Να ρωτήσω,τα χάπια βαλεριάνας τα μασάς(όπως κάποιοι μου είπαν) ή τα παίρνεις κανονικά με νερό??? και πόσο καιρό κάνουν να δράσουν? Ευχαριστώ...
Printable View
Να ρωτήσω,τα χάπια βαλεριάνας τα μασάς(όπως κάποιοι μου είπαν) ή τα παίρνεις κανονικά με νερό??? και πόσο καιρό κάνουν να δράσουν? Ευχαριστώ...
Eva1995, γεια χαρά! Συγγενής μου κυρία μεγάλης ηλικίας που τα παίρνει όταν έχει αϋπνία,
εννοείται ότι τα καταπίνει με νερό! Δρουν σε καμιά ώρα.
Και ενδείκνυνται μόνο για αϋπνία... τίποτ' άλλο:)
μόνο για αυπνία???? εγώ τα πήρα για το άγχος....δεν κάνουν κάτι και σε αυτό? το λέω επειδή σχετικά δεν έχω αυπνίες...το χαρτί στις ενδείξεις λέει πάρα πολλά,μέχρι και για το άγχος των εξετάσεων
Διάβασε μόνη σου.
http://www.pharmacy4u.gr/solgar-vale...0s-p-1916.html
Η βαλεριάνα είναι αγχολυτικό, ηρεμιστηκό, καταπραϋντικό, κατευναστικό, αντισπασμωδικό, υπνωτικό, για δυσπεψίες και λιγότερο αντικαταθλιπτικό...σκέψου ότι αν η γάτα έχει δυπεψία, τρώει τα φύλλα της...
Πιο πολύ για αϋπνία κάνει αλλά εγώ σου είπα να την παίρνεις γιατί βοηθάει σε άγχος και σε ότι σου είπα και εμένα με έχει βοηθήσει στις ιδεοληψίες...
Δε λέω ότι θα σε θεραπεύσει πλήρως από ιδεοληψίες λες κι είναι φάρμακο αλλά θα σε βοηθήσει σε ένα βαθμό...
Τώρα για το πως παίρνεις το χάπι, δεν έχω πάρει για να ξέρω αλλά περίμενε λίγο να πάρω τηλέφωνο στο φαρμακείο να ρωτήσω...
Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα...
Τα χάπια τα πίνεις κανονικά, δεν τα μασάς...
Το βάζεις στο στόμα σου, πίνεις νερό και το καταπίνεις ολόκληρο...
Κανονικά όπως όλα τα χάπια
Για πάρε και πες τι θα σου πούνε στο φαρμακείο... εγώ απ' ό,τι ξέρω καταπίνονται με νερό, όπως όλα τα χάπια...
αλλά πάλι μπορεί να κάνω ...και λάθος... χαχαχαχαχα!!!
Βέβαια η βαλεριάνα όπως και άλλα υπάρχει και σε βάμμα, δηλ σταγόνες...
Τώρα άμα θέλει να τα μασήσει, τι πειράζει, εκτός του ότι θα πικρίζουνε και θα βρομάνε;
σ'ευχαριστώ πολύ STORM!!!!
xaxaxa
kai egw to exw pa8ei se allo forum...
χαχαχαχα! εγώ το 'παθα σ' αυτό!
Τι έπαθες και το γύρισες σε greeklish;
Aυτό που είπες για τις γάτες δεν ισχύει!
Η μυρωδιά της ρίζας της βαλεριάνας είναι τόσο πολύ χαρακτηριστική
που προσελκύει τις γάτες οι οποίες τρίβονται με μανία πάνω στο φυτό!
Άκου οι γάτες τρώνε φύλλα βαλεριάνας όταν έχουν δυσπεψία λολ λολ!!
Υπαρχει και υγρο βαλεριανας.Τα δινουν οι φαρμακοποιοι και τα καταπινεις.
Το ΄γραψα παραπάνω, ζητάς βάμμα στο φαρμακείο, δηλ σταγόνες, αλλά μου χουν πει ότι έχει πολύ άσχημη μυρωδιά.
Φίλε έκανα την παράγραφο που το λέει copy paste
Αυτή είναι
Η Βαλεριάνα είναι φυτό με ρίζωμα πολυετές που μένει ζωντανό όταν ξεραίνονται οι βλαστοί και τα φύλλα. Παρόλο που δεν χρησιμοποιείται γενικά σαν τρόφιμο, συγκαταλέγεται στα φυσικά αρωματικά των τροφίμων. Στη Γαλλία η βαλεριάνα αποκαλείται και «γατοβότανο» από τη συνήθεια που έχουν οι γάτες να τρώνε φύλλα βαλεριάνας όταν αντιμετωπίζουν στομαχικές διαταραχές.
Αν θες την πηγή αυτή εδώ είναι http://www.monastiriaka.gr/product_i...roducts_id=474
Είναι δίπλα στην εικόνα πριν από εκεί που λέει για τις θεραπευτικές ιδιότητες...
Θα το δεις...
Μην κανεις το λαθος να τα μασησεις ειναι πολυ αηδιαστικα.
Πάσο! Δεν το ήξερα! Αλλά κι αυτό που έγραψα για τις γάτες ισχύει!
Το χω διαβάσει στο προσπέκτους της σειράς Αrkopharma!
H betelgeuse έχει δίκιο ότι τα φύλλα πρέπει να 'ναι αηδιαστικά αν τα μασήσεις
γιατί φίλη φαρμακοποιός μου χει πει ότι το βάμμα σκυλοβρομάει!
Πάντως το φυτό είναι πανέμορφο!
[IMG]http://www.sensities.com/images/prod...rbs/718xla.gif[/IMG]
ΥΓ: φίλη είμαι, όχι φίλος:)
Σίγουρα είναι αηδιαστικά...
Εδώ το ρόφημα πίνω και πικρίζει λίγο
Το υγρο που δινουν τα φαρμακεια εχει μια χαρα γευση
Γεια σε ολους! Πρόσφατα μια γνωστη, μου εδωσε κάποια χάπια βαλεριάνας, ρώσικα. Είναι αρκετά καλά αλλα δεν ξέρω πού να τα βρω (και δυστυχως δεν μπορώ να βρω και την γνωστή μου).. έχει κανείς ιδέα?
Εγώ λέω να την πάρεις τηλ να την ρωτήσεις που τα βρήκε
Με την βαλεριάνα το σίγουρο είναι ότι μπορεί κάποιος να κοιμηθεί καλύτερα!!!
Μην το παρακάνεις με τα χάπια βαλεριάνας...
Σε μακρόχρονη χρήση εμφανίζουν τρομερή κατάθλιψη...
Εγώ 2 μήνες ήμουν μια χαρά... καναν τρομερή δουλειά σε άγχος και καταθλιψη και κρίσεις πανικου...
Στον 3ο μήνα όμως με έριξε σε ΤΡΟΜΕΡΗ κατάθλιψη...
Ήδη είχα βέβαια και έπαιρνα και παιρνω αγωγή αλλά δεν με επιανε πια τπτ με #$Ε#@ κανονικά η βαλεριάνα....
Ασφαλής γενικά για 1 μήνα το πολύ δύο Η για περιστασιακή χρήση...