Ας ανταλλαξουμε αποψεις επανω στην μουσικη... Σε οποιαδηποτε παρακλαδια της , ειδη και οτι αλλο θελετε
Printable View
Ας ανταλλαξουμε αποψεις επανω στην μουσικη... Σε οποιαδηποτε παρακλαδια της , ειδη και οτι αλλο θελετε
Κι αν ειμαι ροκ....Απο τα τα 12 μου ακουγα τους πρωτεργάτες της μέταλ τους zepelin..αργότερα scorpions...malmsteen...ως παιδι τον 80's δλδ..έπειτα helloween...μετέπειτα σε stratovarius ημουν του Power δλδ...ε και κάπου το 97-98..ακουσα για πρώτη φορά symphonic metal και....nightwish!! ..συνεχιστηκε αυτο με blind guardian...epica....αυτα. Εχω δει live απο wasp που μου αρεσουν οι μπαλάντες τους...εως τη tarja apo nightwish....helloween...gammaray...amorphis..opet h...και ουτε που θυμαμε πια ποιούς άλλους.
Να πω ότι..το ροκ για μένα ειναι κυρίως άκουσμα κι όχι αυτος καθαυτος τρόπος ζωής,,να πω ότι για μένα τα ποιό φιλότιμα παιδιά και καλά είναι οι ροκάδες κι όχι οι δήθεν...να πώ ότι ναι πολλοι που πιστεύουν σε παραθρησκευτικα και τέτοια ίσως να ακουν ροκ...αλλα προσωπικά και εκκλησία πηγαίνω και λατρεύω το Θεό αλλα ακούω ροκ αυτα που έγραψα ποιο πάνω, αν και τώρα που μεγάλωσα το έριξα στο ελληνικό εντεχνο. Ποτε παντος δεν ακουω λαικα γιατι απλά με κουράζουν.
Μα πιστευω το ακουσμα ειναι αυτο που εχει το νοημα περισσοτερο.... Ουτε και εγω ακολουθησα αυτο το ειδος ζωης ... Ουτε και τις παραθρησκευτικες οργανωσεις....
ολοι απο κατι ξεκινησαν... Αν και θεωρω το μεταλ το κυριο μερος των ακουσματων μου ... Πλεον μπορω να πω οτι η μουσικη δεν εχει ορια ...
Μου αρεσει να πειραματιζομαι ακομα κκαι τωρα με την μουσικη .... Και με νεα ακουσματα και. Με μουσικα οργανα
Θα τολμήσω να πω ότι είμαι απόλυτη, δε μπορώ με τίποτε να ακούσω λαικα, μπορει να έχουν νοημα οι στίχοι, να χαίρονται αυτοί που τ ακουνε, εμένα δε μου κάθονται πάντος καλά.Ενω με άνεση ακούω τη ροκ. Προσπάθησα να πειραματιστώ όλα αυτα τα χρόνια και το αποτελεσμα ήταν να ακουω ελλ ροκ ή εντεχνο, άντε και ποπ
με την κέλτικη μουσική έχω πολύ καλή σχέση...ειναι πολύ καλή
...ωραιο θεμα αντ.
Τώρα τελευταία από το πολύ τρέξιμο δεν ακούω σχεδόν καθόλου μουσική, παρά μόνο όταν βγαίνω.
Σκέφτομαι ότι η πιο απλή στιγμή στη ζωή μας μπορεί να αλλάξει χρώματα ανάλογα τη μουσική που ακούμε.
Άσχετο, αλλά ήθελα να το γράψω :)
Πολλες φορες σχετιζουμε γεγονοτα της ζωης μας η στιγμες με κομματια απο τραγουδια... Δεν ειναι τυχαιο ο2ι η μουσικη ειναι τροπος εκφρασης
Να αναφερω οτι αυτο το διαστημα που βρισκομαι βορεια... Ακουω πολυ ραδιο ρεπαμλικ, εαν και δεν ειμαι λατρης του ειδους , δε μπορω να πω οτι με χαλαει ιδιαιτερα το ειδος της μουσικης που παιζει... Πολλες φορες παιζει ελεκτρο φανκ η ελεκτρο τζαζ που μου αρεσουν...
Τελειο θεμα!! Η μουσικη ειναι το φορτε μου!!!
