοι αν είναι δυνατόν να απαντήσουν ,χωρίς να είμαι ο ειδικός κ εγώ απλά στο τέλος θα σας πω ποιο είναι το σωστό κ γιατί , κ γιατί έχει τόση σημασία για τον άνθρωπο
Πάντως μου αρέσει πολυ το θέμα σου μπράβο emy.
Lampro ναι το καταλαβαίνω ότι σε προβλημάτισα, επίτηδες δεν είναι απλά όταν σας πω ίσως κ να νιώσετε όπως ένιωσα εγώ,απλά προβληματιστήτε να μην ασχολούμαστε κ όλο με τα ίδια
Ωχ μας βλέπω να ακούμε και να μην πιστεύουμε .
Σίγουρα κ έχει μεγάλη σημασία για όλους μας,μου μοιάζει να είμαστε αλλού γιατί δε μας έμαθαν από την αρχή,αυτό που κ οι άλλο δεν ήξεραν
"O εγκέφαλος είναι το δεύτερο αγαπημένο μου όργανο"
- Woody Allen
Μόνο που ξέχασες να διευκρινίσεις, το σημαντικότερο όργανο για ποια λειτουργία εννοείς (εσύ, βέβαια!).
Μην το λες αυτό. Ξέρω πολλούς που είτε γεννήθηκαν χωρίς αυτό, είτε το 'χασαν στην πορεία για διάφορους λόγους. Κι όμως μια χαρά ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας! :D
ο εγκέφαλος λέω κι εγώ.. είναι γεγονός ότι για λίγα λεπτά μετά που θα σταματήσει να χτυπάει η καρδιά ο εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί και να καταλαβαίνει.
..συμφωνώ...ο εγκέφαλος...:)
εξαρτάται το φύλο και τη λειτουργία του ζωτικού οργάνου...
π.χ. στους άντρες πηγή ζωτικότητας και ενέργειας είναι ο προστάτης.
Στις γυναίκες η κοιλιά.
γενικά όλα τα όργανα στο ανθρώπινο σώμα είναι αλληλένδετα και τίποτα δεν είναι άχρηστο ακόμα και η σπλήνα ή η χολή.
ο εγκεφαλος γιατι με την σωστη εκπαιδευση σηκωνει αντικειμενα :D
Καλά εννοείται πέρα από την πλάκα ότι είναι το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (γνωστό και ως εγκέφαλος + τον νωτιαίο μυελό). Πέρα από τις γνωστικές (π.χ. μνήμη, προσοχή, συγκεκριμένη και αφαιρετική σκέψη, βούληση, νοημοσύνη, συνείδηση κλπ.) και συναισθηματικές λειτουργίες, έχουμε την ομιλία και την γραφή (που αποτελούν τις "βάσεις" για να υπάρχει "σκέψη" και "συλλογισμοί"), όλες τις αισθήσεις (όραση, ακοή, αφή, γεύση, αίσθηση του χώρου και των μελών τους σώματος κλπ.) καθώς και κίνηση/πράξεις (κάτι που αρχίζει από τα αντανακλαστικά και τελειώνει σε "ανώτερες λειτουργίες" των σύνθετων πράξεων όπως το να δένεις κορδόνια, να σερβίρεις φαγητό, να γράφεις σε πληκτρολόγια και να χορεύεις μπαλέτο) όλα αυτά είναι "υπολογιστικά επιτεύγματα" και κατασκευάζονται στο ΚΝΣ. Το πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά φαίνονται μετά από διάφορα εγκεφαλικά, κακώσεις η νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπου οι λειτουργίες παλινδρομούν σε επίπεδα μωρού και το άτομο για να μάθει τα βασικά πάλι, όπως το να τρώει, να μιλάει η να αναγνωρίζει τα αγαπημένα του πρόσωπα πρέπει να εκπαιδευτεί επίπονα χωρίς ποτέ να φτάσει προηγούμενα επίπεδα (στα νευροεκφυλιστικά όπως στις άνοιες και στην παρκινσον μόνο χειροτερεύει).
Συν του ότι στο ΚΝΣ βρίσκονται και πολύ πιο βασικές λειτουργίες για την ζωή- οι λεγόμενες "αυτόνομες/φυτικές", αναπνοή, ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, κατάποση, έλεγχος του στομάχου και του εντέρου, των αναπαραγωγικών οργάνων κλπ. Αν πάθει βλάβη το εγκεφαλικό στέλεχος που βρίσκονται αυτά, τότε "instant death".
