-
ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ Η ΟΧΙ
Ειμαστε μαζι σχεδον πεντε χρονια.Απο την αρχη της σχεσης ο ιδιος με διαβεβαιωσε οτι δεν θα ακολουθουσε το επαγγελμα που ειχε σπουδασει(αξιωματικος εμπορικου ναυτικου).Τον γνωριζα αρκετα χρονια πριν αποφασισουμε να ειμαστε μαζι ενω ταξιδευε και κατα διαστηματα ερχονταν να με βρει στην πολη μου.Ενω ενιωθα πραγματα γιαυτον απο την αρχη δεν ειχα σκεφτει οτι ποτε θα μπορουσαμε να κανουμε κατι παραπανω λογω της δουλειας του αλλα ξαφνικα αποφασισε πως δεν του αρεσει να ταξιδευει και αποφασισαμε οχι απλα να ειμαστε μαζι αλλα και να συγκατοικησουμε.Τα προβληματα αρχισαν απο την αρχη για εμενα καθως οι φιλοι μου ηταν αντιθετοι με την κινηση μου αυτη αρα επρεπε να επιλεξω η τους φιλους η αυτον.Μετα απο μεγαλη πιεση αποφασισα να αλλαξω πολη,φιλους και ζωη.
Για εμενα στην αρχη ηταν καπως δυσκολα αλλα συνηθισα και προσαρμοστηκα.Τα προβληματα αρχισαν απο νωρις καθως δεν υπηρχαν λεφτα.Εγω καθως ημουν φοιτητρια ειχα δουλεψει σερβις αλλα αυτος δεν δεχονταν καν να σκεφτει μια τετοια εκδοχη ενω ο ιδιος δεν εργαστηκε ποτε τα τελευταια 4χρονια...δεν εψαξε ποτε να βρει εργασια.Το αποτελεσμα ηταν να ζουμε με τα ελαχιστα χρηματα των γονιων του.Καποια στιγμη του προτεινα να κοιταξει μηπως και μπορεσει να ξαναταξιδεψει(στην απελπισια μου πανω!)Εκανε ενα χρονο σχεδον να βρει αλλα εως τοτε τα πραγματα εγινα αρκετα δυσκολα οικονομικα που δεν υπηρχε ενα ευρω στην τσεπη μας.Εκανε το πρωτο μπαρκο κατα τυχη και τωρα αποφασισε ν κανει το δευτερο και μαλιστα στην αλλη ακρη του κοσμου.
Ξερω πως η επιλογη αυτη ειναι η καλυτερη γιαυτον καθως εγω η ιδια τον παροτρυνα στην αρχη αλλα αισθανομαι πως δεν ειναι η καλυτερη για εμενα.Αισθανομαι πως περασαν αρκετα χρονια χωρις να κανω κατι στην ζωη μου απλα για να ειμαι με εναν ανθρωπο που αγαπαω.Οταν ομως αυτος ο ανθρωπος φευγει νιωθεις σαν να μην εχεις δικης σου ζωη.Το λαθος μου το εχω αναγνωρισει αρκετο καιρο τωρα αλλα..οταν του ειπα τι σκεφτομαι δηλαδη να χωρισουμε για λιγο καιρο για να βρω τον ευατο μου η απαντηση του ηταν πως θα παρατησει το ταξιδι αν κανω κατι τετοιο.Η κινηση αυτη μπορει να του στοιχιζε την καριερα του και θα πεθαινα απο τις τυψεις αν γινοταν κατι τετοιο γιατι και η οικογενεια του εχει προγραμματισει κατα καποιον τροπο να μπαρκαρει για να επομενα 2 με 3 χρονια..Απο την αλλη παλι ο ιδιος θελει να κανουμε οικογενεια οταν γυρισει αλλα δεν ειναι αυτο το ονειρο μου:(Επειδη δεν μεγαλωσα σε ενα ωραιο οικογενειακο περιβαλλον θα ηθελα οταν κανω μια τετοια κινηση να νιωθω ασφαλεια..με αυτον ομως δεν νιωθω.