Λοιπον να πω εν συντομια τη δικη μ διαδρομη.. Εχω βασικα ακουσματα κ επιρροες απο ΡΟΚ... στη συνεχεια κ στη μεταλ.. αλλα αρχικα μπηκε η ροκ μουσικη στη ζωη μ οταν στο δημοτικο επεσε στα χερια μ μια κασετα (! ναι, προλαβα την εποχη της κασετας) του album In Trance των Scorpions. Μετα περασα στα κλασικα ακουσματα της ροκ, Deep Purple, WASP, Black Sabbath, Led Zeppelin, The Who, Guns n Roses κτλ κτλ να μην μακρυγορω.. Με μεταλ ασχοληθηκα στο λυκειο κυριως.. Iron Maiden, Slayer, Slipknot, Metallica, Mastadon, Megadeth, Manowar κτλ κτλ.. Απο symphonic metal π διαβασα παραπανω ειχα κ εχω τρελο κολλημα με τους Nightwish φυσικα σε οσα αλμπουμ κ singles ειναι ακομα η Tarja, προτου αποχωρησει απο το γκρουπ.
Γενικα ακουω τετοιου ειδους συγκροτηματα κ μουσικη, ειμαι παιδι της ροκ κ ευχομαι να ζουσα τις εποχες π γινοταν Ο ΧΑΜΟΣ στις συναυλιες των Alice Cooper, Iggy Pop, Ac/Dc κτλ...
Παρ'ολα αυτα ειμαι ατομο ανοιχτο σε ολα τα ειδη μουσικης κ ποτε δν προσβαλλω καποιον αναλογα με τη μουσικη π ακουει.. εχω ακουσει κομματια απ ολα τα ειδη κ μαλιστα σε ορισμενες φασεις της ζωης μ με εξεφραζαν πολυ περισσοτερο απο τη ροκ.. δλδ δν με χαλαει να ακουσω κ αλλα ειδη μουσικης η αν βρεθω σε εναν χωρο με ατομα π εχουν αλλα ακουσματα.. ακουω φανατικα ποντιακα λογω καταγωγης κ ξερω να τα χορευω κ τα τραγουδια του Ποντου βγαζουν γενικα πολυ πονο.. (σφαγη των ποντιων γενοκτονια κτλ).. τα καλοκαιρια πηγαινω κ σε πανηγυρια κ χορευω με τα λαικα τυπου εφω θωδη κ τα παραδοσιακα (μικρασιατικα, ποντιακα, βλαχικα, θρακιωτικα κτλ) κ δν εχω καθολου κομπλεξ ουτε ντρεπομαι γι αυτο.. κ στα μπουζουκια με παρεα αμα τυχει θα παω, κ σε βαρυ σκυλαδικο εχω παει, κ σε trendy clubs, γενικα δν απορριπτω τπτ.. θελω να πω οτι επειδη ο περισσοτερος κοσμος παρεξηγει το ροκ, πιστευω οτι οι καλλημενοι ροκαδες π ξυπνανε κ κοιμουνται με τον dio και τον dickinson κ ειναι κολλημενοι στην κοσμαρα τους, δν υπαρχουν πια τοσοι πολλοι τετοιοι.. κ ευτυχως δηλαδη..
Επειδη ειδα αντε κ ελλη οτι ειστε κ εσεις πανω κατω στα ιδια ακουσματα με μενα, μπορειτε κ μπορουμε να συζηταμε για θεματα π εχουν να κανουν με τη ροκ κ μεταλ κ οχι μονο! δλδ καποιος να προτεινει νεα συγκροτηματα ωστε να τα υποστηριζουμε για την καλη δουλεια π κανουν, να ανακοινωνονται συναυλιες διαφορων γκρουπς, να συζηταμε για καταξιωμενα αλλα κ λιγοτερο γνωστα συγκροτηματα κτλ κτλ! εγω ειμαι μεσα! κ ξαναλεω πολυ καλη πρωτοβουλια ενα τετοιο θεμα!!
Παιδια join κι αλλοι, πειτε τι σας αρεσει κ ελατε να συζητησουμε!! :)
Βασικα εγω ασχολουμε τα τελευταια 2 χρονια με το φολκ μεταλ...
δε παυω εννοειται να ακουω οτι ακουγα ... Απλα μου αρεσει να ψαχνομαι στην μουσικη.... Η αγαπημενη μου ειναι η παουερ και η επικ μεταλ
Καλα κανεις κ ψαχνεσαι! Epic metal λατρευω κι εγω!!
