Mhpws kserei kaneis gia ti periptwseis xwrigountai depakine?mono gia dipolikh diataraxh h mporei kai gia kati allo?please bohthisteme.....
eyxaristw....
Printable View
Mhpws kserei kaneis gia ti periptwseis xwrigountai depakine?mono gia dipolikh diataraxh h mporei kai gia kati allo?please bohthisteme.....
eyxaristw....
Το ντεπακίν είναι αντιεπηλιπτικό και χορηγείται πέρα από την επιληψία και σαν σταθεροποιητής διάθεσης σε περιπτώσεις διπολικής διαταραχής και για να μην υπάρχουν εκρήξεις θυμού κλπ...
...ετσι!ξεκινησαν κατ αρχην ως αντιεπιληπτικα,στη συνεχεια δοθηκαν κ σε ψυχ διαταραχες ως σταθ της διαθεσης!
eyxaristw ayto hthela na kserw!!!
πρηζονται τα ουλα και γινονται αντιαισθητικα εψω ακουσει ισχυει?
το Depakine (βαλπροϊκο νατριο) εχει καποιες σπανιες αλλα σοβαρες παρενεργειες και χρειαζεται τακτικη αιματολογικη εξεταση
ισχυει αυτο με τα ουλα?
Δεν γνωριζω μου ακουγεται λιγο \"κουλη\" παρενεργεια
ξερεις θα παρω συντομα σταθεροποιητη και ανησυχω
Νομιζω πως το depakine δεν ειναι απο τις πρωτες επιλογες λογω των πιθανων παρενεργειων.
μπορει δεν ξερω
μακαρι να μου αλλαξει τα ρισπερνταλ γιατι βαριεμαι χωρις λιμπιντο
Εγώ έπαιρνα Depakine για χρόνια, η μόνη παρενέργεια που είχα διαπιστώσει ήταν η υπνηλία (μπορεί να ήταν και από το zoloft) και ότι είχε πολύ άσχημη γεύση και με πήραζε λίγο στο στομάχι.
Ο τελευταίος γιατρός που επισκέφθηκα πάντως μου συνέστησε το Solian. Μου είπε ότι το Depakine είναι παλιό ως φάρμακο και επίσης ότι προκαλεί βλάβες στο συκώτι, χρειάζεται συχνά αιματολογικούς ελέγχους και επιπλέον πέφτουν και τα μαλλιά.
Πάντως το Depakine μου το είχε συστήσει κάποιος γιατρός ο οποίος ήταν καθηγητής πανεπιστημίου αλλά μεγάλος σε ηλικία και μάλλον αδιάφορος για την περίπτωσή μου...
παιρνω κι εγω depakine και solian.ισχυει οτι το depakine χρειαζεται συχνα αιματολογικους ελεγχους?δεν μου εχουν πει κατι τετοιο.
ισχύει.
γεια σου pelariry.εσυ που το ξερεις οτι ισχυει?παιρνω το depakine 2 χρονια περιπου και δεν εχω κανει ελεγχο.πρεπει να κανω εξετασεις?και τι εξετασεις αιματος ακριβως?τι ξερεις για το θεμα?
επίπεδα βαλπροϊκού κάνεις. ρώτησε τον γιατρό σου.
μου ειπε και εμενα η γιατρος μετα απο δεκα μερες να κανουμε
εξετασεις ωστε να ρυθμιστει καλυτερα και να εχουμε καλυτερα αποτελεσματα στη θεραπεια
γραφονται και στο βιβλιαριο
μετα απο ποσες μερες χρησης κανουμε αιματολογικες εξετασεις??και γνωριζει κανει το ανωτατο οριο ληψης.τωρα παιρνω 500 το πρωι 500 το βραδυ το chrono και νομιζω οτι παιρνω παρα πολυ εω δικιο η ιδεα μου ειναι.το παιρνω για το αγχος επαναλαμβανω
Παιδιά εσείς που το παίρνετε το φάρμακο (to depakine) είχατε θέμα με τα μαλλιά τελικά;
Δε θέλω ν αμου πέσουν...
Και όσοι το πήρατε για άγχος (η όχι) σας βοήθησε στο άγχος;
Στο να ηρεμήσει λίγο ο καταιγισμός σκέψεων;...
δεπακιν παιρνω και εγω σταθεροποιητης ειναι στεδον αλοπεριδιν ενεσιμο και χαπι και ακινετον μπομπα ειμαι αν και δεν μ αρεσει τπτ σε αυτον τον κοσμο αφραγκιες εχω δεν μπορω αλλο
Έχω κάνει συλλογή από depakine, zyprexa των 20mg και tavor των 2,5mg. To μοναδικό φάρμακο που παίρνω και θα το κόψω και αυτό σε λίγο καιρό, είναι cipralex των 20mg. Μάλλον οι ψυχίατροι-τρεις τον αριθμό- έκαναν άστοχη διάγνωση στη περίπτωση μου, διότι ενώ θα έπρεπε να είχα τουλάχιστον ένα επεισόδιο μανίας από το cipralex αυτό ακόμη έρχεται. Ουδείς αλάνθαστος ακόμα και οι ψυχίατροι, ειδικά αυτοί!