Το προβλημα μου ειναι λοιπον οτι δεν μπορω να χειριστω την κατασταση.Να μεινω μαζι του η να κανω μια νεα αρχη?
(Ολα αυτα τα γραφω εδω γιατι ολοι οι φιλοι μας ειναι κοινοι και δεν θελω να επιβαρυνω την ψυχολογικη κατασταση του αυτην την στιγμη και να τα τιναξει ολα στον αερα.Ο ιδιος τα γνωριζει οπως ανεφερα,δεν τα δεχεται ομως)
Ευχαριστω.
-
Τωρα δηλ οταν δεν ταξιδευει, μενετε στο ιδιο σπιτι? Ποιος πληρωνει τα εξοδα του σπιτιου? ή εσυ μενεις με τους γονεις σου?
-
Μενουμε σε δικο του σπιτι αλλα τα εξοδα εως τωρα τα πληρωνει η μητερα του κ αυτος ειναι ενας ακομη λογος που αισθανομαι ασχημα..
-
Τα δικα του τα λεφτα που πανε? Δεν παιρνει μισθο?
Επισης δεν καταλαβα γιατι σε σταματησε απο σερβιτορα, δεν ηθελε ο ναυτικος για ποιο λογο?
-
Οσο δεν δουλευε δεν υπηρχαν λεφτα οπως ειπα παραπανω.Τα λεφτα απο το πρωτο ταξιδι χαλαστηκαν για τα καθημερινα σε ουτε ενα μηνα..Δεν ηθελε γιατι υποστηριζε πως δεν θα ειχα αρκετο χρονο για τις σπουδες μου και επειδη ζηλευε..ξερω οτι πανω στο θεμα αυτο εγω εχω κανει λαθος αλλα τωρα τι κανω?
Ευχαριστω για το ενδιαφερον!
-
Τι εννοεις εκανες λαθος στο θεμα αυτο? Στο θεμα δουλεια? Και τι λαθος εννοεις εκανες?
-
Εννοω οτι δεν επρεπε να το ακουσω και να συνεχιζα να δουλευω κανονικα.Παντα του ελεγα πως θα ηταν καλυτερο να δουλευουμε και οι δυο και να ειμαστε μαζι παρα να ειναι στην αλλη ακρη του κοσμου.Βασικα εμενα δεν με ενδιαφερουν τα πολλα λεφτα αυτος ομως ειναι του "η ολα η τιποτα" στο θεμα αυτο.Δεν συμβιβαζεται δηλαδη με εναν κανονικο μισθο.
-
Δεν εχω καταλαβει ακριβως ποιο ειναι το προβλημα σου. Το θεμα οτι θα λειπει για μεγαλα διαστηματα? Ειναι δηλ σαν εξ αποστασεως η σχεση. Το οτι δεν υπαρχουν λεφτα και τα πληρωνουν οι γονεις? Το αν θες να συγκατοικησεις ή οχι? Μηπως παρασοβαρευει δηλαδη το πραγμα? Τι απ ολα σ απασχολει. Ή κατι αλλο?
-
Ολα αυτα μαζι.Μπορει να τον αγαπαω αλλα δεν ξερω αν αξιζει να περασω ολο αυτο.Δεν ειμαι σιγουρη εαν θελω να κανω οικογενεια μαζι του απο την στιγμη που θα τον βλεπω το πολυ 6 μηνες τον χρονο.Απο την αλλη δεν διαφωνω με την εργασια του γιατι θεωρω πως ειναι τυχερος μεσα σε αυτη τη δυσκολη οικονομικη κατασταση αλλα εμενα δεν με ικανοποιει αυτο το ειδος σχεσης.Να κανω υπομονη για τουλαχιστον τρια χρονια μεχρι να σταματησει τα ταξιδια η να κανει ο καθενας χωριστα την ζωη του?εκει εχω κολλησει:(
-
Γιατι μετα τα τρια χρονια τι θ αλλαξει? Δε θα ξαναταξιδεψει?
