Πως καταλαμβαίνει κάποιος ότι είναι καταθλιπτικός ...
(γράψετε σημάδια/πράξεις που δείχνουν κατάθλιψη)
και ποιες οι συνέπειες
Printable View
Πως καταλαμβαίνει κάποιος ότι είναι καταθλιπτικός ...
(γράψετε σημάδια/πράξεις που δείχνουν κατάθλιψη)
και ποιες οι συνέπειες
Κάλλια πάρε διάβασε κανένα βιβλίο σχετικό θα σε βοηθήσει
Ξέρεις κανέναν σχετικό?
Εγώ διάβασα 2-3 πάνε ένα βιβλιοπωλείο και ζήτα βιβλία ψυχολογίας και όποιο σου κάνει κλικ πάρτο
Για παράδειγμα εγώ να σου πω πως νιώθω........
Δεν μαρέσει τις περισσότερες φορές οι πολυκοσμία
Νιώθω την ανάγκη να αλλάξω δουλειά
Συνήθως δεν μιλάω εκτός αν μου μιλήσουν
βαριέμαι να κάνω δουλειές στο σπίτι και θέλω να καθομαι συνέχεια και να κοιμάμαι
Βαριέμαι να φροντίζω τον εαυτό μου παρόλο που το θέλω
κλπ κλπ κλπ
πιστευω οτι πρεπει να ασχοληθεις με τον εαυτο σου και να ψαξεις να δεις τι θα σε ενδιεφερε να κανεις,
απο δραστηριοτητες, σπορ, χομπυ κλπ και μετα να βρεις αλλο κοσμο με ιδια ενδιαφεροντα.
Θα μου πεις δεν με ενδιαφερει τιποτα.. οκ θα σου απαντησω οτι απλως δεν εχεις ψαξει.
Ολα στην ζωη μας θελουν κοπο και χρονο οκ???
εν πράμα που μαρέσει πολύ είναι το τραγούδι
1 φορά τον χρόνο κάνουν μαθήματα φωνητικής
και του είπα ότι θέλω να μάθω
έστω και μόνο για να μάθω και δεν μαφηνει¨:(
ποιος δεν σε αφηνει να τον μαλωσω???
:o
ο μελλον αραβωνιαστικός μου
οταν τραγουδάω νιώθω άλλος άνθρωπος και νιώθω ωραία
και οταν χορεύω το ίδιο ξεχνώ τα πάντα
πώς γίνεται κάποιος που αγαπάει κάποιον άλλον να του στερεί την ευτυχία άραγε;
ελα ντε....
και κλαπ στερήθηκα γιαυτόν επειδή δεν του αρεσουν αυτού
ουτε με φίλες βγαίνω επειδη ξέρω ότι δεν του αρεσει να βγαίνω μόνη μου γιατι θέλει πάντα όπου πάει ο ένας να πηγαίνει και ο άλλος (μιλάω για κλαπ)
σε συνδιασμο με οσα εχεις πει σε αλλα θρεντς,
νομιζω οτι αρεσκεστε στο να αλληλοκαταπιεζεστε.
Εσυ τον κυνηγας να μην εχει αλλες γυναικες,
και αυτος σε κυνηγαει να μην κουνας ρουπι.
Εισαστε σιγουροι οτι αγαπιεστε???
ισα ισα γιαυτο τα κάνουμε όλα αυτά απο υπερβολική αγάπη
επειδή θέλουμε οτι κάνει ο ένας να κάνει κι ο άλλος
όπου πάει ο ένας να πηγαίνει και ο άλλος
αλλα όχι αν φλερτάρει ο ένας να φλερτάρει κι ο άλλος...:P
τουλάχιστον εγω να μάθω να τραγουδώ θέλω
δεν κάνω κανένα κακο......
τα θέλουμε όλα δικά μας νομιζω εγω......και αυτό δεν είναι σωστό!
αμα σου πω οτι δουλευεται τους εαυτους σας (απο ανασφαλεια φυσικα οχι απο κακη προθεση) τι θα πεις????
Πνιγεται τους εαυτους σας και εινα κριμα....
Ειναι δυνατον να θελετε να κανετε οτι κανει ο αλλος??
εισαστε οι ιδιοι ανθρωποι και θελετε τα ιδια πραγματα???
Ακομα και διδυμα αδερφια να εισασταν παλι θα θελατε να κανετε διαφορετικα πραγματα.
Εισαστε μαζι για ελκυει ο ενας τον αλλον, κανετε σεξ γιατι σας αρεσει, πιθανον να κανετε και εκδρομες η δυο τρεις ενασχολησεις αλλα μεχρι εκει.
Οι δρομοι σας ειναι φυσικο να διαφερουν σε Χ δραστηριοτητες.
