Σκεψεις, υπεραναλυση, ανασφαλεια!!!
καλως σας βρηκα...
δυστηχως αυτό που με εφερε στο παρεακι σας ειναι η ασχημη ψυχολογικη μου κατασταση... αλλα ας τα παρουμε απο την αρχη (συγνωμη για την εκταση του μηνυματος)
Έχω μια σχέση εδώ και 6 χρόνια. Την τέλεια σχέση. Που όλοι θα ζήλευαν και θαθελαν να εχουν.Εγώ 23 αυτός 25 δεν έχουμε μάτια για τπτ και κανεναν άλλον, νιώθω πριγκίπισσα! Οτι έχω δίπλα μου ένα απο τα λίγα ώριμα και ειλικρινή παιδια της ηλικίας του. Πραγματικά δεν ξέρω τι λόγια να χρησιμοποιήσω για να δώσω μια σωστή περιγραφή της σχέσης...
Μετα τα Χριστουγεννα περασαμε μια κριση για πρωτη φορα και χωρισαμε για ενα μηνα. Μου το ζητησε αυτος γτ ενιωσε μεγαλη πίεση και πως πνιγεται μεσα στη σχεση. Εβαλα ομολογω να πω και γω το χερακι μου βεβαια με την συμπεριφορα μου! και τοτε δεν το εβλεπα αλλα προσπαθουσε να με ταρακουνησει αλλα εγω εκει! μεσα στη πίεση!
Γενικά είχα πολλά θεματα που με απασχολουσαν. Σοβαρα οικογενειακης φύσεως ( τα οποια με εχουν οδηγησει και στην πορτα ψυχολογου με αγχωδη καταθλιψη), φιλικής και οικονομικης. 2 πραγματα είχα σταθερά. το οτι πηγαινω καλα στη σχολη μου και επιτελους τελειωνω σιγα σιγα και τον ανθρωπο μου. ισως γιαυτο γατζωθηκα απο πανω του. Με το αγορι μου ειχαμε μεινει μαζι 2 χρονια οσο σπουδαζε και αυτος και οταν τελειωσε... πισωγυρισμα... ξανα με τους γονεις του και μονη στο σπιτι πλεον. εχει και αυτος προβληματα όπως καθε νεος πλεον στην Ελλαδα με το φλέγον ζήτημα "που θα βρω δουλεια?" με μια οικογενεια απο πισω που αντι να τον στηριζει τους στηριζει και εχει αρχισει να τρελαινεται. Είχαμε πει λοιπον όταν τελειωσω με το καλο να βρω μια δουλεια και να ξεκινησουμε επιτελους την κοινη μας ζωη. μακρια απο όλους και απο όλα. αυτος το πρότεινε. όπως και το να παντρευτουμε στο μελλον. εγω τα πηρα και τα εδεσα σχοινι κορδονι και ανυπομονουσα τουλαχιστον για το να ξαναμεινουμε επιτελους μαζι. και τον τρελαινα και εγω! τωρα καταλαβα τα λαθη μου.
Μετα τον ενα μηνα λοιπον ξαναρχισαμε μετα απο δικη μου παροτρυνση, και αφου οπως μου ειπε το σκεφτηκε πολυ καλα γτ δεν ηθελε να παρει βιαστηκες αποφασεις. κατεληξε στο οτι δεν ηταν καλα χωρια μου και πως πλεον νιωθει πιο ηρεμος και χαρουμενος. και εδω ερχεται το κυριως θεμα το δικο μου! ενω ολα δειχνουν πως βαινουν καλως και μιλαμε ανοιχτα για το πως νιωθουμε και οι δυο εγω ειμαι σε μια τεραστια ανασφαλεια και νιωθω τρελο φοβο καθημερινα. ειπαμε θα τραβηξουμε την σχεση μας απο τα μαλλια και οπου βγαλει γτ δεν χανεται ετσι απλα κατι τοσο μεγαλο. Ωστόσω και οι δυο ειμαστε επηρεασμενοι απο το τι εγινε και δεν νιωθουμε ακριβως οπως πριν. Δεν μπορω να αφεθω, να χαλαρωσω και να απολαυσω το οτι ειμαι μαζι του. Σαν αμυνα, μη ξαναπαθω τα ιδια. Μην εχω προσδοκιες γτ οι πιθανοτητες δεν ειναι υπερ μας. Μηπως βαρεθηκε... η βαρεθηκα. αν απο τωρα υπαρχει τετοιο προβλημα στανταρ θα εμφανιστει αργοτερα παλι...
Θα ηθελα να ακουσω παραδειγματα ανθρωπων που τα καταφεραν. Να ανεβει λιγο το ηθικο μου. Δεν θελω να νιωθω ξενερωμενη η οτι βαρεθηκα. Θελω να πιστευω πως ειναι καθαρα ψυχολογικο και οχι συναισθηματικο (ανασφαλειες, ελλειψη φιλων, χαμηλη αυτοπεποιθηση, με επηρεαζουν πολυ και οι γνωμες τριτων και δεν θαπρεπε)
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΕΣ:
υπαρχει περιπτωση να γινουν τα πραγματα καλυτερα απο πριν?
πως καταλαβαινεις αν εχεις βαρεθει κπ?
πως ξες οτι δεν θα ξαναγινει το ιδιο?
μπορει τελικα να πετυχει και να κρατησει μια μακροχρονια σχεση απο μικρη ηλικια?
μπορει να αναθερμανθει μια σχεση ουσιαστικα η θανει μονο για λιγο?