Αναμεσα τους και ο Τζον Νας ο διασημος μαθηματικός.Δειτε παρακατω :
http://www.pistepseto.net/2013/04/blog-post_1144.html
Printable View
Αναμεσα τους και ο Τζον Νας ο διασημος μαθηματικός.Δειτε παρακατω :
http://www.pistepseto.net/2013/04/blog-post_1144.html
Κι έχει κι άλλους
ως γνωστόν κι ακόμα τόσους Ατομα της σοου μπιζ
http://www.queen.gr/CELEBRITY-SPOTTI...ashmh-ypografh
ο φυσιολογικός προσαρμόζεται στον κόσμο ο τρελός προσαρμόζει τον κόσμο σε αυτόν
και πολλοί άλλοι... Σαλβατόρε ντάλι, Λεονάρντο Νταβίντσι, Γκόρκυ, Ντοστογιέφσκυ, Τσέχοφ, Σταίμπργκ, πικασο, έρμαν έσσε, Σπινόζα.... Αν δεν υπήρχαν διαταραχές ίσως να μην υπήρχε τέχνη
ισα ισα αν δεν υπηρχε ψυχωση ολοι αυτοι θα προσεφεραν παραπανω στη τεχνη και οπου αλου
hello dimitri
ξεφυγες!!!!μακαρι να υπηρχαν κ αλλοι ψυχωτικοι κ να προσφεραν στον ανθρωπο οσα εδωσαν αυτοι μεσα απο την τεχνη τους.
ΚΑΙ ΤΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΩΣΗ?εχεις τη ψυχωση σου ,ειναι δικη σου,ισως γεννηθηκες μ αυτο το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο που σε κανει να διαφερεις απο τους αλλους,ειναι κατι δικο σου κ δεν φταιει κανεις για αυτο,δεν σε σημαδεψαν τα βελη του πονηρου κ την επαθες ...ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.
η ζωη συνεχιζεται κ ειναι οπως τη σκεφτεται ο καθενας!
δεν θα ηθελα με τιποτα να ειμαι ψυχολογος η ψυχιατρος.....
ειπα να το προσπερασω ετσι διοτι δεν αξιζε τον κοπο αλλα η καυστικη γλωσσα του 'αρωστου' αυτου ατομου σε συνδιασμο με το οτι εγω απλα ειπα οτι οι μεγαλοι απλα θα γινονταν πιο μεγαλοι αν δεν ειχαν ψυχωση δεν με αφηνει περιθωρια.εσυ εχεις την αποψη οτι με την ψυχωση δεν εισαι μιζερη και ειμαι εγω?εγω σε πληροφορω οτι απο οτι φαινεται δεν εχω τοσο προβλημα οσο εσυ.και γραφει το ατομο με κεφαλαια φωναζοντας δλδ και οτι γεννηθηκα με το κουσουρι της ψυχωσης και τετοια δεν ντρεπεται λιγο αυτη στο κατω κατω ξερει οτι η ψυχωση της ειναι γριπουλα και η δικια μου τεραστια?πως τολμα!!και τελικα γραφει και το ανεκδιηγητο οτι ολα μου ειναι τελεια ενω εγω ειμαι μιζερος...'ελεος'.εγω παλι απο την πλευρα μου για να ανταποδοσω κατερινοτετοια σου λεω ασε τους αλους μην τους θιγεις χωρις λογο και κοιτα τα δικα σου 'χαλια'.
Ειναι καλο και καθησυχαστικο να γνωριζεις οτι τοσο μεγαλες προσωπικοτητες έπασχαν απο ψυχολογικες αρρωστιες! ευχαριστουμε Μιχαλης
τι το καθησυχαστικο έχει ? ότι και σύ μπορείς να γίνεις "μεγάλη προσωπικότητα " ??
υγιής μπορείς να γίνεις ?? ο πόνος είναι ίδιος για όλους ..
αδερφε εγω δεν βλεπω να σε προσβαλει η κατερινα εχει μια θετικοτητα το μυνημα τησ αν το ξαναδιαβασεισ το πηρεσ λαθοσ νομιζω
mpa alimono
ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ αυτο εδω εγω το παιρνω οτι αυτη πιστευει οτι ειναι το καλυτερο που θα μπορουσε να σ τυχει κ οτι θαμπορουσε να παθεισ κ αλλα χειροτερα γι αυτο σ λεει οτι βγαζεισ μιζερια κ γω λεω οτι βγαζει θετικοτητα οπωσ το πιστευει δεν εχει σκοπο να σε θιξει
οπως νομιζεις ελις αλλα αν θες καντο μια αναγνωση ξανα ολοκληρο...ΥΓ ΚΑΙ η ψυχωση μου δεν ειναι οτι καλυτερο μπορουσε να με συμβει...
