Originally Posted by
μοιρα
Είμαι μέλος του φόρουμ εδω και 2μήνες περίπου και ποφάσισα να γραψω γτ έχω ερθει σε ενα τέλμα βασανιστικό...Από τον νοέμβριο,ταλαιπωρούμαι συνεχως...Η πρώτη μου επαφή με τα επέιγοντα εγινε τότε...Ξαφνικά στο γυμναστηριο νιώθω καψιμο στο στηθος και στο χερι αριστερά..Πανικοβάλλομαι, οι χτυποι της καρδιας μου αυξανονται κατακορυφα, εμφραγμα λεω..Υπεροξυγόνωση λεει ο γιατρός, μου κάνουν καρδιογραφημα, όλα καλά...Με παροτρυνουν να επισκεφτω γαστερντερολογο, μου χορηγουν xanax, εισαι αγχωτικη μου λένε... Ε από εκει και πέρα ξεκινάει ο γολγοθάς!Ο γαστρεντερολόγος μου βρηκε γαστροδω/δα, οισοφαγιτιδα, αγγειoδυσπλασια στομαχου, ελικοβακτηριδιο του πυλωρου, μου χορηγει θεραπεία για το τελευταιο. Τους επόμενους μήνες συνεχιζα κανονικά την ζωούλα μου, παρέβλεπα τα πονάκια, δεν έκανα την θεραπεία φυσικά! Φεβρουάριο όπως έτρωγα λαγάνα, καθαρα δευτερα , νιωθω ότι μου καθεται στον λαιμό! Πανικός, ταχυκαρδια, γρηγορες αναπνοες, ανοιγω την πορτα και βγαινω στην βροχή τρεχωντας, ενιωθα ότι πνιγομουν!!! Η θεία μου τρεχει πισω μου, με συνεφερει, μου προσφερει ενα xanax και τσουπ ηρεμώ.. Στην συνεχεια με ταλαιπωρουν διαφορα πονάκια, στο στηθος, δυσκολευομαι στην καταποση, δυσκολευομαι να γυμναστω διοτι ποναει ο αυχενας μου και αλλα πολλά!Ενα μηνά μετά στα καλά του καθουμένου... σωριάζομαι σε καφετέρια.. Δυσπνοια, ταχυκαρδία, καμια αισθηση των άκρων μου, μουδιασμα στο κεφαλι, ξηροστομια, 200ατομα μαζεμένα πάνω από το κεφάλι μου- να αναφερω ότι ζω σε επαρχιακή πόλη, αντιλαμβανεστε την ντροπή- με μεταφερει ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, διαγνωση? Κρίση πανικού... Αποφασίζω να παώ σε ψυχολογο, με στέλνει σε ψυχιατρο, δεν μπορούσε να με αναλάβει στην κατασταση που ήμουν, μου χορηγει θεραπεία xanax και xadevil..Δεν την ακολουθησα ποτέ... Ένα μηνα μετα καταλήγω πάλι στα εκτακτα, με το γνωστό καψιμο στο στηθος, πάλι καρδιογραφημα, δεν βρισκουν τπτ, μου ειπαν να κανω επιτέλους την θεραπεία για το στομάχι και να πάρω κιλά-η καταποση ειχε γινει πλέον ενα μαρτυριο, δεν ετρωγα τπτ και παραλληλα ετρεχα στα γυμναστηρια. Έκανα την θεραπεία, βελτιωθηκε κάπως η καταποση, το καψιμο στο στηθος εντωμεταξυ είχε υποχωρησει, αλλά και πάλι δεν ήμουν καλά..Μπαίνει το καλοκαιράκι και μαζί του μου φέρνει πονοκεφάλους!!Μουδιασματα πότε δεξια πότε αριστερά, ασταθεια, ζάλη,τάση για εμετούς, να νομιζω ότι θα σωριαστω -δεν εγινε ποτέ... Σφυριά να το χτυπάνε, τρέμουλο, ταχυκαρδία....Βολτούλα και πάλι στα έκτακτα λοιπόν.. Μου κάνουν αξονική εγκεφάλου, ακτινογραφία θώρακος, καρδιογραφημα τα πάντα!!!Δεν βρισκουν τπτ, μου ζητανε να γινει εισαγωγη για περαιτερω έλεγχο και το κάνω!Αιματολογικές, εξετάσεις θυροειδή, νευρολογικές, όλα καθαρά!Κάνω και μια μαγνητική εγκεφάλου-η μητερα μου πέθανε το 2005 από ανεύρυσμα εγκεφάλου, δεξιας καρωτίδας-καθαρή και αυτή!!Μια κυστη βρεθηκε στην υπόφυση του εγκεφάλου, έκανα και εξετασεις σε ενδοκρινολόγο, δεν την πειράζουμε μιας και δεν ειναι υπαίτια για τους πονοκεφάλους και δεν επηρεαζει καμια ορμόνη της υπόφυσης-η κορτιζόλη βεβαια ανεβασμενη στο φουλ, αγχος μου λεει και η ενδοκρινολογος! Σταδιακά φεύγουν οι πονοκεφάλοι..Δεν ηρεμώ για πολύ όμως, μιας και επανερχεται δριμυτερος ο πόνος στο στηθος, στο χερι και τον ώμο.. Πάω σε καρδιολογο, κανει καρδιογραφημα, υπερηχο, μου βρισκει μια μικρη διαφυγη μιτροειδους βαλβίδας -φυσημα κοινώς- για να σιγουρευτει για το αν ειναι αθωο ή όχι μου τοποθετεί holter! Το αποτέλεσμα? Όλα καλά και στην καρδιά μου λεει, μπορει ο πόνος να ειναι από μυες, στομαχι κτλ. Με παρετρυνε βεβαια να κόψω το κάπνισμα, κατι που δεν έχω κάνει ακόμα! Παράλληλα κάνω και το τεστ για το ελικοβακτηριδιο, αρνητικό αυτή τη φορά, καθώς και η βιοψία του στομάχου έσωσε την άσχημη εικόνα της γαστροσκόπης, περιμένω εντολή του γιατρού για το τι θα κάνουμε στην συνέχεια! Γραφω τωρα γτ πλέον εχω φτασει σε σημείο που πονάνε όλα μαζί! Κεφαλι, στηθος, χερι, πλατη, μεση... Επιπλέον εχω φορτωθει ασχημο ύπνο με διακοπή ή ασχημα όνειρα, κλάμματα από το πουθενα, καμια όρεξη για έξω, ίσα που σέρνομαι για να πάω στην δουλειά... Έχω φτασει σε σημειο να παρακαλάω τον πόνο να φυγει κλαιγοντας... Να θέλω να φουνταρω για να σταματησουν όλα αυτα! Και παρόλο που έκλεισα ραντεβου και πάλι με τον ψυχιατρο, δεν μπορω να αποδεχτω ότι όλο αυτό προερχεται απο την ψυχολογία μου και μόνο καθαρά!! Νιωθω ότι κάτι κακό έχω και δεν μου το έχουν βρεί... Υποφέρω και δεν με καταλαβαίνει κανένας... Πονάω....