Originally Posted by
Lena01
Nομίζω ότι το να μην σε προτιμούν συγγενείς για δουλειές τους έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης τους (πχ "καλύτερα να πάω σε έναν άγνωστο, να μην με ξέρει", "γιατί να πληρώσω το γνωστό μου που πίνω καφέ μαζί του?", κλπ, ), τις νοοτροπίες τους, τα κολλήματα που μπορεί να έχουν (σε συγγενείς η ζήλεια, ο φθόνος δυστυχώς παίζει ρόλο σε μεγάλο βαθμό...μού έχει τύχει συγγενείς μου να μη με προτιμούν για απλές δουλειές, με αμοιβή 40-50 ευρώ, και να πηγαίνουν σε ηλικιωμένους μεγαλοπιασμένους με αμοιβή 200 ευρώ, ενώ ξέρουν ότι έχω ανάγκη και είμαι εκτός σταθερής δουλειάς...), ακόμη και το να θέλουν να κάνουν πιο άγρια παζάρια σε έναν άγνωστο, που σε σένα δεν θα μπορούσαν να κάνουν, να καθυστερήσουν να πληρώσουν ή να πληρώνουν με το μήνα... Σε σένα μπορεί να θέλουν να παρουσιάζουν καλό προφίλ, σε θέμα δουλειάς και χρημάτων δεν ξέρεις ποτέ τί πρόσωπο βγάζουν...
Πάντως, το "καλύτερα σε έναν άγνωστο" παίζει πάρα πολύ....
Στην προσωπική μου εμπειρία, κανείς συγγενής ποτέ δεν με προτίμησε για δουλειές, το πολύ καμιά ερωτησούλα συμβουλευτικά και τηλεφωνικά (για να μην πάνε να πληρώσουν φυσικά σε άγνωστο). Μόνο 2-3 φίλοι μού πάσαραν δουλειές επειδή δεν μπορούσαν οι ίδιοι να τις διεκπεραιώσουν. Και έχω παραδείγματα τρανταχτά... τί ξαδέρφια να κάνουν συμβόλαια στα οποία η αμοιβή για την υπογραφή είναι προκαθορισμένη, τυφλή και ζεστή, από τη μια να μου λένε καλή σταδιοδρομία, θα σε έχουμε υπόψη μας, και από την άλλη να δίνουν το συμβόλαιο στους μεγαλοπιασμένους που τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια τους...τί γείτονες να φτιάχνουν εταιρείες και να προτιμούν άλλους να τους κάνουν τα χαρτιά...Οι γνωστοί? μη σου πω ότι τούς έχω ικανούς, αν χρειαστούν δικηγόρο, να ανοίξουν τον τηλεφωνικό κατάλογο και να πάνε στον πρώτο άγνωστο τυχόντα...
Επομένως, η γνώμη μου είναι ότι συγγενείς/γνωστοί/γείτονες/συγχωριανοί διαγράφονται από το target group μας! Δεν ζούμε στα 60s ή στα 70s, ζούμε σε μια άλλη εποχή τελείως διαφορετική σε θέματα επικοινωνίας...
Πιστεύω ότι ο πιο εκτός θα σε εμπιστευτεί ακριβώς επειδή είναι πιο εκτός, άρα αποστασιοποιημένος, άρα τον ενδιαφέρει η δουλειά και το αποτέλεσμα, όχι εσύ, το χρώμα των μαλλιών σου, τί αυτοκίνητο έχεις, αν παντρεύτηκες, γιατί δεν παντρεύτηκες, πόσα παιδιά θα κάνεις, γιατί η μαμά σου ή ο μπαμπάς σου είχε θέματα με τον αδερφό της κουνιάδας του α' ξαδέρφου της γυναίκας του wanna be γνωστού-πελάτη σου που παρεμπιπτόντως θέλει διευκολύνσεις να σε πληρώσει...
Αν το γραφείο σου έχει καλή πρόσοψη, σε κεντρικό σημείο, είσαι συνεργάσιμη και παραγωγική, θα σε εμπιστευτεί 1000%. Βέβαια εδώ παίζουν οι συγκυρίες, οι γνωριμίες, η διχτύωση, η δική σου δουλειά...
Εύχομαι να συνεχίσεις με τον ίδιο ενθουσιασμό τη δουλειά σου, να ξέρεις ότι σε ζηλεύω που έχεις το δικό σου γραφείο!!!!
Μην επιτρέπεις σε κανένα συγγενή/γνωστό/"φίλο"/γείτονα/συγχωριανό να ευτελίζει αυτό που εσύ νιώθεις για τη δουλειά σου... Αυτό που έχεις κατακτήσεις δεν θα το καταλάβουν ποτέ! Βλέπεις τί γίνεται, επιλέγεις, και προχωράς μπροστά... τα καλύτερα έρχονται!!!
Σε χαιρετώ!!!!