-
Σκεφτεται να ανεβει βαθμο για να μπορεσει να μπαρκαρει στην Ελλαδα σε κατι που εχει στο μυαλο του.Αν δεν ημουν εγω τουλαχιστον αυτο πιστευω θα εκανε.Ουτε αυτος ξερει τι ακριβως θελει!Την μια λεει για ενα τριμηνο μετα για τρια χρονια απλα παντα υπολογιζω την χειροτερη περιπτωση.Εσυ τι γνωμη εχεις?
-
Ρωτα τον να μαθεις συγκεκριμενα τι σκεφτεται και μετα αποφασιζεις. Ποιο ειναι το πλανο του και τα θελω του εννοω. Οχι φλου ομως. Εκτος αν δε σε νοιαζει το εξ αποστασεως. Εγω προσωπικα το αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι...και φροντιζω να μαθαινω απ την αρχη τι παιζεται. Κατα τ αλλα δε βλεπω ιδιαιτερο προβλημα αφου γουσταρεις.
-
Δεν θεωρω πως μια σχεση εξ αποστασεως στην ουσια ειναι σχεση γιατι ο καθενας ζει την ζωη του και γιαυτο θελω να τελειωσει η σχεση μας εδω.. αλλα οταν του το ειπα δεν εντεδρασε πολυ λογικα οπως ενεφερα κ παραπανω.Νιωθω οτι αθελα μου βρεθηκα να τον πιεζω(δηλ. η εμενα η την δουλεια σου) ενω δεν εχω τετοιο σκοπο.
-
Εχει καποιο συγκεκριμενο πλανο να προτεινει? Συγκεκριμενο ομως, ωστε συντομα να στε μαζι στον ιδιο τοπο? Αν ειναι μικρο το διαστημα να την κανεις την υπομονη, γι αυτο στο λεω.
-
Πλανο συγκεκριμενο δεν εχει.Για παραδειγμα τωρα εφυγε για 3μηνες αλλα μπορει να γινουν και 6 .Ξερω οτι το σωστο θα ηταν να εκανα υπομονη αλλα στη συγκεκριμενη φαση νιωθω οτι δεν μπορω και οτι θα ειναι αρκετα δυσκολο οχι μονο για εμενα φυσικα αλλα και γιαυτον (γιατι ισως δεν θα μπορω να τον υποστηριξω οπως θα επρεπε).
-
Τι να σε πω ρε κουκλα μου, αυτα τα φλου δε μ αρεσουν...Αν ειναι να κανεις ενα λογικο διαστημα υπομονη καντο, αλλα να ξερεις οτι μετα θα ειναι προς τα δω. Αλλιως το να περνανε τα χρονια και ο ενας να ναι δω και ο αλλος εκει, τι ζευγαρι ειναι αυτο? Εσενα σ εκοψε απ τη δουλεια μηπως στην πεσει κανενας μαντραχαλας αλλα και που ξερεις εσυ τι κανει αυτος εφοσον λειπει τοσο καιρο? Δε ξερω, πες του να σε πει καθαρα τι πλανο εχει. Ο αντρας πρεπει να χει συγκεκριμενο πλανο στη ζωη του. Τι καπετανιος ειναι? Δεν ξερει που παει το πλοιο? Τεσπα, τωρα τι να σου πω, εσυ μπορει να σαι κολημενη και να μη τα βλεπεις αυτα. Προσωπικα με τοσο φλου δε μπορω να κανω χωριο.
-
Μπορω να δω τη κατασταση αντικειμενικα πιστευω και ολα αυτα που ανεφερες και φυσικα τα εχω σκεφτει.Ουτε εμενα μου αρεσουν τα φλου γιαυτο σκεφτομαι την εκδοχη να τελειωσουμε γιατι ισως ειναι καλυτερα και για τους δυο..σκεφτομαι μηπως ειναι καλυτερα να του το πω οταν ξεμπαρκαρει για να μην κανει καμια χαζομαρα και τα παρατησει.Θα ειναι κοροιδια ομως?
-
Ποσο καιρο εχει τωρα που λειπει?
