Παιδια.. Οταν σ ανεβαινει η πιεση..ποια ειναι τα συμπτωματα???
Printable View
Παιδια.. Οταν σ ανεβαινει η πιεση..ποια ειναι τα συμπτωματα???
Καρολ εγω ειμαι υποτασικη και δεν ξερω, αλλα για σιγουρια γιατι δεν τη μετρας; εχεις προχειρο πιεσομετρο; αν οχι πηγαινε σε ενα φαρμακειο!
δεν δινει συμπτωματα,
μονο οταν ανεβει υπερβολικα προκαλει φοβο.
Το σκεφτομουν, αλλα δεν θελω να μπω στην διαδικασια να αρχισω να μετραω την πιεση μου....Δεν θα τελειωσω ποτε με ολα αυτα...
karol μου η πιεση απο οτι ξερω προκαλει ζαλαδα σφιξιμο στο κεφαλι στεγνο στομα μπορει και λυποθυμια.....σ ανεβικε η πιεση και ρωτας η απλα το φοβασαι?
Απόσο ξέρω από τη μητέρα μου που έχει υψηλή πίεση νιώθει μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στο κεφάλι, και βάρος στο στήθος. Τότε μπορεί να έχει 19 ή 20. Βέβαια κάποια φορά που ανέβηκε 20 δεν το κατάλαβε και ευτυχώς που ηταν σε προγραμματισμένο ραντεβού στον καρδιολόγο της. Εγώ πάλι που κάποια στιγμή μου ανέβηκε στο 16 χωρίς να το καταλάβω ένοιωθα ένα βάρος στο κεφάλι μου σαν να κουβαλούσα ένα τούβλο πάνω του και ζαλάδα έντονη.
Ρε παιδια δεν ξερω τι παιζει...Δεν νιωθω ζαλαδα , νιωθω τα αυτια μου να βουλωνουν, πιεση στην καρδια εντονη και το λαιμο μου (πως οταν τρεχεις πολυ ωρα και λαχανιαζεις)? Ειναι τοσο περιεργο συναισθημα...Λετε να ειναι απο το εντονο αγχος και στρες? Δεν περναει με τιποτα ....
Αγορασε ενα πιεσομετρο της omron αν θες να τσεκαρεσαι που κ που, βεβαια μν σου γινει εμμονη κ μετριεσαι ολη τν ωρα :p
Καλύτερα πήγαινε σε κανένα φαρμακείο να μετρηθείς.Μην πάρεις σπίτι πιεσόμετρο γιατί μετά αν κολλήσεις και μετράς συνέχεια..αστα..Το έχω κάνει εγώ δυστυχώς γι'αυτό το λέω..
Πάντως αν έχεις κρίσεις πανικού μην μετρηθείς την ώρα του πανικού.Τότε σίγουρα ανεβαίνει η πίεση από τον πανικό και όχι επειδή έχεις κάποιο πρόβλημα.
Δεν εχω πιεσομετρο στο σπιτι . (παλι καλα) :P . Δεν ασχολουμε με την πιεση μου, γιατι αν το αρχισω , παει...αυτο ητανε...Θα χειροτερεψω τα πραγματα!!!
βρε πηγαινε σ εναν καρδιολογο να ξεγνοιασεις. πιθανον να μην ειναι τιποτα κ το μεγαλοποιεις...
Ναι ναι μακριά..Εγώ πήρα πρώτα αυτόματο αλλά μετά πήρα και το άλλο το κανονικό με τη φούσκα.Εξελίχθηκα...:P
Οχι αλλους καρδιολογους, πριν 3 εβδομαδες εκανα το τελευταιο τριπλεξ ..3 μεσα σε αυτο το χρονο!!! και κλασσικα δεν μου βρηκε τιποτα. Το θεμα ειναι πως αυτο που νιωθω , αρχισα να το νιωθω μετα το τελευταιο τριπλεξ. Καταπινω και νιωθω τα αυτια μου να βουλωνουν, νιωθω μια πιεση στην καρδια και τσουπ ερχεται η αρρυθμια που ποναει κιολας!!! Ρε ειναι τρελα ολο αυτο....
αφου περασες απο καρδιολογο, ο δρομος ειναι ανοιχτος για κουβεντουλα με ψυχολογο !!!
πηγαινα εδω και 2 μηνες ..Θα ξανα παω...και φαρμακα παιρνω..αν και θελω να το παλεψω μονη μου...Νομιζω πως μονο εμεις μπορουμε να το παλεψουμε ..(μαζι με βοηθειες , δεν λεω) αλλα οση δουλεια κανουμε εμεις με τον εαυτο μας δεν μπορει κανεις αλλος να κανει με εμας...
