Ολοι λεμε οτι η ζωη ειναι πολυ μικρη , σε σημειο που η εκφραση αυτη εχει γινει ' κλισε ' . Αλλα γιατι η ζωη ειναι πολυ μικρη ?
Κ ποση ζωη θα σας ητο αρκετη ? Δεν θα βαριοσαταν ?
Printable View
Ολοι λεμε οτι η ζωη ειναι πολυ μικρη , σε σημειο που η εκφραση αυτη εχει γινει ' κλισε ' . Αλλα γιατι η ζωη ειναι πολυ μικρη ?
Κ ποση ζωη θα σας ητο αρκετη ? Δεν θα βαριοσαταν ?
ϊσως να είναι κλισε αλλά είναι μια καλή φράση για να τολμήσεις να κάνεις πράγματα που δεν θα έκανες λέγοντας θα το κάνω πιο μετα.
Kατα την γνωμη μ , η ζωη δεν ειναι μικρη. Φτανει κ περισσευει αν την ζησεις σωστα .
Θα συμφωνησω με τον φιλτατο απο επανω...Η ζωη ειναι μικρη μα ταυτοχρονα ειναι και μεγαλη!!! Μικρη ειναι οταν σκεφτεσαι το καθε τι,τα προβληματα σου και αλλα πολλα,και μεγαλη ειναι οταν αντιμετωπιζεις τα προβληματα, με γελιο,προσπαθεις να εισαι ευτυχισμενος,.... Μικρη και μεγαλη)
[QUOTE=Isol;46099!! Μικρη ειναι οταν σκεφτεσαι το καθε τι,τα προβληματα σου και αλλα πολλα,και μεγαλη ειναι οταν αντιμετωπιζεις τα προβληματα, με γελιο,προσπαθεις να εισαι ευτυχισμενος,.... Μικρη και μεγαλη)[/QUOTE]
Θα συμφωνησω απολυτως με τον -ην isol . Τοχει πιασει το νοημα .
ειναι μικρη γιατι δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει το αυριο
είναι μικρή η ζωή όταν ασχολούμαστε με την κακία .......
είναι μεγάλη όταν αγαπάμε και το δείχνουμε..........
τι ωραιο θεμα !! εγω πειστευω οτι η ζωη σου φενεται μικρη οταν εισαι ευτηχησμενος ! λειτουργει σαν την ωρα ! δηλαδη οταν ασχολουμαστε με κατι που πραγματικα μας αρεσει λεμε : πω πω πως περασε ετσι η ωρα .. ενω οταν ημαστε στη δουλεια η κανουμε κατι το οποιο μας δυσαρεστει ο χρονος μας φενεται αιωνας !! καπως ετσι πειστευω οτι εχει βγει και αυτο το ρητο !!
Δεν υπάρχουν όρια στη ζωή...είμαστε αιθέρια όντα και όταν πεθαίνει το σώμα,συνεχίζει η ψυχή!
Οταν ο απολογισμός μας για το μεχρι σημερα της ζωης μας ειναι θετικος κι οταν θυμομαστε το πριν το συναισθημα ειναι βασικα χαρα τοτε η ζωη δε φανταζει μικρή. Αυτό, επειδη καναμε αυτα που επιθυμούσαμε να κάνουμε. Μια παραμετρος ειναι κι αυτη που επισημαινει η Diana1982, για το μετεπειτα της ύπαρξης μας...
Η ζωή είναι πολύ μικρή..θα θελα να είχα 10 ζωές ακόμα..για να αγαπώ,να ερωτεύομαι,να παίζω με τα σκυλιά μου,να φυτεύω λουλούδια,να τσακώνομαι και μετά να τα ξαναβρίσκω,για να γελάω ασταμάτητα μετά από μια μέρα
θλίψης κ στεναχώριας,να προσεύχομαι στο Θεό για όλα όσα μου δίνει κ λοιπά.....αμέτρητα συναισθήματα...και επειδή όπως προείπα η ζωή είναι μικρή,προσπαθώ να μην ασχολούμαι με μικρά πράγματα παρα μόνο με εκείνα που
δίνουν αξία στη ζωή μου...
Η ζωή κατά την γνώμη μου δεν είναι καθόλου μικρή, αρκεί να την ζεις σωστά και να εκμεταλλεύεσαι κάθε στιγμή που ζεις!
ΓΙΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ...
http://www.youtube.com/watch?v=qCC9iqrvvWs
Μήπως ο φόβος για το άγνωστο από το αναπόφευκτο τέλος , να μας κάνει να νιώθουμε μικρή την ζωή ;
Αυτοί που ξέρουν να εκμεταλλευονται την κάθε στιγμή της ζωης τους δεν βρίσκουν χρονο για να ασχοληθουν με το φοβο για το άγνωστο από το αναπόφευκτο τέλος. Κι οταν καποτε αυτο το αναπόφευκτο τελος τους πλησιάσει η σκέψη τους παραμένει γαλήνια επειδή κυριαρχείται από ευτυχία, απόρροια της επωφελούς εκμετάλλευσης της κάθε στιγμη της ζωης τους.
Το ¨η ζωή είναι μικρη¨ ειναι συνωνυμο του δεν έκανα στη ζωη μου αυτα που ήθελα να κάνω ή η φτηνή δικαιολογία όταν κολώνω να τα κάνω. Για όλους ο χρόνος κυλαέι το ίδιο, σημασία έχει το πως τον εκμεταλλεύεται κανεις.
