πολλα προβληματα και ανησυχιες(αδιεξοδο)
Γεια σε ολους
Θα ηθελα να μιλησω για μερικα προβληματα μου και προβληματισμους μου.Δυστυχως μου ειναι σχεδον αδυνατον να μιλησω για ενα μονο συγκεκριμενο θεμα.Ειμαι 19 χρονων και ειμαι φοιτητης.Σπουδαζω Αθηνα.
Περυσι σαν πρωτοετης δεν προσαρμοστηκα ευκολα.Προφανως δεν ηθελα να προσαρμοστω και δε μου αρεσε το πανεπιστημιο.Νομιζω επισης πως φοβομουν οτι δε θα γνωρισω παιδια και οτι θα με απορριψουν.Οσες φορες πηγα δυσκολευομον να πλησιασω ατομα.Τελικα γνωρισα μερικα παιδια.Αλλα δεν εκανα φιλους.Δεν πηγαινα σχεδον καθολου στη σχολη και περνουσα πολυ ασχημα.Ημουν συνεχως κλεισμενος στο σπιτι και δεν τα πηγαινα καλα με τους φιλους μου.Τον Ιανουαριο αποφασισα να ξαναδωσω πανελληνιες με το σκεπτικο να ξεφυγω απο την παρουσα κατασταση και να δωσω τη δυνατοτητα στον εαυτο μου για μια αλλη σχολη η πολη.Δεν ημουν ομως σιγουρος τι ηθελα να σπουδασω και που και ολους τους μηνες αυτους προβληματιζομουν.Διαβαζα, πηγαινα φροντιστηριο και τελικα δεν εδωσα εξετασεις λιγες μερες πριν αρχισουν.Μετα το μετανιωσα και δηλωσα με το 10%(με τον περυσινο βαθμο).Περασα ενα απιστευτα ανιαρο καλοκαιρι και μετα το σεπτεμβριο μου ανακοινωνει η μαμα οτι θα παρει μεταθεση να ανεβει αθηνα(ειμαστε απο κρητη).Εμενα δε μου αρεσε καθολου στην αρχη.Ηθελα να ειμαι μονος.Δεν ηθελα να μενω μαζι της γιατι μου προκαλει εμμεση πιεση.Επειδη δεν ειχα φιλους με αγχωνε οτι θα αναγκαζομουν να ειμαι συνεχεια μαζι της και οτι θα μου ελεγε να κανω παρεα με γνωστα παιδια που εγω δε συμπαθουσα.Γενικα δεν εχουμε και την καλυτερη σχεση και προτιμω να μη της λεω τα δικα μου.Τελικα σκεφτηκα να το δω θετικα.Μετα ομως μαθαινω οτι θα ανεβει και ο αδερφος μου για σπουδες σε κολεγιο.Εγω θυμωνω γιατι η σχεση μου με τον αδερφο μου ειναι κακιστη.Λεω οτι θα βρω δικο μου σπιτι.Ζω με αυτη την ψευδαισθηση αρκετο καιρο.Καυγαδες,φωνες,τσακω� �οι.Δε θελω με τιποτα να μενω εκει περα.Τελικα αναγκαζομαι γιατι δε γινεται αλλιως.Και ειναι απαισια.Με τη μαμα μου μαλωνουμε συνεχεια.Μου λεει συνεχεια να κανω αυτο να κανω το αλλο.Με μειωνει.Βγαινει εκεινη τα σαββατα και ειρωνικα μου λεει οτι εγω θα επρεπε να βγαινω.Αναγκαζομαι να πηγαινω παντου μαζι της.Κλεινει εισητηρια για παραστασεις κτλ χωρις να με ρωτησει αν θελω.Με τον αδερφο μου δε μιλιομαστε καν.Με αποφευγει.Και τον αποφευγω.Και ηταν παντα ετσι.Ολα αυτα τα χρονια.Και τποτα δεν αλλαζε.Τον μισουσα παλια και ακομα τον μισω.Ευχομαι να ειχα ενα αδερφο που να τα πηγαιναμε καλα, να μπορουσα να του μιλουσα,να καναμε μαζι πραγματα, να με βοηθουσε.Θα ηθελα να ημασταν μια κανονικη οικογενεια.Θα μου αρεσε ακομα και να τσακωνομαι μαζι του.Ουτε αυτο γινεται.Παλιοτερα η μαμα μου ελεγε πως αν τυχον ελεγα κατι κακο σε αυτον θα μου εκοβε το χαρτζιλικι.Υπηρχε εντονη καταπιεση ως προς τη σχεση μας.Εγω τον πειραζα αλλα ηθελα να αντιδρασω.Με πειραζε που δεν ειχαμε καλη σχεση.Κανεις δε με καταλαβαινε.Στο σχολειο δεν ειχα φιλους και ειχα αναγκη απο ενα αδερφο.Ποτε μου δεν ειχα αδερφο.Ειχα αναγκη απο μια κανονικη συζητηση στο τραπεζι με την οικογενεια μου.Ειχα αναγκη να μιλησω για τα προβληματα μου.Να πω οτι δε μου αρεσει η ζωη μου και θελω να την αλλαξω.Δε μπορουσα.Και βεβαια στο σχολειο δεν ειχε ουτε ψυχολογο ουτε κανενα καθηγητη της προκοπης ουτε καποιο παιδι να μιλησω.Στο λυκειο ηθελα να αλλαξω σχολειο και δεν μου αλλαξαν.Εμεινα με το μισος και με την οργη.Ορκιζομαι πως το μισος που ετρεφα για καποιους-ε στο σχολειο ηταν απολυτα δικαιολογημενο.
