ΠΑΛΕΥΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ
καλησπερα σε ολους!
το sait αυτο ειναι πολυτυμο πιστευω για όλους εμάς που ψάχνουμε απαντήσεις σε αυτά.Θα ξεκινήσω απο την αρχή.σημερα ειμαι 36 και ολα ξεκίνησν στην εφηβεία μου όταν είδα έναν γείτονα μου να πεθαίνει ξαφνικά μπροστά μου.έπαθα την πρώτη κρίση πανικού δεν μπορούσα να ανασάνω ημουν με οξυγόνα και κάθε μέρα στα επείγοντα.μετα απο 3 χρόνια και με πολυ προσπάθεια προσωπική βγήκα απο το πρόβλημα το οποίο μου άφησε κάποια κατλαλοιπα φοβιών.Μετα ξαναέπαθα κρίσεις πανικού και κατάθλιψη όταν ήταν να επιστρέψω στο χωριό τελειώνοντας απο φοιτήτρια.το ξαναξεπέρασα μόνη μου συντομότερα απο την πρώτη φορα.Στη συνέχεια παντρευτικα και έκανα παιδάκι.Αυτό ήτανε.¨ολο το άγχος και η αρωστοφοβία μου βγήκε επάνω στο παιδί.Το παιδί είναι τώρα έξι ετών και αφού μεγαλώνοντας σταμάτησε να αρωσταίνει ξαναγύρισα στις δικές μου φοβίες και την σωματοποίηση αγχους.Εδώ και έναν χρόνο έτρεχα σε άπειρους γιατρούς γιατι ότι έτρωγα δεν μπορούσα να το χωνεψω.Κωλονοσκοπησεις,γασ τροσκοπησεις,βιοψιες,αξονι κες,θυροειδης,αιματολογικε ς και 5 γιατροί μου έλεγαν ότι δεν έχω τίποτα παθολογικό.έπι ένα χρόνο όποια τροφή νόμιζα ότι με πείραζε την απέκλεια παντελως με αποτέλεσμα να φτασω στο σημειο να τρώω μόνο φιδέ.¨Εχασα 10 κιλάμέσα σε ένα χρόνο.Στη δουλειά μου πάρα πολύ άγχος (είμαι λογίστρια).Απο τον ιούλιο και μετά εμφανήστηκε ένα άλλο συμπτωμα τησ τασης για λυποθυμία και τρόμερησ ατονίας σε σημείου που δεν είχα την δύναμη ούτε τα δάχτυλά μου να κουνήσω.Έπεσα σε βαρια καταθλιψη.Νόμιζα πως θα πεθάνωΜε τρέχαν στα επείγοντα όλα καλά λιγο χαμηλή πίεση λίγο χαμηλός αιματοκρίτης.Με διώχναν.Πήγα σε ψυχίατρο και ψυχολόγο.Ο ψυχίατρος μου έδωσε zanipram και xanax.Τώρα είμαι σε θέραπεία και έχω συνέλθει αρκετά.Όμως εξακολουθώ να έχω ένα εσωτερικό τρέμουλο σαν υπερένταση σαν να τρέμουν εσωτερικά τα νευρα μου χωρις να είναι αυτό οπτικά εμφανες.Το πρόβλημα γίνεται χειρότερο όταν ξυπνάω απο τον ύπνο.Μήπως θα έπρεπε να δω και νευρολόγο?Την γνώμη σας θα ήθελα. Ευχαριστώ