-
-
-
Η μεσα Ιουλιου η τον Οκτωβρη..
-
Mαλιστα. Να σε ρωτησω κατι αλλο, ποσο καιρο τα χετε? Και ηλικιες στο περιπου? Σε ρωταω γιατι δεν καταλαβαινω το γιατι να πιασετε σπιτι απο τωρα, εφοσον λεφτα δεν υπαρχουν, ενω θα μπορουσες να μενεις στους γονεις σου και να βγαινετε ραντεβουδακια οταν ερχεται, οποτε να μη χαλατε και τοσα λεφτα. Εκτος αν τα χετε χρονια κ το πατε για σοβαρα.
-
Ειμαστε μαζι 5χρονια αλλα ολο αυτο αρχισε πριν 8χρονια που ακομα ηταν στην σχολη και ταξιδευε.Εγω ειμαι 25 και αυτος 30 αλλα ισως ξεχασα να γραψω οτι το σπιτι ειναι δικο του γιαυτο μενουμε εκει
(εγω ειμαι απο αλλη πολη.)
-
Αρα δεν πληρωνετε ενοικιο, σωστα? Και δηλαδη ολα αυτα τα χρονια ταξιδευει? Γιατι καπου μπερδευτηκα, νομιζα οτι τωρα προσφατα ξεκινησε τη δουλεια αυτη.
-
Στην σχολη ταξιδευε επειδη ειναι υποχρεωτικο.Απο οταν ειμαστε μαζι πρωτη φορα ταξιδεψε τον περασμενο ιουλιο και τωρα ειναι η δευτερη φορα που φευγει αλλα απο την αρχη της σχεσης μου ειχε πει πως δεν προκειται να ακολουθησει στο επαγγελμα αυτο.Εαν το ηξερα απο την αρχη δεν θα ειχα κανει την κινηση να αλλαξω πολη και να συγκατοικησουμε ,μπορει να μην ειμασταν καν μαζι.
sorry αν σε μπερδεψα:)
-
Ok, την τελευταια φορα σε τι συμφωνησατε ας πουμε? Λες οτι θα γυρισει Ιουλιο ή Οκτωβριο. Παρε τη χειροτερη να γυρισει Οκτωβρη. Μετα τι λεει το προγραμμα? (Καλοκαιρακι να περασεις μοναχουλα ε? τι να σε πω, εγω σου δινω συγχαρητηρια...και αλλαξες κ πολη...).
-
Εγω βασικα δεν ηθελα να φυγει αλλα δεν του το ειπα γιατι θεωρω πως θα ηταν τελειως ανωριμο..απο την αλλη ομως ακομα και τωρα θα ηθελα να μην ειχε φυγει.Μετα το προγραμμα θα λεει 4μηνες εξω και μετα παλι καραβι!Αυτο το υποθετω εγω γιατι ο ιδιος δεν το δεχεται αυτο το ενδεχομενο η μαλλον δεν θελει να μου το επιβεβαιωσει.Εσυ θα μπορουσες να ζησεις ετσι?
-
Προσωπικα οχι, γιατι πιστευω οτι μια σχεση πρεπει να χει καθημερινη συστηματικη επικοινωνια και πληρη ερωτικη ζωη. Επικοινωνια εννοω απο κοντα, οχι μπουρου μπουρου στα τηλεφωνα και στο σκαιπ. Και ερωτικη ζωη εννοω τακτικη, οχι μια φορα στο 6μηνο.
