Originally Posted by
ti einai touto pali
Τη "συγχιση" που εχεις σχετικα με το αν τα προβληματα σου ξεκινανε απο το σωμα ή απο την κακη ψυχολογια την εχω κι εγω χρονια τωρα. Εχω καταληξει (χωρις να ειμαι απολυτος) οτι προκειται για συνδιασμο Στη περιπτωση μου εχω χρονια προβλημα με μια μεσοπλευριο ψυξη στη αριστερη ομοπλατη και το χερι καθως επισης και σπασμους στο γαστρεντερικο. Αυτο ειναι το σωματικο μερος του προβληματος το οποιο εχει προκληθει απο εξωτερικους παραγοντες,βρεθηκα σε καποιο κρυο ρευμα καποτε δεν προσεξα την πατησα. Απο εκει και περα η ομοπλατη μου και το γαστρεντερικο εχουν γινει ευαισθητα. Και τωρα ερχεται το αγχος και η χρονια κακη ψυχολογια μου η οποια οταν εκδηλωνεται στο σωμα που θα παει? Εκει που εχω ευαισθησια δηλαδη στην ομοπλατη και το γαστρεντερικο και θα επιδεινωσει ασχημα το σωματικο μου προβλημα. Θελω να πω οτι το αγχος εκδηλωνεται πιο ευκολα στο σωμα σε σημεια οπου ηδη προηπαρχει κατι. Απο την στιγμη που επιδεινωνονται λογω αγχους τα σωματικα τοτε η εξελιξη ειναι να προκληθουν προσθετα σωματικα και πονοι και κατα συνεπεια περισσοτερο αγχος και...να ο φαυλος κυκλος. Και να η συγχιση και στο τελος δεν μπορεις να καταλαβεις τι φταιει για τι...
Αν δουμε το θεμα καπως...αναποδα εχουμε και λεμε: Το σωματικο προβλημα υπαρχει (ολους με τα χρονια αρχιζει και μας ποναει κατι) και δεν αλλαζει. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ. Δηλαδη μπορουμε να κανουμε κατι με το μαμημενο το αγχος. Μπορουμε να ψαξουμε τροπους να το ελεγξουμε να το περιορισουμε ωστε να μην ποναμε τοσο. Οι ψυχιατροι δινουν φαρμακα με τις γνωστες παρενεργειες(εχω περασει απο αυτο το σταδιο). Οι ψυχολογοι δεν δινουν φαρμακα αλλα πραγματικα βοηθανε (αυτο κανω τωρα, ψυχοθεραπεια). Ομως θελει υπομονη επιμονη χρονο και χρημα. Στην ουσια επανεκπαιδευεις τον εαυτο σου να μαθει να μη τα μαζευει μεσα του αλλα ,χωρις πλακα, να τα φορτωνει στον κοκκορα που λεμε.
Επισης επειδη τα εχω ψαξει και τα εχω κανει βοηθανε οι εναλλακτικες θεραπειες (βελονισμος, ρεφλεξιολογια , διαλογισμος). Αλλωστε και στην ψυχοθεραπεια που κανω παρατηρω οτι πολλες ασκησεις για ελεγχο του στρες ειναι ιδιες με τον διαλογισμο και την χαλαρωση. Επισης καποια σημεια στο σωμα, που μου λεει η ψυχολογος τα οποια αν τα πιεσεις η τα τριψεις ξεαγχωνεσε λιγο ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα σημεια που οι βελονιστες σου βαζουν βελονες.
Εν κατακλειδι πιστευω οτι αν εχεις καποιο σωματικο προβλημα το αγχος στο μεγενθυνει υπερβολικα και αρχιζεις τρεχεις στους γιατρους οι οποιοι δεν σου βρισκουν τιποτα ιδιαιτερο.
Επισης και να μην εχεις καποιο σωματικο προβλημα η μονιμη εκθεση στο στρες θα το προκαλεσει γιατι το συσσωρευμενο αγχος θα πρεπει καπου να εκδηλωθει.
Η ουσια ειναι να ψαξουμε τι προκαλει το αγχος και να αρχισουμε να το ελεγχουμε.
Αυτο που κανουμε ειναι σαν να ειμαστε σε αδιεξοδο ,γυρω γυρω τοιχοι και εμεις να χτυπαμε το κεφαλι μας πανω τους. Και ομως υπαρχει τροπος να γλυτωσουμε απλα καποιος να μας δειξει τον δρομο για να γυρισουμε πισω εκει που ειμασταν καλυτερα...