Χαιρετώ την κοινότητα...καλή δύναμη σε όλους κ σε όλες!!!
Πάμε για τρία χρόνια τώρα απο την πρώτη επίσημη επίσκεψη της περίφημης κρίσεως πανικού.Διάβασα πολλες απο τις εμπειριες σας, εδω στην κοινοτητα κ ο καθενας με διαφορετικο τροπο και ενταση.
Δεν ξερω αν εχει νοημα να αναφερω εδω το ιστορικο ή την πορεια της ζωης μου,σιγουρα ξερω ομως πως εφτασα εδω.
Ο αγρυπνος ειναι ο ανθρωπος που γεννηθηκε μεσα σε αυτα τα τρια χρονια.
Στις αρχες πεταγόμουν στον υπνο μου με την αισθηση οτι εχει σταματησει η καρδια μου ή οτι ξεχαστηκα να αναπνευσω.
Στην πορεια η κατασταση συναγερμου ερχοταν στο σταδιο της χαλαρωσης.
Τωρα γινεται με το κλεισιμο των βλεφαρων,το χειροτερο απο ολα ειναι πως, οσο πιο κουρασμενος ειμαι,οσο περισσοτερος υπνος μου λειπει, τοσο χειροτερευει η κατασταση κ τα συμπτωματα.
Με τα τιναγματα, επειδη εξειδικευτηκαν παρα πολυ,στο 70% των περιπτωσεων νιωθω οτι περναω εγκεφαλικο επεισοδιο,βγαζω παντα μια κραυγη ξεψυχίσματος και περνανε καποια
δευτερολεπτα μεχρι να επανελθω.Αλλοτε στο τιναγμα μουδιαζει το προσωπό μου και ψαχνω να βρω την γλωσσα μου με τα δοντια,μηπως και τυχον την καταπια.
Σε νευρολογο που εξηγησα τα συμπτωματα μου ειπε οτι προκειτε για μυοκλονικα τιναγματα.Δεν τιναζω τα ακρα μου,τιναζω το κεφαλι μου και ολοκληρο το σωμα.
Ο τρομος και συναισθηματα οτι χανω την ζωη μου ειναι απεριγραπτα.Σιχαμενες καταστασεις.
Αν τυχει και κοιμηθω καλα μια φορα το μηνα,νοιωθω λες κ πηρα δεκα χρονια ζωης επανω μου.
Το μεγιστο που κοιμαμαι χωρις να διακοπει ο υπνος ειναι 2 ωρες,και μετα κατεβαινουμε αναλογα με τα φεγγαρια,μεχρι να φτασουμε στα εξωφρενικα πενταλεπτα,πραγμα που μου εχει
σακατατεψει ποιοτικα την ζωη μου.
Ξυπναω κουρασμενος,δεν ξεκουραζομαι ποτε δεν κοιμαμαι ποτε,δεν παλευω αλλο ,δεν αντεχω.
Υπαρχουν φορες που εχω ηπια τιναγματα,αλλα κλεινοντας τα ματια τρεχουν στο μυαλο μου χιλιαδες ασχετες εικονες,μια μια ασυληπτη ροη που σταματανε μονο αν ανοιξω τα ματια μου.
Πολλες απο αυτες τις εικονες ειναι κ πολυ ασχημες.
Ξερω οτι στα δεκαπεντε μου δεν επρεπε να δω τον εξορκιστη 150 φορες σε βιντεοκασσετα.
Ξερω οτι δεν επρεπε να καπνιζω μοστουρα γιατι με χαλαγε.
Ξερω οτι δεν επρεπε να πινω αλκοολ σαν βοθρος.
Ξερω οτι δεν επρεπε να ζω εξω απο τα ορια κ τις αντοχες.
Θελω την ζωη μου πισω.Ζω μεσα στο φοβο,φοβαμαι και την σκια μου,δεν μπορω να κατσω ανασκελα ουτε για δυο λεπτα,γιατι ερχεται το <<βουνο>>και αραζει στο στηθος μου.
Καποτε κραταγα την αναπνοη μου για δυο λεπτα κατω απο το νερο.Τωρα την κραταω εδω και τρια χρονια,ειμαι το μεγαλυτερο πειραμα της ζωης για τις ανθρωπινες αντοχες.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.
Δυνατοτητα επισκεψεως σε γιατρο δεν εχω,ουτε και ασφαλιστικη καλυψη.Περνω xanax 0.5mg kai 1mg σχεδον καθημερινα.Επισης κανω και ομοιοπαθητικη θεραπεια η οποια σε καποια φαση με βοηθησε με τις κρισεις πανικου.
Αναλογα συπτωματα και καποια γνωμη,θα ηταν καλοδεχουμενη.
ευχαριστω πολυ...ο άγρυπνος.