Οπότε υπό μια έννοια, το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι αυτό που ελέγχει όλα τα άλλα και επειδή δεν γίνεται να "αντικατασταθεί" από κάτι άλλο η να γίνει με "τεχνητό" τρόπο, τότε όντως αποτελεί το πιο βασικό όργανο. Απλά πολλά από αυτά τα θεωρούμε τόσο δεδομένα, που ξεχνάμε πόσο σημαντικά είναι. Δεν νομίζω κανείς να προτιμούσε να μείνει "φυτό", αναίσθητος, παράλυτος, μουγκός, με νοημοσύνη σαν του σκύλου του κλπ. και να μην προτιμούσε να έχει τεχνητή καρδιά η να κάνει αιμοκάθαρση ξέρω γω (μέχρι να γίνει κάποια μεταμόσχευση) :P
Λοιπόν αυτός που πλησιάζει περισσότερο είναι ο PETRAN αλλά για να δουλέψουν σωστά όλα αυτά κ για να σας βοηθήσω χρειάζεται 1 όργανο ακόμη βασικότερο κ βάζοντας κ τον ευατό μου μέσα έχουμε προβλήματα,παίρνουμε φάρμακα κάνουμε ή όχι ψυχοθεραπεία κ μάλλον δεν ξέρουμε διότι όλοι οι ψυχίατροι κ ψυχολόγοι αρχίζουν λάθος την πληροφόρησή μας ,σε βαθμό που νομίζω πλέον ότι έτσι δε θα γίνουμε κ καλά γιατί απλά δεν μας είπαν ποιο όργανο προσβλήθηκε...σας αφήνω λίγο ακόμη να σκεφτείτε κ μη νομίζετε ότι είμαι η διάνοια γιατί αν ήξερα θα έπαιρνα κάποια μέτρα απλά σηνάντισα μια καλή μου φίλη επιτυχημένη ψυχολόγο που είχαμε χαθείστην ιστορία μου μιλάω για τον αδερφό μου ο οποίος τελικά εδώ κ χρόνια ραδιουργούσε με τη γυναίκα του κ προφανώς χρειάζεται όχι ψυχίατρο αλλά ΑΤΙΑ μπας κ συνέλθει-ο άντρασ μου φωνάζει ότι του χάλασε κ το γάμο μας, έτσι ξαπέστειλε μια 20ετία την κοπέλα κ τον άντρα της, αυτά άσχετα θα πρέπει να τα αναφέρω αλλούκ από την κοπέλα που έχει μια εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση,εκτός του ότι είναι φίλη έμαθαλυπάμαι που πληρώνουμαι τόσα λεφτά κ δε μας το είπαν
Θεοφανία τζιζ κ νταντα κ ο Γούντυ Άλλεν μαζί που έχει κάνει χιλιάδες ψυχοθεραπείες,διπολικός είναι
Εάν λέγοντας ΑΤΙΑ, εννοείς Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα, τα γνωστα UFO, πώς εμπλέκονται στην περίπτωσή μας αυτά? Εκτός βέβαια αν και τα UFO κάνουν μια χαρά τη δουλειά του ψυχιάτρου! αυτό δεν το ξέρω γιατί δεν έχω παρτίδες μαζί τους. γενικά τα αποφεύγω αυτά (τα UFO). αν ξέρεις κάτι παραπάνω, καλό θα ήταν να το πεις και σε μας. η γνώση πρέπει να μοιράζεται!!!
χαχαχα!
Θυμάσαι τη σκηνή που υποδύεται το ζωάριο? ...χαχαχα!!!
(κλίκ)
##
Επί του θέματος:
Το πιό άξιο είναι το κλούβιο μας το κεφάλι.
Το σημαντικότερο, κατά την υποκειμενικότητά μας είναι η καρδιά.
Και το πιό όμορφο στους/στις άλλους τα μάτια τους.
Φυσικά και ¨άλλα¨ όργανα έχουν την τιμητική τους,
αλλά πρόκειται μόνο γιά χρονικά περιορισμένες στιγμές
Αχ αρχίζω κ ανησυχώ, το σημαντικότερο...κανονίζει κ τα άλλα σαφώς θα μοιραστώ τη γνώση γιατί μας το έκρυψαν κ ειδικά στους παθόντες
Goofy τα ΑΤΙΑ είναι για τον αδερφό μου γιατί ζει σε άλλο πλανήτη όχι για μας κ μιλάω ειρωνικά για το πολύπλευρο πολιτιστικό επιπεδό του αν κ πιστεύω ότι αν υπάρχουν UFO έχουν πολιτισμό απλά με έχει βγάλει από τα ρούχα μου μου κ μη πείτε τίποτα
Γεια σου emy , ο εγκέφαλος είναι το ποιο σημαντικό όργανο , ειδικά στον άνθρωπο !
