Originally Posted by
kami
όταν το εντοπίζεις, προλαβαίνεις και δεν φτάνεις σε αυτήν την κατάσταση, επίσης δίνεις και στον άλλο πληροφορίες για το πως να σε αντιμετωπίζει. πχ. κανείς δεν θέλει να πιέσει κάποιον στα όρια του και να τον δει να εκρήγνυται, άρα ξέροντας οτι σε τρελαίνει η πίεση θα αποφύγω να γίνω πιεστική απέναντι σου και θα σεβαστώ αυτό μου λες διαφορετικά θα φταίω εγώ για το επερχόμενο τσουνάμι...(εσύ προειδοποίησες)
τώρα όταν δεν το εντοπίζεις και έχεις φουντώσει και πάλι θα το εκφράσεις : "έχω θυμώσει πάρα πολύ, δεν οφελεί σε τίποτα να συζητάω άλλο, τώρα εγώ σταματάω, χρειάζεται να ηρεμήσω, σε παρακαλώ να το σεβαστείς" και από εκεί και πέρα για να ρίξεις το θυμό σου φεύγεις από το σκηνικό, παίρνεις ανάσες και το δουλεύεις μέσα σου βάζοντας τη λογική σου: οκ..είμαι έξαλλος, ποια είναι η αιτία; αν ηρεμήσω σε λίγο θα μου περάσει και θα μπορέσω να σκεφτώ πιο καθαρά τι είναι αυτό που με εκνεύρισε και στη συνέχεια να το αντιμετωπίσω".
σε κάθε περίπτωση πρώτα η λογική μετά το συναίσθημα, πάρε τον έλεγχο αλλά με σκοπό να το εκφράσεις και όχι να το καταπιέσεις, εγώ πάντα λέω τι με εκνευρίζει και ζητάω από τους άλλους να το καταλάβουν και να το σεβαστούν, όπως και εγώ αυτούς αντίστοιχα. Όλοι χαλιόμαστε με πράγματα και καταστάσεις, λογικό είναι, είναι πολύ καλύτερο να το εκφράσεις, παρά να το καταπιέσεις.