Γεια σας παιδια,και εγω εχω καποια εμμονη θα ελεγα με την πιεση.καποια μερα επειδη με φωναζα ολη μερα στα παιδια και με πονουσε πολυ το κεφαλι μου
9εχω και αυχενικο συνδρομο απο το οποιο υποφερω πολυ)εκανα το λαθος και μετρησα την πιεση μου στο σπιτι.ηταν 14 με 9.απο εκει και επειτα μονο απο τον φοβο μου ειχε παει 15 με 10.πηγα στο εφημερευον νοσοκομειο και ολα καλα.Η γιατρος μου ειπει οτι δεν ειναι τιποτε και αν θελουμε να πουμε οτι καποιος εχει πιεση θα πρεπει επι 1 μηνα να μετραει την πιεση του πρωι βραδυ.την μετρουσα για 5 μερες και ολα καλα.Απο εκει και επειτα δεν την εχω ξαναμετρησει γιατι φοβαμαι.νομιζω οτι καθε φορα που ποναει το κεφαλι μου η νευριαζω ανεβαινει πολυ και θα παθω κανενα εγκεφαλικο.Υποφερω και απο αλλα ψυχοσωματικα και περνω θεραπει εδω και μηνες με seropram.ειμαι πολυ καλυτερα αλλα οι σκεψεις οτι θα παθω καρδια η θα πεθανω επιμενουν.
Ηρεμισε σε παρακαλω , περναω ακριβως το ιδιο..με πολλα ψυχωσωματικα φοβος και τρομος θανατου, που φουντωνουν με την παραμικρη σκεψη!! Ακου...Προσπαθησε να το παλεψεις, μην κοιτας μονο τα φαρμακα..Θελει πολυ δουλεια με τον εαυτο σου..Εκει που εισαι χαλια και λες οτι δεν μπορεις, εκει πρεπει να μπορεσεις και να βγεις να κανεις πραγματα με το ζορρυ, δεν ξερω και πολλα να σου πω γιατι και εγω περναω γολγοθα..Απλα το μονο που ξερω ειναι πως πρεπει να το ΠΑΛΕΨΕΙΣ με ολη τη δυναμη που εχεις μεσα σου ..(και ας νιωθεις πως δεν εχεις) :)
Α παιδιά!! Κι εγώ μια από τα ίδια. Εχω και πιεσόμετρο ηλεκτρονικό και η μαμά μου έχει με τη φούσκα. Οταν με πιάνει φούντωμα και έξαψη μετριέμαι. Και μάλιστα 3 φορές γιατί λένε οτι η τρίτη φορά μετράει. Και πράγματι η τρίτη ενδειξη είναι η χαμηλότερη και η πιο καλή. Κι εγώ περνάω κρίσεις και ιδεοληψίες και τώρα τελευταία με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω και σε μένα είμαι στα μαύρα χάλια μου. Δεν παίρνω καμία αγωγή παρά μόνο μισό ή ολοκληρο lexotanil κάθε βράδυ. Η πίεσή μου είναι κανονική. Αντε να έχει φτάσει στο 15 με 9 στα χειρότερα. Συνήθως έχω 11 με 7. Μια χαρά. Ολα είναι από το άγχος. Εχω πολλά στο κεφάλι μου. Τα έχω γράψει και πολλοί από σας μπορεί ήδη να τα ξέρουν από άλλα θέματα.
Ολοι φοβάστε μήπως ανέβει η πίεση σας ε?Εγώ το αντίθετο φοβάμαι, μην πέσει. :P
Κι εγω, λογω φαρμακων ειδικα οταν πρωτοξεκινησα τα ζολοφτ ειχα υποταση κ ζαλιζομουν εντονα οταν σηκωνομουν απο την καθιστη θεση (ορθοστατικη υποταση). Αυτο με τη φουσκα χαχαχα εχει πολυ πλακα αν κ νομιζω πλεον οι γιατροι δν χρησιμοποιουνε τετοια θυμαμαι οταν ημουν μικρη κ με πηγαιναν στον παιδιατρο το φοβομουνα πολυ.
Εγω οταν σηκωνομαι νιωθω ζαλη,λογο αυχενα κυριως.Υπαρχει και το κλασικο μουδιασμα που τυφλωνεσαι για λιγο :P