Eρωτηση σχετικα με μονιμο εγκλεισμο σε ψυχιατρικη κλινικη.
Καλησπερα σε ολους και σε ολες. Θα προσπαθησω να περιγραψω το προβλημα οσο το δυνατον πιο συνοπτικα. Ο πατερας μου (56 ετων) πασχει -συμφωνα με τους γιατρους που τον παρακολουθουν εδω και 7 χρονια απο διπολικη διαταραχη. Γενικως το προβλημα του το θυμαμαι πολυ πριν νοσηλευτει για πρωτη φορα το 2007...ηδη απο το 1998 ειχε αρχισει να εχει εκρηξεις οργης, ολοι ομως νομισαμε οτι ηταν επειδη ειχε κανει καποια οικονομικα ανοιγματα και ηταν το στρες μεγαλο...ομως δεν ηταν -δυστυχως- αυτο. Απο το 2000 και μετα ειχε φοβερες εκρηξεις οργης και για μεγαλες περιοδους περνουσαμε φρικτα και ανυποφορα στο σπιτι. Μετα επεφτε σε μαυρη καταθλιψη και δεν μιλουσε σε κανεναν. Οσες προσπαθειες κι αν ειχαμε κανει να τον πεισουμε να παει σε γιατρο επεφταν στο κενο γιατι παντα ειχαμε να αντιμετωπισουμε την βιαιη αντιδραση του και τις πιο πολλες φορες μας εδερνε. Δεν ηταν λιγες οι φορες που εμεις τρεχαμε και μας κυνηγουσε με το αυτοκινητο βριζοντας και φωναζοντας, ηταν πραγματικα θαυμα που δεν εκανε κανενα κακο σε εμας η στον εαυτο του. Θα ρωτησει ισως καποιος, γιατι επρεπε να περασουν τοσα χρονια και να πρωτονοσηλευτει το 2007. Η απαντηση ειναι μια: Επειδη μας ειχε απομωνωσει απο ολο τον κοσμο και δεν υπηρχε κανενας διπλα μας. Ακομα και οι κοντινοι συγγενεις μας γυρισαν την πλατη. Καθε μερα το πραγμα γινοταν ολο και χειροτερο. Δεν ακουγε κανεναν και οταν καποιος απο εμας προσπαθουσε να αρθρωσει λεξη, επεφτε το ξυλο της αρκουδας. Εγω κι ο αδερφος μου ημασταν μικροι τοτε και ηταν αδυνατον για την μητερα μου να κανει κατι ολομοναχη γιατι δεν την αφηνε στιγμη, ολο της φωναζε και την χτυπουσε, εχοντας την φορτωσει με ενοχες. Αφου μας διελυσε ψυχολογικα και οικονομικα (χασαμε οτι περιουσιακο στοιχειο ειχαμε και δεν ειχαμε και βρεθηκαμε καταχρεωμενοι και στιγματισμενοι ως..."απατεωνες", χωρις βεβαια κανενας να ενδιαφερεται πραγματικα να μαθει τι και πως). Νοσηλευτηκε λοιπον το 2007 που καποιοι ανθρωποι σταθηκαν διπλα μας μετα απο πολλα χρονια και εκτοτε εχει ξανανοσηλευτει αλλες 4 φορες, επειδη καθε φορα εκοβε τα φαρμακα. Πριν 2 μηνες νοσηλευτηκε ξανα για εναν μηνα για να τον ρυθμισουν γιατι ηταν στην καταθλιπτικη φαση. Ο γιατρος του μας ειπε οτι σηκωνει τα χερια ψηλα, οτι δεν ξερει πια τι να κανει. Κανοντας μια παρενθεση, πιστευω οτι ειναι και ναρκισσος. Παντα η οργη του στρεφεται απεναντι στην μητερα μου και σε μενα. Πριν λιγες μερες εγινε παλι βιαιος, αρχισε να εκτοξευει απειλες προς την μητερα μου που αυτην την στιγμη εχει σοβαρο κινητικο προβλημα. Λογω πανελληνιων και παροτι υπηρχε εισαγγελικη εντολη, πηρε περιπου μια εβδομαδα για να μπορεσει η αστυνομια να ερθει να τον παρει, μια εβδομαδα κατα την οποια δεν βγηκα απο το σπιτι για να μην κανει κακο στην μητερα μου...χτες που μιλησαμε στο τηλεφωνο (πηρε δηθεν να δει τι κανουμε) ηταν παλι "αψωμενος"...
Θελω λοιπον να ρωτησω, επειδη πλεον δεν αντεχουμε αλλο, καθοτι ο ανθρωπος αυτος δεν καταλαβαινει τιποτε, δεν φοβαται τιποτε και δεν κολλαει πουθενα...επειδη δεν ειναι να μενει μεσα σε μια οικογενεια, ουτε μπορω εγω κι ο αδερφος μου να ειμαστε συνεχεια στο σπιτι η να κρυβουμε τα μαχαιρια (και δεν υπερβαλλλω καθολου), υπαρχει καποιος τροπος να εγκλειστει μονιμα σε καποιο ψυχιατρειο? Και αν ναι, ειναι μεγαλο το κοστος ? (ο πατερας μου δεν παιρνει καν συνταξη και ζουμε απο μια συνταξη της μητερας μου καθ οτι ανεργοι )
Δεν γινεται καθε φορα να μαζευουμε τα κομματια μας, ουτε θελω να δω την μητερα μου η εμενα η τον αδερφο μου να σερνει τις παντοφλες του μεσα σε ενα ψυχιατρειο...εφτασε ο κομπος στο χτενι, η θα πεθανουμε κι οι τρεις μας η θα δοθει λυση.
Σε περιπτωση που η ερωτηση μου αντιβαινει τους κανονες του forum, παρακαλω να διαγραφει και αν καποιος εχει καποια προταση/λυση ας μου στειλει pm :(