Το θεμα ειναι οτι δεν εξαρταται απο σενα. Δεν ειναι προσωπικο. Εννοω οτι με οποια κοπελα και να νταραβεριστει, αφου δε μπορει να μεινει στο ιδιο μερος για πολυ, θα χει προβλημα στη ζωη του. Δηλαδη πρεπει να το συνειδητοποιησει οτι δε γινεται να χει μια γκομενα σιγουραντζα να τον περιμενει σαν την πηνελοπη, με μελλοντικο πλανο στο φλου κιολας. Οποια κοπελα κ να ταν στη θεση σου. Θα μου πεις δεν υπαρχουνε δουλειες. Ενταξει, ο καθενας με τις επιλογες του. Εγω για παραδειγμα οταν επελεγα δουλεια σκεφτηκα το θεμα των μεταθεσεων και τι θα κανω αμα βρω μια γκομενα που τη θελω και επελεξα μια δουλεια που δεν αλλαζεις μερος, εκτος αν θες ο ιδιος. Καθε επιλογη εχει ενα κοστος. Πρεπει δηλ να συνειδητοποιησει οτι πρεπει να κανει κατι πρακτικα και συγκεκριμενα, αν θελει να διατηρησει μια σχεση. Δεν εχει να κανει με το προσωπο σου. Θελουμε συγκεκριμενα πραματα. Αυτος γτ σε πιεσε να σταματησεις τη δουλεια? Ε καπου πρεπει κι αυτος να πιεστει. Ή να κανονισει πως θα κινηθει το προγραμμα του που απ οτι το κοβω θα ναι φευγατος ως ναυτικος, ή να βρει αλλη δουλεια. Εστω σερβιτορος, μερεμετια, αγροτης, τι να πω. Εδω εισαι εισαι τοσο μικρη και παλι ειχες και σπουδες και δουλεια. Σ αυτο σου βγαζω το καπελο. Και πολυ συγκροτημενη σε βρισκω, λιγο σπανιο για την ηλικια σου γτ αλλη στη θεση σου θα μπορουσε να πει, οκ αφου τα πληρωνουν τα πεθερικα, ας κατσω στο σπιτακι να ξυνω τα νυχια μου και να εχεις κ κανενα γκομενο χωρις να μαθει κανεις τιποτα να σε καλαφατιζει. Νομιζω πρεπει να γινει μια συζητηση καλη για το πως βλεπει το μελλον του με οποια κοπελα κ να ειναι και αν δεις οτι σ αφηνει συνεχεια στο φλου, δυστυχως πρεπει να αναζητησεις αλλου την ευτυχια και να μην αφηνεις να περνανε τοσα χρονια τζαμπα.
-
Συμφωνω σε ολα μαζι σου.Εισαι μεσα στο μυαλο μου!Δεν μπορουσα να συζητησω το θεμα αυτο με εναν ανθρωπο ο οποιος θα το εβλεπε πληρως αντικειμενικα και ακουγα συνεχεια αποψεις υπερ του ταξιδιου,των χρηματων και τα λοιπα.Ομως δεν εβλεπα και ουτε βλεπω τιποτα θετικο για εμενα στην περιπτωση αυτη και του το εχω πει..αλλα δυστυχως θελει τα πολλα!Θα μπορουσα να ημουν χαρουμενη γιατι σε 6 μηνες θα ειχα οσα μου ελειπαν τοσο καιρο αλλα δεν με ενδιαφερει καν.. το θεμα ειναι απλα πως θα το τελειωσω για να γινει οσο πιο ομαλα γινεται και για τους δυο αλλα δεν μπορω να βρω τον τροπο!
-
Πρακτικα θα σου λεγα νη μη τον καλεις τοσο συχνα, να αφηνεις να σε παιρνει αυτος οποτε μπορει και οταν μιλατε να του κανεις παραπονα οτι θα θελες να ταν εκει, ποτε θα ρθει, τι θα γινει και τετοια. Να τον ζορισεις λιγο δηλαδη και οταν γυρισει καντε μια συζητηση. Δεν ειναι ευκολο να φυγεις γτ ειναι πολλα τα χρονια και εχεις επενδυσει σοβαρα, αλλα δε βλεπω να διαγραφεται μια ελπιδοφορα προοπτικη. Οσο για το οτι θελει τα πολλα, τι να πω, δε νομιζω οτι πλουτιζεις απ αυτη τη δουλεια. Απ οτι ξερω και εκει εχουν κοψει τις αμοιβες, δεν ειναι οπως παλια που παιρνανε πολλα λεφτα. Αλλα και πολλα να παιρνεις, αμα περνας τη ζωη σου στη θαλασσα ποτε θα τα χαρεις? Και πανω απ ολα ποτε θα χαρεις τη ζωη με τη συντροφο σου? Νομιζω επρεπε να ψαξει να βρει πιο νωρις μια χρυση τομη και να ναι εδω. Δε μπορει η οποια κοπελα να επενδυσει σοβαρα για μελλον σε μια τετοια κατασταση.
