Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ το θέμα αλλά δεν ήξερα που αλλού να το βάλω.
Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο αλλά με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση συνέχεια..Κλαίω σε περιστάσεις που δεν πρέπει.Πέρα από το κλάμα όταν στεναχωριέμαι κλαίω όταν νευριάζω όταν βρίσκομαι σε αμηχανία..
Τί εννοώ..Όταν για παράδειγμα έρχομαι σε αντιπαράθεση με κάποιον και είμαι θυμωμένη ξαφνικά η φωνή μου σπάει και αν συνεχίσω να μιλάω θα ξεσπάσω σε κλάματα.
Και δεν είναι μόνο σε καταστάσεις που θυμώνω.Όταν πρέπει να μιλήσω σε κάποιον που δεν έχω οικειότητα και θέλω να ζητήσω κάτι π.χ στο διευθυντή του σχολείου,στο γιατρό μου πάλι συμβαίνει το ίδιο πράγμα.Αν κάποιος μου μιλήσει έντονα ή με ειρωνεία και βρεθώ πάλι σε αμηχανία πάλι το ίδιο.Σαν να ανεβαίνει ένας κόμπος στο λαιμό μου και δε μπορώ να βγάλω καθαρή φωνή.Τα μάτια μου ξαφνικά βουρκώνουν και νιώθω ότι αν δεν κλάψω θα ηρεμήσω.Αν δε μιλήσω σταματάει.Αλλιώς γίνεται χειρότερα.
Όταν στεναχωριέμαι για κάτι το κλάμα είναι διαφορετικό.Δε μπορώ να σταματήσω.Χρειάζομαι νερό και όταν ηρεμώ αν παλι αρχίσω και μιλάω ξεκινάω πάλι..
Είναι εκνευριστικό.Κάθε φορά που θα τσακωθώ με φίλους και αρχίζει να σπάει η φωνή μου μου λένε "Ναι.Κλάψε πάλι." Και γω με το που το ακούω αυτό ξεσπάω.
Όταν συγκινούμαι -πράγμα που συμβαίνει συχνά- δεν με ενοχλεί.Αλλά φοβάμαι αργότερα που θα πρέπει να τα βγάλω πέρα μόνη μου πόσο ρεζίλι θα γίνομαι όταν κάποιος με φέρει σε δύσκολη θέση.
Το να είσαι ευσυγκίνητος σε τόσο μεγάλο βαθμό είναι πρόβλημα.Ειδικά αν κλαίω μπροστά σε άλλους για ασήμαντο λόγο με κάνει να νιώθω ακόμα πιο άβολα..
Μπορώ να το μετριάσω;Δεν ξέρω πως να μην έρχομαι τόσο εύκολα σε αμηχανία όταν ανεβαίνουν οι τόνοι...Παθαίνει κανένας το ίδιο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.