Αλλιως, ειναι σαν μου λες, οτι παει και αυτος κωμωτηριο, βαφει τα μαλλια του, ενω εσυ βλεπεις ποδοσφαιρο μετα μανιας και διαβαζεις περιοδικα που εχουν γυναικες με στριγκ για εξωφυλλο....
Δεν ειναι θεμα αν καποιος τα θελει ολα δικα του, αλλα οτι αλλαζετε τα φωτα ο ενας στο αλλον!!!
Επιπλεον για τις φοβιες σου, αν ο αλλος θελει να πηδηξει μια τυπα, εσυ θα τον εμποδισεις με τα χωροφυλακιστικα σου??
Σου αρεσει να ζεις κατω απο τετοιο καθεστως???
Η σου αρεσει ο συντροφος να σε καταπιεζει και να μην κανεις πραγματα που λαχταρας????
Λυπαμαι αλλα στο θεμα του σεβασμου που εθιξες, δεν εχετε κανενα σεβασμο για τον αλλο, αντιθετα αλληλοκαταπιεζεστε με συστημα και καθεται ο ενας στην γωνια και περιμενει με το ντουφεκι τον αλλον....
Ακομα και αν αντεξετε για χρονια, συντομα θα εισαστε πιο γερασμενοι και απο τους γονεις σας....
Κριμα δεν ειναι???
κάποτε όμως γιατί νομίζω ότι το κάνει ξεπίτιδες για να με κάνει να ζηλέψω?
μετα λέει ότι με αστείευε.....μπορεί να δει μια ανηψιά μου και να μου πει ...αυτή οταν μεγαλώσει ακόμα λίγο θα γίνει κουκλάρα....μετά όταν πάμε παραλία με παρέα ...με ρωτάει....θα έρθει και η ανηψιά σου?....τι σημαίνει?
εγώ θα έλεγα να αναθεωρήσετε το τι σημαίνει αγάπη
Σκέψου το διαφορετικά, εάν κάποιος από τους δυο σας βγει με έναν φίλο του μια φορά
αυτό σημαίνει ότι τελειώσε η δική σας σχέση; μήπως υποψιάζεσαι οτι φλερτάρει;
Μήπως δεν του έχεις εμπιστοσύνη; μήπως δεν έχεις εμπιστοσύνη στο αν αυτό που νιώθετε
είναι αγάπη πραγματική λοιπόν;
Για μένα η πραγματική αγάπη σημαίνει πώς υπάρχει κάτι τόσο δυνατό που σας συνδέει (και με το δυνατό εννοώ επικοινωνία ψυχική) που οι άλλες σχέσεις φιλικές, οικογενειακές δεν είναι δυνατές για να σπάσουν το δεσμό. Ισα, ίσα θα έπρεπε να τον δυναμώνουν.
Όταν ο ένας εξαρτάται από τον άλλον με τον τρόπο που περιγράφεις και φυσικά καταπιέζει τον άλλον ειδάλλως δεν θα το ανέφερες σαν πρόβλημα, τότε θα σκάσετε αργά ή γρήγορα, θα κουραστείτε, δεν θα έχετε να δώσετε τίποτε άλλο ο ένας στον άλλον, και αργά ή γρήγορα θα έρθει ο χωρισμός εάν ένας από τους δύο είναι πιο γενναίος για να κόψει αυτή την εξάρτηση.
Ελπίζω να μπορείς να με βγάλεις λάθος.
τελοσπάντων νομίζω σας ζάλισα αρκετά
ότι είναι να γίνει θα γίνει....
εγώ θα προσπαθήσω πάντω να αλλάξω και να μήν δίνω σημασία και προπάντων να μην ασχολούμε γιατί χαμένος κόπος απο ότι κατάλαβα
πάντως σωστά τα όσα λέτε
είστε πιο ανοικτόμιαλοί και ξέρετε καλύτερα απο αυτά .....ίσως είμαι μικρή ακόμα και μαθαίνω ? πάντω απο την μεριά μου θα προσπαθήσω να κρατήσω την σχέση και να μην χαθεί η αγάπη ...
τωρα για να ερθεις στα ισια σου....
δεν φτανει να κανεις μονο εσυ δουλεια, αλλα θελει και ο προκομενος σου....
και αυτός πως θα στρώσει ?
εγω θα το κάνω?
θες να το κανω εγω???
χιχιχιχι
πλακα δεν εχουμε???