το ξαναδιαβασα ενταξει ο τροποσ ειναι λιγο αποτομοσ αλλα κ παλι το ιδιο πιστευω τεσπα ετσι τα βλεπω εγω
Ψυχραιμία παιδιά,μια παρέα είμαστε εδώ :)
Επειδή είμαι φαν του Τζον Νας και θεωρώ ότι άλλαξε πολλά με τα μαθηματικά του,έχω μια απορία γιατί δε θυμάμαι να το διάβασα ή να το άκουσα σε καποια συνεντευξή του.Αν τον ρωτούσαν,αν αξιζε όλο αυτό το ΄''μαρτύριο'' τι θα απαντούσε?Γιατί καλή η ταινία,καλό το τόσα χρόνια μετά και η ''αναγνώριση'',αλλά η ζωή του ήταν υπερβολικά δύσκολη...
παιδια καπου εδω εγω σας αφηνω οριστικα.χαλαστικα απο αυτα που ειπωθηκαν(αν μη τι αλλο ομως χωρις να αρχισω πρωτος(παντως γιατι γινεται μεσα σε αυτο το φορουμ να πληγωθεις και να πληγωσεις)).παρακαλω ομως να μην συνεχιστει το θεματακι ερρημην μου.βασικα ολα κανουν το κυκλο τους και για μενα εκανε το κυκλο του και το φορουμ.να ειστε ολοι καλα μηδενων εξαιρεσηςΥΓ ελπιζω να τα πουμε ολοι σε καποιο αλλο φορουμ που θα λεγεται οι ΠΡΩΗΝ ΨΥΧΩΤΙΚΟΙ...
ρε φιλε κατσε λιγο ποιοσ σου πε οτι ειναι το καλυτερο που μπορουσε να σου συμβει; το κατερινακι το βιωνει ωσ το καλυτερο που θα μπορουσε να συμβει κ ωσ εκ τουτου με αυτο που πιστευι δε σε προσβαλει εσυ το βιωνεισ ωσ το χειροτερο οκ ο καθενασ το βιωνει αλλιωσ κ γω γραφω για να πω αυτο ακριβωσ οτι ειναι οπωσ το βιωνει ο καθενασ
δεν εχω καμμια διαθεση να προσβαλω η να επιτεθω σε κανενα!οτι εγραψα τα λεω καθε μερα στον εαυτο μου.Ειναι η φιλοσοφια που εχω για την ζωη μου κ αυτη με κραταει ορθια κ δεν παραπονιεμαι η καταριεμαι αυτο που μου συμβαινει τη δεδομενη στιγμη.
ΔΗΜΗΤΡΗ δεν εχω τιποτα μαζι σου κ σου ζητω συγνωμη αν θεωρεις οτι σε προσβαλα ....ηθελα να βοηθησω... μηπως κ ξεφυγεις απο την αυτολυπηση που σαν ομιχλη ειναι πανω απο τα κεφαλια ολων των ψυχικα ευαλωτων, ομως δεν πιστευω οτι θα επρεπε να χρησιμοποιω ενα λογο πιο μαλακο σε ατομα που πασχουν απο κατι ειτε αυτο ειναι σωματικη αναπηρια ειτε ψυχικη ,......
θα μπορουσα να αναλυσω πολλα και να καταλαβεις ΔΗΜΗΤΡΗ τι εννοω με το -οτι μας συμβαινει ειναι το καλυτερο που μπορει να μας συμβει τη δεδομενη χρονικη στιγμη-ομως εχει σχεση με το πως βλεπεις τη ζωη κ με το τι πιστευεις οτι ειναι η υπαρξη του ανθρωπου πανω στη γη ,ειμαι ομως σχεδον βεβαιη οτι αυτο θαταν κουραστικο κ αδιαφορο ειδικα σαυτο το φορουμ .
πώς να ένοιωσε ρε συ κατερινάκι ? :)
ανακούφιση γιατον πόνο ατέλειωτων χρόνων ; πόσο λητρωτικά να νοιώσει κανείς ?