Προσωπικά δεν νομίζω να υπάρχει άτομο που να εκμεταλλεύεται " την κάθε στιγμή της ζωής του " ( άσχετα με την εικόνα που βγάζει ) , απλά υπερισχύουν τα θετικά συναισθήματα στην ζωή του.
Από εκεί και πέρα κάποιος που έχει καταφέρει να νιώθει θετικά μέσα στην ζωή , το πρώτο στοιχείο που έχει καταρρίψη είναι " ο φόβος για το άγνωστο " το οποίο είναι ταυτόσημο με το γνωστό άγχος και απόλυτα συνδεδεμένο με τον φόβο του θανάτου !
Η ικανοποίηση ( γιατί η ευτυχία με την ευρέως αποδεκτή έννοια είναι κατά την γνώμη μου δεν είναι εφικτή , είναι ουτοπία ) δεν είναι απόρροια της επωφελούς εκμετάλλευσης της ζωής , αλλά ακολουθεί την ικανότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης τον δυσκολιών που προκύπτουν συνεχώς μέσα σε αυτή , αφού αυτές υπερισχύουν αριθμητικά έχουν μεγαλύτερη ισχύ και άρα διάρκεια !
Μικρή ή μεγάλη, it's not the length, but the depth of life...
Η ζωη θα φαινεται παντα μικρη , ασχετως διαρκειας , διοτι την συγκρινουμε με την αιωνιοτητα του θανατου .
So _ sad , πολυ σωστη η παρατητηρηση σου .....
Για να πας στον Πλουτωνα....
Ειναι μικρη για διχονοιες,για μικροπρεπειες,για ματαιοτητες..Ειναι αρκετη ομως για να δωσεις και να παρεις αγαπη και χιλια δυο αλλα ομορφα πραγματα..Αρκει να το θελουμε.
Ειναι μικρη ... πως να το κανουμε , αλλα φυσικα ως γνωστον δεν εχουμε επιλογη.
'Οπως λέει και το τραγούδι, η ζωή ειναι μικρή για να την κάνεις θλιβερή. Οπότε ζήσε στο έπακρο την ζωή γιατί μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή και να λές οτι δεν έχεις ζήσει τίποτα,,,,,,
Eγω πιστευω πως ειναι μεγαλη αντικειμενικα .
Ο μεσος ανθρωπος ισως ζει 80 η 100 χρονια μου φαινονται αρκετα .
Και η ζωη δεν υπαρχει μονο στη νιοτη υπαρχει και μετα τα 50 η 60 .
Σημασια εχει να περναει καποιος πολλες καταστασεις χωρις απαραιτητα αυτες να ειναι μονο γεματες χαρα και αγαπη .
Καλο ειναι να εχει εμπειριες και απο την καλη και απο την ασχημη πλευρα της ζωης .
Κριμα ειναι για τους ανθρωπους που δε κανουν τιποτα, που η ζωη τους ειναι κενη , γιαυτους η ζωη σιγουρα θα ειναι μικρη κι δε θα καταλαβουν ποτε περασαν τα χρονια .
Οι ανθρωποι ομως που περασαν πολλα στη ζωη τους θα κοιτανε το παρελθον τους και θα εχουν ζησει κατι θα εχουν μαθει κατι (για τον καθενα αυτο διαφορετικο ειναι) και ετσι η ζωη γιαυτους θα ειναι μεγαλη .
Ενω οσοι ειχαν κενη ζωη και δε περασαν πολλα θα κοντευουν τα 80 και ομως θα νοιωθουν πολυ μικροτεροι και οτι σαν εχτες ηταν νεοι , οποτε θα βλεπουν ενα κενο μονο και η ζωη θα τους φαινεται πολυ μικρη .
Εγω πιστευω το αντιθετο , οτι οσα περισσοτερα κανεις ... τοσο πιο μικρη φαινεται. Ειναι πιο λογικο εαν εχεις παθος με τη ζωη και σου αρεσει να ζεις , να κανεις πιο πολλα πραγματα ,να μη θες να πεθανεις ποτε ... απο το εαν την βλεπεις σαν αγγαρεια.
Ειπα αυτη την αποψη γιατι κρινω απο εμενα .
Εγω εχω περασει πολυ λιγα για την ηλικια μου γενικα βλεπω τη δικη μου ζωη μικρη .
Οχι οτι ειμαι μεγαλη , ειμαι μονο 19 απλα νοιωθω οτι τωρα μπαινω στην εφηβεια οτι ειμαι 13 η 14.
Δε καταλαβα ποτε εφτασα τοσο , αλλα ατομα της ηλικιας μου τα βλεπω να μεγαλωνουν .
Σιγουρα η διαρκεια ζωης η δικη μου και καποιου συνομηλικου μου που εχει περασει πολλα ηταν η ιδια απλα μπορει ο συνομηλικος μου να νοιωθει οτι περασε την εφηβεια και να ειναι ετοιμος να περασει στην ενηλικιωση , εμενα μου φανηκε πολυ συντομη σαν να μη περασα .
Για να γίνει κάποιος σεναριογράφος...........
Εκτός και αν ξεκινήσει μικρός γιατί στα 50 δεν προλαβαίνει,χρειάζεται πολλή φαντασία.....