Πως να προσεγγισω ενα κοριτσι που ειναι ανορεκτικο?
Λοιπον. Γενικα στη ζωη μου με αγχωνει απο το πιο μικρο μεχρι το πιο μεγαλο που θα μου τυχει.
Ετσι λοιπον και τωρα αγχωνομαι, προβληματιζομαι για το πως θα το χειριστω, τι συνεπειες και προεκτασεις μπορει να εχει.
Το θεμα το θεωρω λεπτο.
Πριν καποιο καιρο στον χωρο που εργαζομαι αντικρυσα μπροστα μου ενα κοριτσι-σκελετο!
Θυμαμαι εμεινα και την κοιτουσα κι ελεγα μεσα μου : πως μπορει και κινειται??
Την εβλεπα συχνα τυχαια στη δουλεια και μια μερα και μεσα στο λεωφορειο..
Εχω μεγαλη ευαισθησια με το συγκεκριμενο θεμα. Δεν ξερω γιατι, ισως επειδη μια πολυ καλη μου φιλη περασε ανορεξια, ισως επειδη υπαρχουν και δικες μου εμμονες πανω στο θεμα του αδυματισματος... Δεν θελω τωρα ομως να μιλησω γι αυτο.
Στο λεωφορειο λοιπον την χαιρετισα αυθορμητα μιας και ειχαμε ειδωθει τοσες φορες. Μου ζητησε το τηλεφωνο μου, εκανα το βημα για να βγουμε. Για να μην γινω υπερ-περιγραφικη σαν δινω τα σημεια της επαφης μας που με προβληματισαν, κυριως δικες της ατακες.
"Δεν την παλευω, περασα ενα αθλιο Σαββατοκυριακο, τι να παρω? Καφε (εννοειται σκετο) ή κοκα κολα ligth? Μαλλον σε γνωρισα για να με βοηθησεις, δεν ειναι τυχαιο. Περναω πολλη μοναξια, η ζωη μου ειναι η δουλεια μου"
Πραγματικα νιωθω αμηχανα, ανημπορη, δεν ξερω τι να κανω...θα προσπαθησω να σας το κανω πιο πολυ σαφες.
Αναρωτιεμαι πως να την προσεγγισω αλλα και πως να βαλω καποια ορια, αναρωτιεμαι τι ζητω απο αυτην τη σχεση...
Οταν βγηκαμε δεν μπορεσα να την ρωτησω κατι. Απλα μετα το ενιωσα σαν καοιδια αυτο!! Να μην λεω δηλαδη αυτα που σκεφτομαι. Εγω διαρκως ενιωθα να θελω να της φωναξω"κοριτσι μου τι σου συνεβη??Γιατι δεν τρως? πως εφτασες ως εδω?? Μπορω να σε βοηθησω? να παμε σε εναν ειδικο?."Φυσικα εκανα σαν να μιλω με εναν ανθρωπο που δεν εχει κανενα προβλημα. Τι ηθελα να της δειξω ετσι? Αποδοχη΄και καλα?
Εκτος αυτου, την πηγαμε τη συζητηση σε πολυ βαθυ επιπεδο. Επικοινωνια παρα πολυ καλη, μου το επιβεβαιωσε κι η ιδια οτι της εκανε εντυπωση αυτο. Καμια φορα συμπληρωναμε η μια τα λογια της αλλης.
Μετα βεβαια ενιωσα τυψεις και τελειως ανευθυνη. Απεναντι σου εχεις εναν "αρρωστο" ανθρωπο, ελεγα, κι εσενα σε νοιαζει να καλυψεις τις συναισθηματικες-επικοινωνιακες σου αναγκες? Ισως το πηγες πιο μακρια απο εκει που αντεχει...
Στο τελος μαλιστα μου ειπε οτι καμια φορα καλη ειναι και η επιφανειακοτητα, λιγο να χαλαρωνουμε, οχι ολο στα βαθεια να βουταμε.
Καλα εκει εκτος του οτι σιγουρευτηκα οτι την πιεσα, με επιασαν και οι ανασφαλειες μου για την ελλειψη χαλαροτητας.
Το πιο κορυφαιο δε που εκανα( παρακαλω για την κατανοηση σας) ηταν οταν αρχισαμε δεν ξερω πως ακριβως να μιλαμε για τα διατροφικα. Τις εξεθεσα τις αποψεις μου περι υγιεινης διατροφης και βιολογικων προιοντων.. Η ιδια συμφωνουσε.
Ετσι οπως το βλεπω τωρα, προσπαθουσα να βρω εμμεσο τροπο να της δειξω οτι μπορω να καταλαβω μεχρι ενα σημειο το λουκι της σκεψης της..
Ομως απο την αλλη αυτο ειναι που χρειαζεται καποιος σε τετοια κατασταση?
Δεν θελω να απομαμακρυνθω, ουτε ομως και να σχετιστω μαζι της για τους λαθος λογους και με λαθος τροπο.
Προς το παρον ολα τα επισκιαζει η αγωνια μου.
Να θεσω το ζητημα αμεσα? Να κρατησω μια σταση αποστασιοποηιμενη?
Να εστιασω στα αλλα στοιχεια της και να "ξεχασω" το συγκεκριμενο?
Προβληματιζομαι.. ελπιζω να βρω μια βαση.