Διαζύγιο - επιμέλεια τέκνων - ψυχολογική αστάθεια - νέα αρχή - μοναξιά - αγάπη...
Καλημέρα σας,
Μπαίνω στην διαδικασία να ξεκινήσω ένα καινούριο νήμα στο φόρουμ αυτό και θα παρακαλούσα όποιον έχει την διάθεση να βοηθήσει να το κάνει.
Ας συστηθώ
Γιώργος, ετών 41, πατέρας κόρης ετών 14 και κόρης μηνών 9, σύζηγος (για πολύ λίγο ακόμα), αποξενωμένος τόσο από πατρική οικογένεια όσο και από φίλους, με σχετικά μέτριο οικονομικό παρών αλλά προδιαγεγραμμένο πολύ άσχημο οικονομικό μέλλον.
Βασικά στοιχεία χαρακτήρα (όσο αντικειμενικά μπορεί να γράφει κάποιος για τον εαυτό του) : έντονη δοτικότητα, κλειστός τύπος όσον αφορά τον ευατό μου, ανοιχτός τύπος όσον αφορά άλλους,
Καλούμε να διαχειριστώ σωστά το επερχόμενο διαζύγιό μου.
Σαν πρώτο βήμα αυτής της διαδικασίας και σαν πρώτο πρόβλημα (πέρα από τις δυσκολίες προσαρμογής του εαυτού μου στις νέες συνθήκες) έχω την αναζήτηση της καλίτερης δυνατής λύσης όσον αφορά την επιμέλεια των παιδιών μας και με αυτό θα ξεκινήσω ρωτόντας μερικά πράγματα στα οποία δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις. Όλα τα παρακάτω ερωτηματικά προκύπτουν από την θέλησή μου να κατανοήσω πως δύο γονείς που νοιάζονται για τα παιδιά τους πρόκειται να προχωρήσουν σε μία διαδικασία συννενόησης για την εξέυρεση της καλίτερης λύσης όσον αφορά την επιμέλεια, τον τόπο διαμονής και τα "δικαιώματα επίσκεψης" (το έβαλα σε παρένθεση γιατί δεν μπορώ να δεχτώ καν ότι υπάρχει τέτοιος όρος) του γονέα που δεν διαμένει με τα παιδιά.
1) Κάθε παιδί αυτονόητα έχει δύο γονείς που το αγαπούν. Υπάρχει άραγε κάποιο "μέτρο" αυτής της αγάπης? Υπάρχει κάποιος τρόπος ποσοτικής ή ποιοτικής σύγκρισης της αγάπης αυτής και κάποιο προβάδισμα του ενός από τον άλλον γονέα? Υπάρχει δηλαδή κάποιος που ξέρει και είναι σίγουρος για αυτό ότι ένας από τους δύο γονείς αγαπάει περισσότερο τα παιδιά από τον άλλο γονέα και αυτό θα καθορίσει το τί είναι καλίτερο για δύο παιδιά οι γονείς των οποίων αποφασίζουν να χωρίσουν
2) Κάθε παιδί αυτονόητα έχει δύο γονείς που θέλουν να βρίσκονται πλάι του σε κάθε στιγμή της ζωής του. Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος να γνωρίζουμε εάν ένα παιδί χρειάζεται περισσότερο τον έναν ή τον άλλον γονέα δίπλα του την ώρα που τρώει? την ώρα που παίζει? την ώρα που ξεκουράζεται? την ώρα που κοιμάται? την ώρα που γελάει? την ώρα που κλαίει? την ώρα που θέλει να μιλήσει? την ώρα που θέλει να σιωπήσει? την κάθε ώρα της ζωής του?
3) Ενα παιδί έχει ανάγκη από το να νιώθει την φυσική παρουσία των γονιών του ή έχει περισσότερο ανάγκη από ένα σπίτι, ένα δωμάτιο, ένα περιβάλλον σταθερό?
