Originally Posted by
kami
Δεν ξέρω τι σε να συμβουλέψω παραπάνω, λογικά είναι πράγματα που και μόνη σου βλέπω να σκέφτεσαι, μάλλον αυτό που θες να δεις είναι κατά πόσο οι δικές σου απόψεις είναι σωστές και υποστηρίζονται...
θα σου πω τη γνώμη μου ως μητέρα και εγώ και σύζυγος επί αυτών των θεμάτων που αναφέρεις...ελπίζω να σε βοηθήσει ή να σου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση...
συλλογικά καλά κάνετε και κάνετε όλοι μαζί προσπάθειες...
η κόρη σου μάλλον δεν ξέρει τι είναι αυτό που και εκείνη ακόμα την εκνευρίζει, πολλά νεύρα μπορεί να είναι ξεσπάσματα από το ιστορικό της, άλλα μπορεί να είναι λόγω της συμβίωσης της με έναν άλλον άντρα που δεν είναι πατέρας της και εξαιτίας της επιλογής σου αναγκαστικά ανέχεται και σέβεται σε καθημερινή βάση. Αυτό στην αρχή μου πέρασε από το μυαλό βλέπω και εσύ το αναφέρεις - αναγνωρίζεις μέσα σου ίσως πιθανόν γιατί προχώρησες σε δεύτερο γάμο μετά την τραυματική εμπειρία που της άφησε ο πρώτος. Αν στην πορεία της ζωής της δεν νιώθει άνετα με τον σύντροφο σου, γνώμη μου είναι να το δεις αυτό και να της αναγνωρίσεις και το δικαίωμα να ζήσει μόνη της αν επιθυμεί κατόπιν ενηλικίωσης...
και έχει δίκιο, έχει υφάνει έναν κοινωνικό ιστό θα είναι οτι χειρότερο μετά την αλλαγή στο σπίτι να γίνει και αυτό στο σχολείο της. Αν ήμουν κόρη σου δεν θα σου ξαναμιλούσα....
Δεν πιστεύω οτι έχει δικαίωμα ούτε και εγώ. Ναι μην τον αφήνεις να σε γεμίζει με τύψεις και ενοχές δεν λειτουργούν έτσι οι σχέσεις ενοχικά. Ήδη με την πρόταση του για μετακόμιση δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι μπορεί να επιφέρει αυτό στη δική σου σχέση με την κόρη σου. Όπως και να το κάνεις αυτός είναι το καινούριο μέλος σε μία ήδη προυπάρχουσα οικογένεια και οφείλει να σεβαστεί τα όρια και τις καταστάσεις που προϋπήρχαν.
Αυτό είναι λάθος κατά τη δική μου άποψη, εμπιστεύεσαι την κόρη σου και τη ψυχολογία της σε ένα άτομο που είναι κατά τα άλλα αψυχολόγητο. Θα έλεγα να απαιτήσεις για να βλέπει την κόρη του και να μπορείς να τον εμπιστευτείς (γιατί λες πως σε φάσεις μανίας βγάζει ένα διασκεδαστικό προφίλ - αλλά ούτε αυτό είναι θετικό) να πάει σε ψυχίατρο και να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή. Ψυχίατρο τον οποίο θα γνωρίζετε και θα εμπιστευόσαστε...
α
συμφωνώ σε αυτό, νομίζω είναι αρκετά μεγάλη για να καταλάβει οτι ο μπαμπάς της χρειάζεται μέριμνα από γιατρούς ώστε να μπορεί και αυτός συνειδητά να συμβάλλει στην διαμόρφωση του. Αν και σταματήσατε να είστε τυπικά οικογένεια, για αυτήν νοητά θα είστε πάντα εσείς η οικογένεια σας και οφείλει να γνωρίζει την κατάσταση.
Όσο για τα ξεσπάσματα της θα σε συμβούλευα να μην δίνετε σημασία όταν αυτά παρουσιάζονται, αποφεύγοντας δηλαδή να δώσετε προσοχή που στην ουσία για ένα παιδί που αισθάνεται οτι παραμελείται μπορεί να είναι και επιβράβευση τη στιγμή εκείνη. Αντίθετα καλωσορίστε το διάλογο και επιλύστε τις διαφορές σας όταν είναι ήρεμη, χαλαρή και ευχάριστη για να περάσετε το μήνυμα ότι η προσοχή σας στρέφεται σε αυτήν όταν είναι έτοιμη για συζήτηση ενώ αντίθετα δεν επιδέχεστε να δώσετε καμία αξία σε κανένα ξέσπασμα χωρίς προφανή αιτία. Ο σκοπός είναι μακροπρόθεσμα να καταλάβει πως για να πάρει την προσοχή σας χρειάζεται να επικοινωνήσει τις ανάγκες της, αντί να τις μεταβάλλει σε θυμό.