Δε μου αρέσει το σώμα μου
Αντιμετωπίζω το γνωστό πρόβλημα «δε μου αρέσει το σώμα μου»
Ξέρω ότι τα κιλά μου είναι κανονικότατα και ότι δεν είμαι χοντρή. Συγκεκριμένα είμαι 1.60 και 47 κιλά. Δύο μήνες πριν ήμουν 49 κιλά και ακολουθώντας μια πολύ λογική δίαιτα έχασα δύο κιλά όπως και ήθελα.
Ένιωθα αμέσως πολύ καλύτερα με το σώμα μου όμως μετά τέλειωσαν οι εξετάσεις του σχολείου και τα μαθήματα του μπαλέτου. Τότε ξεκίνησαν οι διακοπές και βγήκα από το πρόγραμμά μου. Έτσι ξεκίνησα να τρώω γλυκά, παγωτά, μπισκότα και λοιπές παχυντικές απολαύσεις. Όταν δεν είμαι σε πρόγραμμα τρώω πολύ περισσότερο, όχι υπερβολικά, αλλά περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε ώστε να διατηρήσω τα κιλά στα οποία έκανα πολύ κόπο να φτάσω!
Στην ουσία το πρόβλημα είναι ότι για να μείνω στα κιλά μου πρέπει να προσέχω πάρα πολύ τη διατροφή μου γιατί βάζω πολύ εύκολα λίπος στην κοιλιά πράγμα απαίσιο! Έχω κάνει πολύ κόπο για να φτιάξω κοιλιακούς και το τελευταίο που μου χρειάζεται είναι ένα μαξιλαράκι λίπους να τους καλύπτει!
Εξακολουθεί να μη μου αρέσει το σώμα μου και τώρα ακόμα που αναλόγως έχω χάσει ένα μέρος του περιττού λίπους. Ένας απ’ τους λόγους είναι η σύγκριση με τα άλλα κορίτσια. Οι περισσότερες φίλες μου έχουν σώμα μοντέλου και είναι πιο αδύνατες και πολύ ψηλότερες από μένα, αυτό με κάνει να νιώθω πολύ μειονεκτικά δίπλα τους πόσο μάλλον τώρα το καλοκαίρι στη θάλασσα κτλπ.
Ξέρω ότι ακούγομαι υπερβολική αλλά εκτός των άλλων έχω και το μπαλέτο που απαιτεί ένα σώμα διαφορετικό απ’ το δικό μου, το γεγονός ότι είμαι αρκετά πιο κοντή απ’ τις υπόλοιπες με κάνει να φαίνομαι ακόμα πιο χοντρή άσχετα αν δεν είμαι και νιώθω πολύ άσχημα κοιτώντας μας όλες μαζί στον απέναντι καθρέπτη όταν χορεύουμε.
Αγαπάω το φαγητό και τα γλυκά και μου είναι πολύ δύσκολο να τρώω τόσο προσεκτικά. Θέλω να απολαύσω τις διακοπές μου και να τρώω ότι θέλω χωρίς να με νοιάζει πώς θα γίνει το σώμα μου αλλά δε γίνεται. Όσο και να προσέξω πάλι αυτό το λίπος δεν εξαφανίζεται και αυτό με έχει κουράσει πάρα πολύ.
Δε θέλω να γίνομαι υπερβολική, η μητέρα μου λέει ότι ασχολούμαι συνεχώς με το τι τρώω όμως ξέρω ότι αν δεν το κάνω θα το παρακάνω! Δε μου αρέσει να γίνομαι σαν τις γνωστές κομπλεξικές συμμαθήτριες που έχω που δεν βάζουν μπουκιά στο στόμα τους στα πάρτυ μήπως και παχύνουν όμως έχω ανάγκη να νιώθω καλά με το σώμα μου και να μοιάζω λίγο κι εγώ με μπαλαρίνα όπως οι υπόλοιπες του τμήματος…
Είμαι πολύ υπερβολική?