Τι να σας γράψω για μένα? Γυνή ετών 40, ζω μόνη, εργάζομαι, ειμαι κοινωνική, χαμογελαστή, έχω φιλους, έχω ανθρώπους που με αγαπάνε κτλ κτλ. Γιατι διάθεση Φοβισμένη? Εδώ και ένα μήνα περιπου όλες οι σταθερες που νόμιζα πως ειχα στη ζωή μου καταρρέουν η μια μετά την άλλη. Εχασα τον πατέρα μου πριν 50 μέρες ακριβώς. Ε, θα μου πείτε οκ, η φυσιολογική πορεία των πραγμάτων είναι αυτή, ο θάνατος ειναι κατι αναπόφευκτο, στην ηλικία που ειμαι θα΄επρεπε ήδη να το έχω καταλάβει. Δεν υπήρχε (τουλαχιστον δεν το ειχα αναγνωρίσει ως τέτοιο, Οιδιπόδειο) για να πεις ότι έπεσα σε μαυρη κατάθλιψη απο την απώλεια, δεν υπήρχε καν εμφανής αδυναμία. Μονο να, όσο πέρναγαν τα χρόνια, τόσο περισσότερο καταλάβαινα πόσο πολυ του μοιάζω στο χαρακτήρα και τις αντιδράσεις και οι διαφορές που συνήθως έχουν οι πατεράδες με τις κόρες, άρχιζαν να γεφυρώνονται. Κατα τα άλλα ήταν ένας θάνατος που ανακουφισε κι εκεινον και εμάς, σαν παρουσία μας ειχε "αποχαιρετίσει" αρκετους μήνες πριν, όταν αποφάσισε να ξαπλώσει στο κρεββάτι του και να αφεθεί.
Είχα μια σχέση εδώ και 6 μήνες. Μη με κατηγορήσετε γι΄αυτο, τον γνώρισα σε ένα Forum (οχι γνωριμιών) και κολλήσαμε σχεδον αμέσως. Μας άρεσε να μιλάμε με τις ώρες, σχεδον κλειναμε 12ωρα μιλώντας. Πέρασε ένα δίμηνο πριν αποφασισουμε να συναντηθούμε. Κι όταν συναντηθήκαμε όλα έμοιαζαν ιδανικά, έλεγα πως "δεν το ζω εγώ αυτο, δεν μου συμβαίνει, δε μπορει να ειμαι τόσο τυχερή"
Στην πορεία της σχέσης παρουσιάστηκαν προβλήματα, που πιστεύω οτι ειχαν να κάνουν με δικές του προσωπικές τραυματικές εμπειρίες και που δεν τους έδωσα ίσως και ιδιαίτερη σημασία, αλλα προσπαθούσα να τον κανω να νιώθει ασφαλής και ταυτοχρονα χαλαρός, δηλαδή, δεν τον πιεζα ποτέ να κανει κατι που δεν ήθελε.
Να μην τα πολυλογώ, ίσως μου δοθει η ευκαιρία στη συνέχεια να σας πω περισσότερα πράγματα γι΄αυτο, ο "αντρας της ζωής μου" την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και 10 μόλις μέρες μετά το θάνατο του μπαμπά μου, με άφησε (οπως το λεω ειναι, με άφησε, όχι χωρισαμε, έτσι το ένιωσα) λεγοντας μου πως δεν θέλει, δεν αντέχει, δε μπορει άλλο, θέλει να μεινει μόνος του.
Και με μια διάθεση να με πονέσει πολύ, μου ειπε πως δεν προκειται να τον ξαναδώ, πως εμεις οι δυο δεν θα συναντηθουμε ποτέ ξανά... Ποιοί? Εμεις! Που και μονο που αγγιζαμε τα δαχτυλα μας, καταλαβαιναμε πράγματα ο ένας για τον άλλο, που δε χρειαζοταν να μιλησουμε, νιώθαμε.
Απο εκεινο το βράδυ δεν εχω σταματήσει να νιωθω θλιμμένη. Εκανα προσπάθειες, προσπάθησα να μιλησω γι΄αυτά που με πληγωνουν, γι΄αυτά που δεν καταλαβαινω, αλλα έπεσα σε τοιχο. Τουλαχιστον αν μπορουσα να καταχωρήσω στο μυαλό μου τι ήταν αυτο που τον έκανε να φύγει ίσως και να μπορουσα να προχωρήσω αλλα νιώθω οτι δε μπορώ.
Απο το πουθενά τρεχουν τα μάτια μου, ξαφνικά κλεινω πόρτες και παράθυρα στη ζωή μου, κλεινω τηλεφωνα, εξαφανιζομαι, δεν θέλω κανένα φίλο ή φίλη δίπλα μου, επιασα τον εαυτο μου να γεμιζει κακία. Είναι "οι άλλοι" και ειμαι εγώ.
Η λογική μου λεει, οτι θα περάσει, ειναι μια διαδικασία επώδυνη που όλοι την περνάνε. Εγώ γιατι νιώθω οτι δε θα μου περάσει ποτέ? Ειμαι 40 δεν ειμαι 18 θα μου πειτε, ξέρω οτι αυτά λογικα περνάνε.
Φοβάμαι οτι βυθίζομαι σχεδον μαζοχιστικά σε μια θλίψη απο την οποία ευκολα δεν θα μπορώ να βγω.
Συγνώμη αν σας κουρασα