Θα μας τρελλάνουνε μου φαίνεται...
Χαιρετώ όλους και καλώς σας βρήκα.
Δεν είμαι ιδιαίτερα ¨φίλη" του internet παρά μόνο για αναζήτηση πληροφοριών. Προτιμώ την άμεση... "παραδοσιακή" επικοινωνία. Αλλά εδώ-αναμφισβήτητα- υπάρχει ένα δείγμα της καλής χρήσης του.
Γενικά είμαι ένας μάλλον υπερευαίσθητος άνθρωπος χωρίς αυτό να φαίνεται εύκολα -κατά τα λεγόμενα δικών μου ανθρώπων. Κλαίω και εύκολα. Από μικρή. Επίσης έχω πολύ καλή μνήμη -δυστυχώς για την περίπτωση κακών αναμνήσεων! Είμαι κυκλοθυμική, μάλλον παρορμητική και πιθανώς κατά βάθος πάσχω και λιγάκι από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Και γενικά με ένα σώμα που αντιδρά άμεσα σε ψυχικά ερεθίσματα. Χωρίς να σας κουράσω με τους λόγους, ταλαιπωρήθηκα από σύνδρομο πανικού για έξι μήνες προ 6ετίας, σε σημείο να μην κοιμάμαι γιατί νόμιζα ότι θα κατάπινα τη γλώσσα μου. Νύχτα σε εφημερεύοντα για το τίποτα... Απουσία από τη δουλειά λόγω ιλίγγων. Δεν ήξερα καν τί ήταν, το έψαξα, το ξεπέρασα. Πήγε να μου "επιτεθεί" κάποιες φορές, ίσως και πρόσφατα αλλά καμμία τύχη δεν του χάρισα.
Μία από τις καλύτερές μου φίλες είναι -σε σωστή πορεία πλέον-θεραπείας για μανιοκατάθλιψη. Ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, αλλά όλα καλά τώρα. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος του πατέρα της. Και κάποια προδιάθεση ίσως? Έτσι είπε ο γιατρός αν και δεν είχε κάποια τάση ποτέ, παρά μόνο μετά το συμβάν με τον πατέρα της... Είχα και μια πολύ σημαντική σχέση με ένα παιδί που πρέπει να έπασχε από μανιοκατάθλιψη, μου έκρυβε τα φάρμακα και δεν το είχαμε συζητήσει ποτέ, ό,τι κατάλαβα μόνη μου. Η ψυχολογία με ενδιαφέρει πολύ γιατί πιστεύω ότι η γνώση της είναι ταυτόσημη με την θέληση να γνωρίσεις και να σεβαστείς τους ανθρώπους. Πού θέλω να καταλήξω...
Βρέθηκα εδώ καθώς έψαχνα πληροφορίες για κάποιους πόνους που έχω και είμαι σίγουρη ότι είναι ψυχοσωματικοί...
Αλλά θα μου επιτρέψετε να πω αυτά που αισθάνομαι διαβάζοντας στο φόρουμ εδώ και 3 ώρες περίπου όσα γράφονται...
Χωρίς να θέλω να ακουστώ θρασύς και με όλο το σεβασμό στις περιπτώσεις παιδιών εδώ που η ζωή τους γίνεται δύσκολη έως κόλαση γιατί υπάρχει προδιάθεση σε παθολογικό πλέον επίπεδο (γιατρός δεν είμαι αλλά από όσα διαβάζω γενικά). Τα δύο άτομα που ανέφερα παραπάνω είναι καλά παιδιά. Γι' αυτό και αρρώστησε η ψυχούλα τους. Οι χοντρόπετσοι καλά κρατούν...
Οι άνθρωποι που δεν αντέχουν αυτό τον κόσμο όπως είναι -ούτε τον ήλιο από το παράθυρο δεν βλέπουμε οι περισσότεροι για να μην επεκταθώ... Οι άνθρωποι που τους είναι δύσκολο κάποια στιγμή να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, είτε γιατί είναι πιο αδύναμοι από κάποιους άλλους, είτε γιατί αυτό που τους έτυχε δεν θα το ξεπερνούσε κανένας... Πρέπει να τους βάζουμε την ταμπέλα της "χ" διαταραχής? Πρέπει να ξεκινάνε παίρνοντας κάποιο φάρμακο? Αυτό τελικά δεν φωτίζει και "εγκαθιστά" την κατάσταση?
Έχω ξεπεράσει κάποια πράγματα μόνη μου, όπως είπα παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι κάλλιστα σε 5 χρόνια μπορεί και να καταρρεύσω από οτιδήποτε άλλο που ούτε που φαντάζομαι τώρα... Αλλά είμαστε μηχανές και αντιδρούμε στην χρήση. Μήπως να μην καταφεύγουμε στο "service" κατευθείαν?
Ένας φίλος μου με πήρε τηλέφωνο 1 τη νύχτα γιατί είχε πάθει πανικό και δεν ήξερε καν τί ήταν, τρομοκρατημένος... Το πάλεψε μόνος του και το κέρδισε. Ένας άλλος χρησιμοποιεί διάφορα "ελαφρά" φάρμακα μόνος του για τις έντονες μεταπτώσεις διάθεσης που έχει -ενώ πάντα αυτές οφείλονται σε πασιφανέστατους πρακτικούς λόγους ζωής! Και η πλειοψηφία των ανθρώπων που μιλάμε σε προσωπικό επίπεδο, όλο και κάτι αντιμετωπίζει, γιατί... μπορούμε να ζήσουμε υπέροχες στιγμές αλλά είναι μια ρεαλιστική και όχι απαισιόδοξη άποψη ότι... "μα είναι ζωή αυτή"? Ε μα πια, κυρίως δεν είναι...
Δεν προσπαθώ να ακουστώ... "δάσκαλος". Απλά να πω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ότι μεγάλο μέρος είναι στο χέρι μας. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και να είμαστε πάντα γεροί και δυνατοί. Κι όταν δεν είμαστε, να έχουμε το κουράγιο να το πολεμάμε.