εξάλου η επιβραβευση (το νομπελ) δεν του δώθηκε για τον πονο που υπέφερε ,, αλλα για την εργασία του που θα μπορούσε
να την είχε κάνει και χωρίς την ψύχωση (οπως πολοι αλλοι ) κ προφανώς θα το προτιμούσε να γίνει έτσι !
ΥΓ υπαρχει το συνηθες που λέμε για κατι : "αυτο δεν αξίζει τον κόπο"
κ προσπερναμε οτι πολλα πράγματα δεν αξίζουν να "δωσουμε" πονο γι αυτά !
κατα τη γνωμη μου κ αυτο είναι το μοτο μου , ο πόνος δεν αξίζει πενταρα τσακιστη ! δεν πανα μου δωσουνε τα τρισεκατομύρια του κοσμου ... (εκτός φυσικα οτι είναι ενα ειδοποιητηριο να πάς στον γιατρο ,,αλλα μεχρι εκεί κ αυτο όλο )
το οτι καπιος εχει μια ταση προς τη τρελα αυτο δε σημαινει οτι ειναι γκαου αντιθετα μπωρει να ειναι πανεξυπνος.ο ορος τρελος επηστημονας ειναι βγαλμενος απο τη ζωη και σε μερικους ανθρωπους πολυ ευστοχος
Aν δεχθουμε κατι τετοιο ,θα πρεπει να δεχθουμε επισης οτι ολοι οι καλιτεχνες ειναι λιγο πολυ ψυχικα ασθενείς , δεν νομίζω οτι στεκει κατι τέτοιο .
υπαρχουν οι ευαίσθητοι ανθρωποι και καλιτεχνες κ με οποια ιδιότητα εχουν και υπάρχουν και οι ευάλωτοι ανθρωποι οποιας ιδιότητας επίσης .
Νομίζω συγχέουμε λιγο το γεγονος οτι πολλοι απο αυτους τους "καταραμενους" διασημους δεν επασχαν ακριβως απο "γνωστες" ψυχικες ασθενειες , αλλα απο μια πνευματικης φυσης κρίση συνιφασμενη με τα υπαρξιακα τους αδιεξοδα που εκφραζόταν συνακολουθα στα έργα τους !
Εγω πιστευω οτι ο καθενας το βιολι του , μερικοι το παιζουν "καλα" και τους θαυμαζουν οι αλλοι...μερικοι οχι , ασχετα με το αν εχει μια ψυχικη ασθενεια ή οχι.
εγω εχωντας ακομα πιο αμεση σχεση με τη τεχνη θα προσθεσω οτι η ευαισθητη ψυχολογια ειναι που τους κανει να εχουν ανεπτυγμενη φαντασια η οποια φαινεται στη καθε τους δημιουργια.
αν και το πτυχιο γραφιστα δε το πηρα ποτε λογο τρελας, γιατι στο σχολειο μια ζωη ξεχωριζα και ημουν αλλου με κοπανες και φασαριες, μη μπορωντας να καταλαβω πως το ελευθερο σχεδιο λεγεται ελευθερο αφου ζωγραφιζουμε κατι συγκεκριμενο, τα τελευταια χρονια εχω αφοσιωθει στο κινηματογραφο και τη μουσικη. αν και δεν εχω δημιουργησει κατι δικο μου, εχω εξερευνησει κυριολεκτικα οτι βρηκα μπροστα μου, μεχρι και τις λιγο πιο ακραιες μορφες τους, και τελικα κατεληξα οτι υπαρχουν περισσοτεροι διαταραγμενοι απ'οσοι νομιζει ο κοσμος.
θα ελεγε κανεις οτι η τεχνη ειναι το καταφυγιο τους, αφου μπορουν με ασφαλες τροπο να εκφρασουν καθε μια αρρωστημενη σκεψη τους. αυτο το βλεπουμε στα θριλλερακια και λοιπες βιαιες ταινιες, μα και τη μουσικη με συγκεκριμενη θεματολογια τυπου μπλακ ή ντεθ μεταλ. ο απλος καθημερινος ανθρωπακος που καταπιεζεται απ'το αφεντικο, τη γυναικα του ή οτιδηποτε, μπορει να ξεσπασει μεσω της τεχνης, και να δημιουργησει ετσι κατι που θα μεινει πισω του οταν πεθανει.