Κάλλια από όσα λες δεν πιστευω ότι έχεις κατάθλιψη. Πάνε όμως σε έναν ψυχολόγο. Θ αέλεγα όσο σε ψυχίατρο και σε φορτώσει φάρμακα. Κάνε μια ψυχανάλυση να δεις τη σου προκαλεί αυτή την δυσαρέσκεια που περιγράφεις , μην το αφήσεις να γίνει χειρότερο. Γιατί η κατάθλιψη είναι χειρότερη κατάσταση από αυτά που περιγράφεις, είναι αρρώστεια και το νιώθεις ότι είσαι άρρωστη, δεν είναι ούτε μια απλή δυσαρέσεκια ούτε μια απλή θλίψη ούτε βαριεστημάρα. Μην ανησυχείς , απλά φρόντισε τον εαυτός σου....
1ον Κατάθλιψη δεν νομίζω ότι έχεις, τουλάχιστον από τα λίγα που ξέρω περί κατάθλιψης και καταθλιπτικών αντιδράσεων..
2ον. Πόσων χρονών είσαι;
3ον. Σε συνάρτηση με τη σχέση σου ο Κρίνο με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά. Η Καταπίεση και ο φόβος δεν είναι σεβασμός και αγάπη. Αν τώρα εσένα σε ικανοποιεί αυτή η σχέση και σε καλύπτει... συνέχσε την .
Αυτά.. μπορεί να λέω και αρλούμπες.
Με εκτίμηση,
Παππάς10 ή κατα κόσμον Μιχάλης.
λες.
:P
ουκ εν τω πολλω το ευ....
(δηλ. αμα το ξαναγραψεις τριτη φορα.... θα εισαι χειροτερα απο οτι η καλλια)
ε τι να έχω μαμω το και δεν καταλαμβαίνω
χτες ξαφνικα κάτι με έπιασε και δεν μιλούσα σε κανένα
καθόμουν μόνη μου κ έβλεπα τηλεόραση
στη δουλεια σχεδόν δεν μιλάω καθόλου με τις άλλες κοπέλλες
σε παρέα δεν ανοίγομαι να μιλήσω
ε τι έχω τελικΑ?
Λογικό, αφού συμφωνώ μαζί σου... :P:PQuote:
Originally posted by krino
λες.
:P
Η επανάληψη είναι αρχή της μάθησης... αλλά σάμπως έχεις μάθει κα τίποτα....:P:P:P:PQuote:
Originally posted by krino
ουκ εν τω πολλω το ευ....
(δηλ. αμα το ξαναγραψεις τριτη φορα.... θα εισαι χειροτερα απο οτι η καλλια)
1ον. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάτι σε ψυχικό νόσημα. Μπορεί απλά να είσαι κακόκεφη και down για μία σειρά λόγων.Quote:
Originally posted by kallia13
ε τι να έχω μαμω το και δεν καταλαμβαίνω
χτες ξαφνικα κάτι με έπιασε και δεν μιλούσα σε κανένα
καθόμουν μόνη μου κ έβλεπα τηλεόραση
στη δουλεια σχεδόν δεν μιλάω καθόλου με τις άλλες κοπέλλες
σε παρέα δεν ανοίγομαι να μιλήσω
ε τι έχω τελικΑ?
2ον. Πολλοί άνθρωποι κατά διαστήματα τρώνε φρίκες απομόνωσης κατά καιρούς. Αυτό δεν τους κάνει καταθλιπτικούς.
3ον. Για να μιλήσεις σε παρέα θα πρέπει να έχεις παρέα. Πριν πας σε κανέναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο μίλα σε κανέναν φίλο ή φίλη σου. Ίσως να σε βοηθήσει περισσότερο.
Αυτή είναι η γνώμη μου... μπορεί να λέω και αρλούμπες. Δεν είμαι ψυχολόγος ή ειδικός, την γνώμη μου λέω.
Δεν μου είπες πόσων χρονών είσαι.
Με εκτίμηση,
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
θα κλείσω 23 τον Αύγουστο.....δεν μιλάω συνήθως για τα προβλήματα μου...ούτε ανοίγομαι εύκολα...φίλες που να τα λέω όλα δεν έχω και ψάχνω. :o
Ευτυχώς που είναι \"μέλλοντας\"...Quote:
Originally posted by kallia13
ο μελλον αρραβωνιαστικός μου...
οταν τραγουδάω νιώθω άλλος άνθρωπος και νιώθω ωραία
και οταν χορεύω το ίδιο ξεχνώ τα πάντα
τι εννοάς Λενάκι?
πηγαινει κανεις σε group therapy και αν ναι βοηθαει στη καταθλιψη;
Δεν πάω γιατί φοβάμαι μην μελαγχολήσουν ακόμη περισσότερο αν μπω στο γκρουπ......
Να μην μελαγχολήσουν οι άλλοι?
Εμένα θα μου άρεσε κάποια στιγμή να δοκιμάσω σε group therapy.
ti einai auto?
ομαδικη ψυχοθεραπεια