Υπάρχει ένας αμέτρητος κατάλογος τεκμηρίων , το ποιο σημαντικό από όλα νομίζω ότι είναι το εξής :
Φιλοξενή και ελέγχει τα τρία βασικά ένστικτα : της πείνας , της αυτοπροστασίας , και της αναπαραγωγής !
Είναι το κέντρο λήψης εσωτερικών και εξωτερικών ερεθισμάτων από όλα τα όργανα του σώματος , αλλά και από το εξωτερικό περιβάλλον , είναι το κέντρο επεξεργασίας και αξιολόγησης όλων τον προηγούμενων ερεθισμάτων τα οποία έχει την ιδιότητα να τα μετατρέπει σε πληροφορίες να τα χρωματίζει συναισθηματικά , και να παίρνει αποφάσεις για την βιωσιμότητα του συνόλου !
Αδιαμφισβήτητα ως όργανο έχει την μεγαλύτερη πολυπλοκότητα , η οποία είναι το αποτέλεσμα της εξελικτικής προσαρμογής μέσα σε εκατομμύρια χρόνια , σύμφωνα πάντα με την ανάγκη βιωσιμότητας !
Ο νους ? το όργανο δηλαδή που μας κάνει να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας.
Δεν ξέρω μπορει να ειναι άσχετο εντελώς .
Φιλομαθή ναί, εγκέφαλος, αλλά βασικά ένστικτα όπως τα αναλύεις έχουν κ τα ζώα-πείνα,αυτοπροστασία,αναπαρ αγωγή, χωρίς εγκέφαλο Βloodykate k Γιαννάκη μου πεθαίνεις ,για να ζήσεις κ να αποδεχτείς ότι έχεις ένα πόδι π.χ.που έχασες σε ατύχημα πρέπει να στηριχθείς σε αυτό το σημαντικότερο όργανο.Δεν είπαμε όργανο για να πεθάνουμε αλλά όργανο που διευθύνει τελικά τη ζωή μας. Σας αφήνω κ άλλο -ούτε εγώ ήξερα κ θα ζητήσω κ το λόγο γιαυτό, όχι μόνο να πληρώνω ψυχοθεραπείες.
Είμαι κι εγώ της άποψης ότι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ένα όργανο σημαντικότερο απόλα.. το ανθρώπινο σώμα είναι μία τέλεια κατασκευή που για να δουλέψει σωστά χρειάζεται κάθε όργανο του και κάθε σημείο του (ίσως βέβαια κάποια λίγα πράγματα δεν χρειάζονται πια) να δουλεύει με αρμονία και ισορροπία με τα υπόλοιπα.
Αν όμως έπρεπε να διαλέξω ένα όργανό "ως αγαπημένο" θα διάλεγα τον εγκέφαλο (γενικά το νευρικό σύστημα) γιατί αυτό μαζί με το ενδοκρινικό σύστημα καθορίζει τον υπόλοιπο οργανισμό, συντονίζει τις λειτουργίες και βοηθάει ώστε όλα να λειτουργουν αρμονικά και συνεργατικά. Θα διάλεγα τον εγκέφαλο για τις απεριόριστες δυνατότητές του, για τα μυστικά που κρύβει η λειτουργία του και για την τελειότητα με την οποία είναι δομημένος και δρα.
Εμένα το ερώτημα μου φαίνεται τρομερά πολυσύνθετο,
γιατί αν πεις ότι είναι η καρδιά το πιο σημαντικό,
τι να το κάνεις αν λειτουργεί η καρδιά του άλλου
και κάποιος είναι σε κώμα
οπότε υπολειτουργεί εντελώς ο εγκέφαλος;
Κι απ' την άλλη αν κάποιος έχει καμιά φοβερή αρρώστια
όπως ο Steven Hawking,
τι να το κάνεις το εκπληκτικότερο μυαλό του αιώνα;
Kι απ' την άλλη, αν ρωτούσες έναν άνθρωπο με αναπηρία,
θα σου 'δινε μια απάντηση
ίσως ανάλογη με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Συγνώμη , μπορω να ρωτήσω τελικά ποια ειναι η σωστή απάντηση στο ερώτημα μας ,
Ευχαριστω .
δεν εχει σημασια ποια ειναι η σωστη απαντηση, σημασια εχει να εχουμε την υγεια μας και αν δεν την εχουμε 100% να μην το βαζουμε κατω και να αρκουμαστε σε αυτα που εχουμε