-
Δεν μου αρεσει να γκρινιαζω και κυριως τωρα που βρισκεται και αυτος σε μια δυσκολη φαση.Γενικοτερα μου αρεσει να διατηρω οσο μπορω καλο το κλιμα.Στο τηλεφωνο δεν τον παιρνω τις τελευταιες ημερες,οχι επιτηδευμενα αλλα νιωθω οτι δεν εχω να του πω κατι.Αυτος οταν με παιρνει δειχνει χαρουμενος που μιλαμε αλλα εγω δεν μπορω να νιωσω ετσι παρα μονο αν υποκριθω για να μην με ρωταει τι εχω.Δεν ειναι καθολου ευκολο να το διαλυσω ολο αυτο αλλα δεν αισθανομαι ουτε ευτυχισμενη αλλα ουτε και ασφαλης.Εσενα πως σου φαινεται η αντιδραση του (οτι θα τα παρατησει εαν χωρισουμε)?Δεν ειναι λιγο εκβιαστικο?
-
Πέρα από κάθε υπολογισμό οικονομικό κ.α. Θα πρέπει να δεις αν αυτό είσαι ερωτευμένη με αυτόν τον άνθρωπο... τι νιώθεις? όχι τι δεν νιώθεις !!!!! Επίσης οι σύμβουλοι γάμου κ σχέσεων λένε πως η ιδέα του χωρισμού θα πρέπει να υπάρχει στο κεφάλι σου τουλάχιστον 4 μήνες (άλλοι λένε και 6 μήνες) ... εγώ προσωπικά δεν το έχω καθόλου με την απόσταση!!!
Δες εδώ μπορεί να σε βοηθήσει http://tokleidi.wordpress.com/2013/0...F%CF%83%CF%89/
-
Ειναι συναισθηματικος εκβιασμος ρε συ. Επισης κατι που δε μ αρεσε ειναι οτι τον κοβω για ανασφαλη που σε κοψε απ τη δουλεια λογω ζηλειας. Ειναι κακος οιωνος για το μελλο αν μεινετε μαζι. Σου ειπα, και ολα τελεια να ηταν, πρεπει να δει τι θα κανει στη ζωη του. Δεν εχει σχεση με σενα, οποια και να βρει στο μελλον, αυτα τα μεγαλα κενα απουσιας χαλανε τα παντα. Και για σενα ειναι δυσκολο γτ ειναι πολλα τα χρονια, ειναι συνηθεια κλπ αλλα πρεπει να το συγκρινεις με τα διαστηματα απουσιας. Εμενα με κουραζει αφανταστα. Πες του σ αγαπαω σ εκτιμαω αλλα δε το αντεχω αυτο. Οπως σου πε κι αυτος, οτι δεν αντεχει να δουλευεις γκαρσονα βου και να σε χαλβαδιαζει ο καθε λυγουρης. Τι να κανουμε? Πρεπει να βρει μια χρυση τομη.
-
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια γιατι πραγματικα ειχα αρχισει να πιστευω οτι εγω ειμαι λαθος.Απο την αρχη ηταν καπως ανασφαλης χωρις ομως καμια αφορμη αλλα να πω την αληθεια δεν ειχα δωσει μεγαλη σημασια.Εχει αναφερει πανω στην πλακα μαλιστα οτι εαν καναμε οικογενεια δεν ηθελε να δουλευω..δεν το πηρα ποτε στα σοβαρα αλλα μαλλον πρεπει να το σκεφτω καλυτερα το θεμα αυτο γιατι κατι τετοιο δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει!
Κλειδι Σκεψης ευχαριστω πολυ για την αποψη σου και το αρθρο ηταν αρκετα βοηθητικο!