Originally Posted by
joe35
Γεια σας παιδιά, είμαι καινούργιος στο φόρουμ, περαστικός-τελείως τυχαία αλλά θα ήθελα να σου δώσω μία συμβουλή βασισμένη στην 15χρονη εμπειρία μου στα ναρκωτικά. Καταρχήν θα σου πω ότι αυτό το παραμύθι που λέει ότι "το χόρτο δεν είναι τίποτα", "ανήκει στα μαλακά ναρκωτικά" και τέτοια είναι όπως το είπα παραμύθι και έχει φάει περισσότερα παιδιά και από την παραμύθα. Και αυτό γιατί...γιατί όταν κινείσαι στο χώρο των ναρκωτικών είτε σκληρά είτε μαλακά, όταν είσαι μέσα και μπροστά στο νταραβέρι σιγά σιγά εξοικειώνεσαι. Οι ανοχές σου μεγαλώνουν, η φιλοσοφία και η στάση σου μπροστά στα πιο σκληρά ναρκωτικά κάμπτεται και το πέρασμα στα πιο σκληρά είναι σχεδόν εγγυημένο. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τον χρήστη αλλά και για την οικογένεια του και είναι κάτι που γίνεται σε διαφορετικές ταχύτητες από την αντίληψη μας...σε βάθος χρόνου.
Εγώ έκανα τον πλήρη κύκλο δηλ. ξεκίνησα από χόρτο (όπως οι περισσότεροι), στο Γυμνάσιο πειραματίστηκα με τα ψυχοφάρμακα, στη συνέχεια κατά περιόδους και ειδικές περιπτώσεις (γιορτές) κόκα, μετά περάσαμε στα ψυχεδελικά (LSD,Ecstasy) στα πάρτι που τότε ήταν και πολύ στα πάνω τους και φυσικά όλη αυτή την "τσίτα" είναι αδύνατο να την διαχειριστεί το ανθρώπινο σώμα (αφού δεν είναι φτιαγμένο γι'αυτό) και έτσι έρχεται η ανάγκη για "ντάγκλα", χαλάρωση...πρέζα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έχει τελειώσει. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε πρόγραμμα υποκατάστασης το οποίο φυσικά δεν είναι λύση αλλά μία κοροϊδία. Αλλά για τη δική μου περίπτωση και τουλάχιστον προς το παρόν είναι αναγκαίο. Έζησα στα άκρα, παράλληλα όμως έκανα και καλά πράγματα στη ζωή μου. Δεν ασχολήθηκα με πολλά αλλά αυτά τα λίγα τα έκανα καλά. Υπηρέτησα πόστα υψηλής ευθύνης και εξειδίκευσης από τα οποία κρίνονται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Αυτά τα λέω όχι για να γλύψω τον εαυτό μου (προς Θεού), αλλά για να καταλάβετε με ποιόν μιλάτε και το αν η συμβουλή έχει κάποιο βάρος. Αυτά με μένα....στο θέμα μας πάλι. Α! Κάτι τελευταίο...θα μπορούσες να πεις ότι σε κάποια περίοδο της ζωής μου ίσως να έπαιξα το ρόλο που παίζει στη δική σου ιστορία ο φίλος της αδερφής σου. Παρασέρνοντας και καταστρέφοντας την μεγάλη μου αγάπη αλλά και τα αδέρφια της κάτι που τότε βέβαια δεν καταλάβαινα.
Το ερώτημα αυτό είχε συνοδεύσει πολλές φορές τη μαστούρα μας σε συζητήσεις με άλλους χρήστες..."τι θα έκανες αν στο μέλλον το παιδί σου έπεφτε στα ναρκωτικά". Ο καθένας βέβαια είχε τις απόψεις του αν και τις περισσότερες φορές επικρατούσε σιγή, δύσκολο να δώσεις απάντηση. Εγώ θα σου πω τι θα έκανα εγώ και θα επέλεγα αυτό γιατί αυτό είδα στην πράξη να πετυχαίνει. Πρέπει εσύ και η οικογένεια σου να είσαστε αμείλικτοι, καμία ανοχή στο θέμα. Αυστηρότητα, έλεγχος, περιορισμός ακόμα αν χρειαστεί, καθόλου λεφτά (αν και αυτό για κοπέλα δεν είναι πρόβλημα). Εγώ θα απειλούσα τον αγαπητικό και θα του έδινα να καταλάβει ότι αν δεν αφήσει ήσυχη την αδερφή μου οι μέρες του ως ελεύθερος πολίτης είναι μετρημένες. Σε χλωρό κλαρί, δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να κάνετε πίσω. Βέβαια αυτό για να το κάνεις πρέπει να το έχεις αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Αν χάσετε τώρα το παιχνίδι θα το χάσετε γενικός. Οι απειλές της αδερφή σου είναι κατά πάσα πιθανότητα κούφιες, δεν πρόκειται να φύγει, να πάει πουθενά γιατί και να το θέλει δεν μπορεί, δεν είναι εύκολο. Αλλά ακόμα και αν το εννοεί, αν μπλέξει άσχημα δυστυχώς είναι σαν να την έχεις χαμένη. Αυτά αν δεν θέλετε να ζήσετε δράματα. Ο πολύς πολιτισμός και το χάιδεμα μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε τώρα. Καλή τύχη.