Είμαι καταθλιπτική από τότε που θυμάμαι να συνειδητοποιώ τον εαυτό μου.. γύρω στα 13 ..
Εγώ πίστευα ότι είμαι μια κανονική κοπέλα . Έκανα όνειρα .. ήθελα αγόρια... Τα όνειρα που έκανα με ανοιχτά μάτια όμως, έμειναν όνειρα.
Δεν έζησα εφηβεία , δεν έζησα τρελές καταστάσεις, δεν βγήκα, δεν διασκέδασα , δεν χάρηκα , δεν ντύθηκα , δεν ήπια κτλ κτλ.
Το πρόβλημα μου είναι η ασχήμια μου που την συνειδητοποιώ. Θα μπορούσα να μην ξέρω ότι είμαι σαβούρα.. θα μπορούσα να ζω στον κόσμο μου. Τέλος πάντων,δεν μ' αρέσει ο εαυτός μου. Είμαι κακάσχημη. Σάπια .. σαν γριάς είναι το σώμα μου. Κι η μούρη μου φόλα.Τίποτα όμορφο δεν έχω. Δεν είναι ιδέα μου. Έτσι είναι τα πράγματα κι αυτή είναι η αλήθεια.
Λοιπόν.. εγώ είμαι μόνη μου 24 χρόνια. Δεν έχω φίλους πια. Μόνο παρέες.
Γκόμενο δεν είχα ποτέ.
Έτυχε κάποιοι και με κοίταξαν - λίγοι- κι αυτό επειδή ήταν πέφτουλες γενικά ,διαφορετικά ούτε καν.. αλλά εγώ δεν έκανα τίποτα. Δεν ήθελα να τους κάνω σαβουρογάμηδες. 'Ασε που σκεφτόμουν πως με τόσες ωραίες κοπέλες θα έχουν πάει..πώς μπορεί να με δεχτεί κάποιος εμένα έτσι όπως είμαι? Κανείς δεν μπορεί. Και γιατί να το κάνει άλλωστε! Δεν υπάρχει λόγος .
Δεν είναι κι ωραίο να πηγαίνεις με κάποιον ενώ το ξέρεις ότι είσαι σαβούρα.
Έτσι κι αλλιώς ο άλλος , όσο και να παρασύρεται στην αρχή , μετά θα ''δει'' και έτσι κι αλλιώς θα με παρατήσει.. ή θα βρει κάποια καλύτερη . Άμα δεν είσαι ωραία γκόμενα, δεν κάθεται ο άλλος μαζί σου. Ούτε σε ερωτεύεται ούτε σε σέβεται ούτε τίποτα.. και πολύ καλά κάνει, δεν θυμώνω γι' αυτό.
Το θέμα είναι ότι είμαι πολύ άσχημη κοπέλα. Και έτσι όπως είμαι ,δεν μπορώ να χαρώ τίποτα. Δεν πηγαίνω στην θάλασσα , έχω απαίσιο σώμα. Δεν φοράω σορτς, φούστες , κοντά κτλ.
Κανένας δεν με γουστάρει και κανείς δεν μου ανεβάζει το ηθικό.. Βλέπω τον εαυτό μου έτσι σάπιο και άσχημο και δεν αντέχω. Υποφέρω. Όχι τώρα, μια ζωή.. Εντάξει, μπορούσα να είμαι λίγο καλύτερη σαν εμφάνιση.
Βλέπω όλες αυτές τις κοπελίτσες που είναι κανονικές - δεν λέω τις πανέμορφες- και κλαίω και ζηλεύω και απογοητεύομαι και σκέφτομαι.. τι να την κάνω αυτή την ζωή?
Γιατί δηλαδή να ζω , για ποιο λόγο? Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναπνέεις, αν δεν ζεις.
Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή μωρό μου..
Ήμουν κλεισμένη μέσα στο σπίτι με βαριά κατάθλιψη για 3 χρόνια περίπου. Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω κυριολεκτικά. Τόσο είχα απογοητευτεί. Με την βοήθεια του εαυτού μου και της γιαγιάς μου , την ξεπέρασα και έκανα κάτι για τον εαυτό μου.
Γράφτηκα σε μια σχολή για να κάνω μια νέα αρχή, να ξεπεράσω τον εαυτό μου, μίλησα με άτομα πρώτη, έπιασα δουλειά, έβγαλα λεφτά, ρούχα , κινητά, κομμωτήρια , παρέες και τελικά??
Τελικά τίποτα.
Ουσία μηδέν.
Τι να τα κάνω τα λεφτά και ρούχα και το πτυχίο και την δουλειά αν δεν έχω κάποιον φίλο να με αγαπάει αν δεν είμαι όμορφη αν δεν μπορώ να ζήσω φυσιολογικά όπως όλες οι κοπέλες..
Δεν μ' ενδιαφέρει ούτε η δουλειά ούτε το πτυχίο ούτε τα λεφτά η ζωή είναι σε άλλα πράγματα.
Τέλος πάντων.. Εγώ δεν μπορώ. Υποφέρω. Υποφέρω από τον εαυτό μου . Δεν μ' αρέσει και δεν τον θέλω. Ζηλεύω που δεν είμαι φυσιολογική. Έχω ένα κάρο κόμπλεξ, είμαι παλιοσαβούρα , δεν έχω τίποτα ζω και αναπνέω μόνο.
Είχα κάνει παλιά μια απόπειρα αυτοκτονίας αλλά κώλωσα στο τέλος.
Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε .
Όμως το σκέφτομαι συχνά από τότε.
Λέω πώς δεν μπορώ να φτάσω 30 χρονών και να έχω ζωή μηδέν. Δεν είναι όμορφο και δεν μπορώ να το υποφέρω.
Τέλος πάντων.
Λέω ότι είμαι καμένο χαρτί.
Δεν αλλάζει η ζωή μου.
Δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα. Είμαι αυτή που είμαι και δεν αλλάζει. Μπορεί να βελτιωθεί λίγο ,αλλά και πάλι μαύρα χάλια είναι.
Και ρωτάω:
Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω? Τι να κάνω? Ας μου πει κάποιος αν υπάρχει κάτι να κάνω , αν μπορώ να αλλάξω κάτι που δεν είναι στο χέρι μου.
Έχω σκοτώσει κάθε ελπίδα μου...