Quote:
Originally posted by Dalia
Απλώς αν σου μπει στο μυαλό ότι έχεις κάτι,από το άγχος και το φόβο αρχίζεις να έχεις ψυχοσωματικά,από τα οποία όμως δεν κινδυνεύεις.
Και σε συνέχεια αυτού του σκεπτικού που αναλύεις Dalia αντί να σκεφτείς ότι δεν κινδυνεύεις από τα σωματικά συμπτώματα του άγχους, τα παρερμηνεύεις ως κάτι επικίνδυνο με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα του άγχους και να μπορεί να οδηγηθείς σε κρίση πανικού. Αγχώνεσαι για κάτι, το άγχος εκδηλώνεται σωματικά (π.χ. ένας πονοκέφαλος), επικεντρώνεσαι στο σωματικό (πονοκέφαλος), αγχώνεσαι περισσότερο (γιατί λες μήπως ο πονοκέφαλος σημαίνει ότι έχω καρκίνο στο κεφάλι; και εδώ είναι η παρερμηνεία του σωματικού συμπτώματος) και μπορεί έτσι να προκληθεί κρίση πανικού. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσεις. Κατά τη γνώμη μου πάντα, δε σκέφτεσαι τα σωματικά συμπτώματα ή δεν τα ερμηνεύεις σαν επικίνδυνα από τη στιγμή που οι εξετάσεις δείχνουν ότι δεν οφείλονται (π.χ. ο πονοκέφαλος που έγραψα πιο πάνω) σε κάτι οργανικό. Δεν είμαι ειδικός. Τη γνώμη μου λέω.