Originally Posted by
O_Synestalmenos
Γεια σας.
Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας πάνω στο ακόλουθο θέμα. Το θέμα μου είναι οτι νιωθω οτι "παραέχω" κάποια χαρακτηριστικά που τα θεωρούμε θετικά σε μια προσωπικότητα. Σε μια παρέα είμαι "σημα κατατεθεν" των ανθρώπων που θέλουν βοήθεια. Είμαι απο αυτους που προσπαθουν να ακουσουν και να κατανοήσουν πραγματικά τους ανθρώπους και απο αυτους που δίνουν ουσιώδεις απαντήσεις και όχι επιφανειακες τύπου "Ελα μωρε κανε υπομονη θα περάσει". Επίσης, είμαι πολυ συμπονετικός, καλος listener, φιλικός και ειλικρινής με τους άλλους και οι πολυ απο τους λίγους φίλους μου μου έχουν ομολογήσει οτι ανατρέχουν σε εμένα οταν θέλουν μια εποικοδομητικη και "έξυπνη" συζήτηση. Απο την αλλη, κρατώ τις ισσοροπίες σε μια συζήτηση, εννόωντας οτι είμαι φιλικός και χαλαρός όπου χρειάζεται και σοβαρός όπου το απαιτούν οι συνθήκες. Όλα αυτά όμως σου προσδίδουν μια αξία και σου δημιουργούν μια εικόνα,όπως γίνεται με όλους. Το θέμα είναι, όμως, οτι αυτή η εικόνα δεν μου αρέσει. Μέχρι την ηλικία των 19-21, θεωρούσα σπουδαίο το να έχω αυτή τη προσωπικότητα, ειδικότερα βλέπωντας το επίπεδο εμπιστοσύνης που μου δίνουν οι φίλοι μου όταν έχουν προβλήματα, και πως παραγκόνιζαν πολλούς άλλους ανθρώπους για τη γνώμη μου, και πως αντιλαμβανόντουσαν το αίσθημα δικαιοσύνης που με διακατέχει. Ένιωθα κάπως υπερήφανος. Εδώ και 2 χρόνια όμως, δεν μου αρέσει η ίδια μου η προσωπικότητα. Δεν θέλω να είμαι τόσο καλος άνθρωπος. Δεν θέλω να είμαι ο άνθρωπος που τρέχουν όλοι για να πουν τα προβλήματα τους, ούτε θέλω να με εκτιμούν η/και να με θαυμαζουν για ολα τα παραπάνω. Γιατί ολα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αισθάνομαι οτι καλύπτουν η λειτουργούν εις βάρος άλλων χαρακτηριστικών που επίσης θα μπορούσαν να με βοηθήσουν. Γιατί ένας καλός, συμπονετικός, φιλεύσπλαχνος και άλλες @@ριες άνθρωπος δεν μπορεί να είναι σε θέση να διεκδικήσει, και ένας ήρεμος, φιλικός και συνεσταλμένος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι επιθετικός και να έχει θάρρος. Η τουλάχιστον μπορεί, αλλα δεν τα έχω εγώ.
Τελευταία λοιπόν αρχίζω να αηδιαζω με την εικόνα μου αυτή. Άρχιζα να νιώθω οτι είναι πολυ "κοριτσίστικη" και πολύ "αγαθή" και "απαλή" για έναν άνδρα 22 χρονών. Θεωρώ οτι αξίζει να γίνω πιο επιθετικός, πιο αγενής, πιο ισχυρογνώμων, πιο διεκδητικός, πιο οξύθυμος, πιο εγωϊστής. Προσπαθώ να κάνω πιο πολύ παρέα με ανθρώπους που είναι κάπως έτσι, και μαζί με αυτούς, να κοροϊδέψω τους ανθρώπους που έιναι σαν και εμένα. Θέλω οι άλλοι να αμφιβάλουν για το ποιος πραγματικά είμαι και να μην λένε "α να ο φίλος που πάντα θα μπορω να στηρίζομαι πάνω του γιατι είναι πολυ καλος για να μου γυρίσει την πλάτη". Όσο και να προσπαθώ όμως, φαίνεται αστείο να προσπαθήσεις να αλλάξεις αυτό που είσαι, δηλαδή την ίδια σου την προσωπικότητα έτσι όπως εχει διαμορφωθεί απο την παιδεία και το DNA.
Περιμένω γνώμες για το τι στο καλο συμβαίνει.