Κι εσύ πόντια? κι΄εγώ όμως δε τα ακούω να πω την αλήθεια, όπως και τα λαικά με κουράζουν..επειδή κυρίως δίνω σημασία στη μουσική κι όχι στο στίχο
Και φυσικά γιαυτο και μαρέσει η symphonic metal, ωραία μελωδία..όπως και η power metal. Απο καινούργια συγκροτήματα δε ξέρω,,,έμεινα στους nightwish και στα παλιά που μου θυμίζουν ωραίες εποχές (ποζερ 80'σ κτλ)
για παράδειγμα
http://www.youtube.com/watch?v=b1CC5TNjTL4
Hold on to life, better stay in touch
You hold the power in your hands..:)
Και εγω ποντιος ειμαι αλλα δε χορευω... Ακουω ποντιακα αλλα οχι ολα , εχει συγκεκριμενα τραγουδια. Και απο συγκεκριμενους τραγουδιστες...
Eγώ δεν είμαι Πόντια, αλλά η καλή μουσική είναι μία
και από τα καλύτερα ποντιακά είναι αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=crbFOmbtXgs
και για τους πιο ψαγμένους με τη μουσική (αριστούργημα)
Διονύσης Σαββόπουλος - Μαύρη θάλασσα
http://www.youtube.com/watch?v=AH0v09sqbYg
Ειναι κανεις που σκεφτεται να παει στο the wall (roger waters)?
Αδύνατο να κοιμηθώ και απο το να διαβάζω τα thread καταθλιψης για τις ερωτικες απογοητευσεις ολων που πάντα μου προκαλούν συναισθήματα που δεν θέλω καλύτερα να κάνω ότι γράφω λίγο εδώ...
Το playlist "υπνου" μου τις τελευταίες δεν ξέρω πόσες μέρες: Inter Arma, Corpus Christii, Weakling, Kiegsmaschine, Luror, Katharsis, Dodsengel, Ondskapt, End, Mgla, Veer.
Ναι είναι μεγάλο, ναι είναι πολλές μέρες το ίδιο ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Ναι τα ακούω όλα αυτά και όμως πιστεύω στις καρδούλες και στις νεραιδίτσες, θίτσες, ίτσες κλπκλπ.
Ναι με θεωρώ καταδικασμένο, ναι είναι σχεδον δυο και μισή και δεν βλεπω να κοιμάμαι κάποια στιγμή σύντομα, ναι είχα πάει στους Karma Violens προχτες, ναι σε είδα κοπελιτσα με τι χαρα πηγες και μιλησες στον τραγουδιστη των Raw In Sect και μετα εφυγες με την μουριτσα μεχρι το πατωμα, ναι οι Karma Violens δεν μου κρατανε καμια κακια για την ατακτη φυγη μου στο παρελθον απο τις ταξεις τους, ναι η μηχανη μου ξαναβγαλε προβλημα και δεν το βλεπω να τελειωνει καλα, ναι ειναι τριημερο και εγω δεν εχω τι να κανω.
Ο γιατρος μου ειπε να ειμαι πιο δεκτικος οπότε....ναι....
Όσοι πιστοί προσέλθετε...
Ακουγα εχθες ολο το απογευμα μουσικες απο Νεα Ορλεανη .... Ειναι παρα πολυ ωραια η αισθηση που σου δινουν αυτες οι μουσικες γιατι σε μεταφερουν σε εκεινες τις περιοχες ......
Η μουσική έχει τον τρόπο να μεταμορφώνει ακόμα και το πολύ δυσάρεστο
και να σε κάνει στο τέλος να το ερμηνεύεις διαφορετικά.
Να το ξορκίζει.
Έτσι και με τη Νέα Ορλεάνη
(που μεγάλο μέρος της δεν υπάρχει πια),
ενώ μου έρχονται στο μυαλό ο τυφώνας Κατρίνα και η καταστροφή,
οι πλημμύρες και οι βάλτοι,
από την άλλη είναι τα νεκροταφεία με τη ...γιορτινή ατμόσφαιρα που τους έχουν δώσει
μετατρέποντάς τα σε tourist attraction,
με τα βουντού και τα μαγικά
και η jazz και ο Randy Newman
και βέβαια "Η λιτανεία των αγγέλων" του Dr John.
Dr John - Litanie des Saints
http://www.youtube.com/watch?v=S4Q9pFHauu4
Είδες, undet; Άλλος σκεφτόμενος το ίδιο μέρος μέρος
το συσχετίζει με τυφώνες, βάλτους και πλημμυρισμένες φυτείες,
αποπνικτική υγρασία και ατμοσφαιρικό θρίλερ
Angel Heart (1987) - Δαιμονισμένος Άγγελος
http://www.cine.gr/film.asp?id=651&page=4
και άλλος με με την απολαυστική θέα του απέραντου πράσινου
στην κουνιστή πολυθρόνα της ξύλινης βεράντας του...