Δεν θα ήθελα εξαρχής να σας κουράσω με παραπάνω ερωτήματα, προβλήματα, σκέψεις, αισθήματα, καταστάσεις που βιώνω. Νιώθω την ανάγκη να γράψω πάρα πολλά πράγματα. Να βγάλω έξω από εμένα πολλά ακόμα και αν δεν τα διαβάσει κανένας πέρα από εμένα. Να βρώ ένα μέρος να ακουμπήσω μεγάλο φορτίο. Να νιώσω λίγη δροσιά μέσα σε μία μέρα καύσωνα. Συγχωρέστε με όμως για την μεγαλύτερη (μιας και είναι πιο άμεση χρονικά) ανάγκη που έχω να επικεντρωθώ στο να κατανοήσω πως είναι δυνατόν ένας πατέρας να δεχτεί ότι θα είναι επισκέπτης στην ζωή των παιδιών του.
Απάντηση σε ολα αυτά τα δυσάρεστα
Οδηγίες προς ναυτιλωμένους:
1. Ο δικηγόρος : Ελπίζω να βρείς κάποιον που εμπιστεύεσαι και είναι εξιδεικευμένος στα διαζύγια. Αυτός θα είναι προς το παρών ο μόνος φίλος ο οποίος θα δώσει τις αρχικές λύσεις. Ακου προσεκτικά τι θα σου πεί, η εμπειρία του θα λύσει τα νομικά προβλήματα με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.
Εχε υπ'οψιν σου οτι η σύζυγος για να χάσει την επιμέλεια πρέπει να είναι ή τοξικομανής ή βαριά ψυχοπαθής αποδεδειγμένα ! αν δεν είναι, μην επιδιώξεις να πάρεις εσύ την επιμέλεια, κράτα αυτό υπ'οψιν & προχώρα με αυτά που θα έχεις σίγουρα στο συναινετιτκό για να ξεμπερδεύεις με το πιο δυσάρεστο κομμάτι το γρηγορότερο. Δύο Σ/Κ και κάποια επισκεψιμότητα μέσα στην εβδομάδα είναι μια χαρά για αρχή, αυτά ούτως ή άλλως θα αλλάξουν βάση της καθημερινότητος.
Σημ: Διαπραγματεύσου έξυπνα την διατροφή γιατί θα πληρώνεις για αρκετά χρόνια........................
2. Η συμπεριφορά σου : Μην κάνεις οτιδήποτε που μπορεί να αποβεί εις βάρος σου μέχρι να η υπόθεση να τελεσιδικήσει. Παρέμεινε ψυχρός & τυπικός με την σύζυγο, μην αποκαλύπτεις λεπτομέρειες σε κοινούς γνωστούς για οτιδήποτε, πολλοί καλοθελητές μπορούν να βρεθούν και να σου δυσκολέψουν την ήδη δύσκολη ζωή σου .
3. Τα "άπλυτα" : Όποια και να είναι αυτά κρύψτα καλά, μην έχεις εμπιστοσύνη πουθενά, βρίσκεσαι σε αντιδικία ! (χωνεψέ το οτι θα είσαι σε πόλεμο για περίπου 1-2 χρόνια φρόντισε να βγείς νικητής) και να μην ξεχνάς οτι υπάρχει και το "εκδικητικό πύρ" που είναι ιδιαίτερα προσφιλές στις γυναίκες.......... επίσης: facebook e-mail και τα συναφή εξαφανισέ τα........
4. Τα Παιδιά (σας) : Διαπίστωση 1η - Στην παρούσα "μάχη" ειδικότερα το μεγάλο παιδί είναι "άσσος" στο μανίκι της αντιδίκου πλέον συζύγου και πιθανά να το χρησιμοποιήσει ως μέτρο πίεσης πρός εσένα, τόσο στο οικονομικό όσο και στο συναισθηματικό τομέα . Αυτό είναι και το πιο δύσκολο στις "μάχες" που θα δώσεις, μην μασάς κράτα επαφή, αντιμετώπιζε ψυχραιμα οποιαδήποτε αντίδραση του παιδιού & επένδυσε σε μερικές επισκέψεις σε παιδοψυχίατρο ακολουθώντας τις πολύτιμες συμβουλές που θα πάρεις. Διαπίστωση 2η - Χώνεψε καλά οτι τα παιδιά σου θα παραμείνουν παιδιά σου, κανείς δεν μπορεί να σου τα πάρει ! Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για την μητέρα τους.
5. Ποτά, τσιγάρα, ξενύχτια κ.λ.π - με μέτρο !
6. Εντονη άσκηση - κάθε μέρα !!!!!
7. Φρόντισε να βγείς αλώβητος απο αυτή την δύσκολη περίοδο .
Αντε γειά τώρα και καλή τύχη.