Καλησπερα. Πρωτη μου δημοσιευση εδω, οποτε καλως σας βρηκα. :)
Καποια στιγμη θα γραψω περισσοτερα για την ιστορια μου, προς το παρον αυτο που με απασχολει ειναι μια απορια που μου δημιουργηθηκε σημερα...
Ειμαι με 15mg abilify τη μερα (αυτη τη στιγμη) και 1 ή 2 seroquel των 25mg ως βοηθητικο υπνου. Tο abilify το εχω μαθει αρκετα καλα, αλλα ειναι η πρωτη φορα που παιρνω seroquel και παρατηρησα οτι εχω εφιαλτες με δαυτο. Συγκεκριμενα σημερα ηταν η τεταρτη μερα που το χρησιμοποιησα και ο τελευταιος εντονος εφιαλτης με εκανε να βαλω στο google τις λεξεις "seroquel εφιαλτες", και να βρω την πληροφορια οτι ειναι συνηθης ψυχιατρικη διαταραχη, αναφερομενη μεταξυ των ανεπιθυμητων ενεργειων. Οι εφιαλτες ειναι εντονοι και μοιαζουν με... ψυχωσικα επεισοδια, απλα ολα γινονται στον υπνο μου.
Αναφερα το γεγονος των εφιαλτων στη τελευταια ψυχιατρο που επισκεφθηκα αυτες τις μερες (και που μου εδωσε την παραπανω αγωγη), και μου ειπε να μην δινω σημασια και οτι οι εφιαλτες θα φυγουν. Επισης τις αναφερα οτι σημερα για παραδειγμα κοιμηθηκα πολλες ωρες την ημερα και πως θα μου ειναι πολυ δυσκολο να κοιμηθω την νυχτα και την ρωτησα αν θα πρεπει να παρω seroquel για να κοιμηθω ή αν θα ηταν καλο να περιμενω μεχρι να νυσταξω και να κοιμηθω τοτε, και μου ειπε να παρω seroquel.
Ερωτηση 1η:
Εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος εφιαλτες με το seroquel? Αν ναι, πως το διαχειριστηκε?
Ερωτηση 2η:
Ειναι σωστη η αποψη της ψυχιατρου να παρω seroquel για να κοιμηθω και να μην περιμενω να νυσταξω εστω και αν με βρει το ξημερωμα? Υπενθυμιζω πως της αναφερα οτι εχω κοιμηθει πολλες ωρες μεσα στη μερα και οτι θα μου ειναι δυσκολο να κοιμηθω τη νυχτα...
Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ασχοληθει.
Αγγελος.