Στην καλύβα του μπαρμπα Θωμά πήγα μ' αυτό που έγραψες. :-)
Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας;
Και στις δυο περιπτώσεις όμως είναι σαν να πατάς ένα κουμπί! Γκλον!
Και στο μυαλό έρχονται χίλιες εικόνες, εικόνες και ήχοι!
Είναι βέβαια και τα tapas bar,
η περίφημη creole (κρίολ) και cajun (κέιτζιαν) cuisine,
το Mardi Gras (μάρντι γκρα, το τοπικό καρναβάλι
που στη διάρκειά του παίζουν μπάντες jazz στο δρόμο μέρα νύχτα για δυο βδομάδες),
ποτέ μου δεν πήγα, όλα από ακουστικά κείμενα στ' αγγλικά τα ξέρω.
Το ίδιο, βέβαια, η Nέα Ορλεάνη είναι στη Λουιζιάνα.
Κι αυτό jazz, χωρίς ζωηρές αποχρώσεις
πιο βορειοανατολικά, από τη Georgia.
Brook Benton - Rainy Night In Georgia
http://www.youtube.com/watch?v=bDRbF80NKDU
http://www.distancefromto.net/betwee...ia/New+Orleans
(γύρνα το από το χάρτη στο Δορυφόρο και μεγέθυνε!!!
Είναι σαν να πετάς από πάνω με ελικόπτερο σε χαμηλή πτήση!)
Εδώ κάτω στα νότια συννέφιασε και πάει για βροχή.
Και εδω βρεχει.....ια ηθελα και εγω ενα καπελακι ταψακι με κοκκινη γραμμη πουκαμισακι με παπιγιον και ριγες και να παιζω τρομπετα κατω απο ενα κιοσκι μαζι με ολη την ορχηστρα.....
https://www.youtube.com/watch?v=93x6MWqtaqk
Xray-Made of illusion.
μακαρι οι Kriegsmaschine, Katharsis και Ondskapt να βγαλουν τιποτα καινουργιο φετος. και οι Deathspell Omega το ιδιο. το τελευταιο Mgla ηταν πολυ καλο. η δικια μου black-metal-playlist αποτελειται απο προσφατες κυκλοφοριες σαν τους νορβηγους Stagnant Waters, Melichrone που ειναι κατι σε black/jazz, φυσικα το καινουργιο Kvelertak, και απο ελλαδα το τριτο Enshadowed, το τελευταιο Rotting Christ, και Hail Spirit Noir.
http://www.youtube.com/watch?v=71c7GC-Aua4
αυτα χωρις να ειμαι μεταλλας, περισσοτερο ραπ ακουω πλεον. αν και δε μου αρεσουν οι ταμπελες, ψαχνω σχεδον τα παντα, αρκει να εχουν πρωτοτυπια, και πιο πειραματικες φασεις, και οτιδηποτε με ψυχεδελικα στοιχεια. συνηθως παει αναλογα τη διαθεση, πχ καλοκαιριατικα παιζει πολυ trance και ηλεκτρονικα πραγματα. παλιοτερα υπηρχαν χρονια που ελεγα οτι δε μπορω να ζησω χωρις μουσικη, μετα αφοσιωθηκα στο κινηματογραφο και περασε καπως σε δευτερη μοιρα.
http://www.youtube.com/watch?v=o5q6QqgcFto
And we make love like the first time made by all men
And we speak as though these words were never spoken
And I can't see though my eyes were always open
So we make love like the first time made by all men
And I'm always kinda heavy in the morning
But I'm always so much lighter in the night
And I never wear my seatbelt in the open
But I crash and end up lightly in your arms
I can picture myself with nobody else
And my heart guides my mind
And my mind guides my lips
And my lips kiss your lips
And this kiss is guiding my heart
And my heart guides my mind
And my mind guides my lips
And my lips kiss your lips
It's a perfect circle
It's a perfect circle
It's a perfect circle
It's a perfect circle
It's a perfect circle
It's a perfect circle
Rotting Christ ξεχασα να πω κ δν λεω τπτ αλλο γτ το συγκροτημα τα λεει ολα! Βγαλαν κ νεο δισκο πριν λιγο καιρο νομιζω..
Εχω εδω στο πατρικο της μανας μου την κλασσικη μου κιθαρα , θα περιμενω να παρω τα λεφτα απο τον οαεδ και θα της βαλω χορδες και θα προσπαθησω να γραψω ξανα μουσικη,,,,,...
Τι λεφτα απτον οαεδ δικαιουμαι κι εγω τπτ;;; χαχαχαχαχ
http://www.youtube.com/watch?v=9Qo2hDrqQSo
..............................