Και τωρα ειμαι κρητη και βαριεμαι τρομερα.Ειμαι συνεχως κλεισμενος και αποφευγω τους παντες.Σε κανενα δε μπορω να μιλησω για οσα με απασχολουν.Δε θελω να γυρισω αθηνα γιατι ειναι εφιαλτικα.Επιπλεον στη σχολη δε βρισκω ενδιαφερον.Ειναι πολυ ψυχρο και απομακρο και αποξενωτικο το κλιμα.Νιωθω πολυ μονος.Μιλαω με παιδια και λεμε τα πολυ τυπικα.Σκεφτομαι οτι δεν ξερουν τιποτα για μενα.Νιωθω εξ αρχης οτι δεν ταιριαζω με αυτους.Με πιανει θλιψη.Στο λεωφορειο μου ρχεται να βαλω τα κλαματα.Γυρναω σπιτι μουτρωμενος και δεν εχω ορεξη να μιλησω.Η μαμα μου θυμωνει και μαλωνουμε.Με κατηγορει.Κανεις δεν υπαρχει να με υπερασπιστει.Δεν εχω κανεναν να μιλησω.Μονο στο ιντερνετ.Πηγα σε ψυχολογο και δε μου αρεσε.Με εκανε χειροτερα.Ειμαι σε απογνωση.Σκεφτομαι να παρατησω και το πανεπιστημιο(απλα να δινω τα μαθηματα).Σκεφτομαι οτι το εκπαιδευτικο συστημα με κατεστρεψε.Σκεφτομαι οτι θα επρεπε να ειχα ξαναδωσει εξετασεις και να πηγαινα Θεσσαλονικη.Εκει θα εκανα γνωριμιες, θα ζουσα νεες εμπειριες ,θα ειχα το δικο μου σπιτι μακρια απο γονεις, θα ειχα δραστηριοτητες.Θα ειχα μπει σε ενα δρομο.Τωρα δεν ξερω τι να κανω.Πραγματικα.Με θλιβει που δε μπορω να μιλησω στο μπαμπα μου.Που δεν εχω κανενα να μιλησω.
Θα ηθελα επισης να εκανα κατι δημιουργικο.Θα ηθελα να ειχα γραψει ενα βιβλιο.Να επαιζα θεατρο.Να δημιοργουσα μια ταινια.Να εγραφα ενα σεναριο.Συνεχως τετοια φανταζομαι.Και δε μπορω να κανω πραγματικοτητα τιποτα απο ολα αυτα γιατι τα προβληματα με εχυν κυριευσει.
Σκεφτομαι οτι ειμαι 19 και χανω την καλυτερη ηλικια μου.
Δεν ξερω αν μου φταινε οι γονεις,το εκπαιδευτικο,η χωρα, η πολη,οι καταστασεις,τα λαθη μου,ακομα και οι πολιτικοι,ακομα και τα μμε.
Θα ηθελα να μπορουσα να δωσω στους γονεις μου να καταλαβουν ποσο δυστυχισμενος ειμαι.Το ξερω οτι νοιαζονται για μενα.Και οτι θελουν να με βλεπουν χαρουμενο.Ομως εγω δεν ειμαι.Και δε μπορω να δειχνω οτι ειμαι.
Σκεφτομαι οτι μια μορφη αντιδρασης θα ηταν το αλκοολ.Ουτε αυτο μπορω να κανω να μεθυσω.
Δεν ξερω πως να διοχετευσω ολο αυτο το αγχος,την πιεση,την εσωτερικη συγκρουση.
Κοιταζω τους συνομιληκους μου.Ειναι τοσο κουλ.Εχουν παρεες.Τα εχουν καλα με τον εαυτο τους.Εχουν ωραιο στιλ.Κανουν αυτο που τους αρεσει.Και εγω θα μπορουσα.Ειμαι μια χαρα νορμαλ παιδι.Και εχω τοσα ονειρα.Και ομως ειμαι σε αδιεξοδο.Νιωθω μοναξια,αγχος,θυμο.Οι αναμνησεις με πληγωνουν.Ερχονται σαν φλας-μπακ στο μυαλο μου σε ανυποπτο χρονο και ειναι σαν μαχαιρια.Μια επικινδυνη ορχηστρικη μουσικη τις συνοδευει οπως στις ταινιες.Πολλες φορες σκεφτομαι τη ζωη μου σαν ταινια.Αλλα δεν ειναι ταινια.Της λειπει η ενταση,η πλοκη,το ξεσπασμα.Θελω τοσο πολυ να ξεσπασω αλλα νιωθω ανικανος.Δεν ξερω πως.Σκεφτομαι πως θα αντιδρουσε αλλος.Προσπαθω να βαλω τον εαυτο μου σε αλλο ρολο.Με θλιβει που δε μπορω να κανω τιποτα.Θα μπορουσα να συγκινησω καποιον και ομως φοβαμαι οτι θα με απορριψουν η θα σνομπαρουν το προβλημα μου.Και αυτο επειδη μου ειναι δυσκολο να το εκφρασω με λογια.
Τουλαχιστον μπορω να γραψω γι'αυτο.
Εσεις σιγουρα με καταλαβαινετε.
Περιμενω με ενδιαφερον τις απαντησεις σας