Τι προτιμάτε?
Printable View
Τι προτιμάτε?
καποτε το νεφος το είχε μονο η Αθήνα ,τωρα σε οποιο χωριο και να πας δεν μπορεις να αναπνεύσεις :)
Δεν έχω μεινει ποτε μόνιμα Αθηνα και δνε μπορώ να ειμαι 100% αντικειμενικός αλλά επειδη πάω συχνα μπορώ να πω ότι δεν θα ήθελα να μεινω και αν δουλέψω εκει.
Αγαπώ την πόλη μου και αν χρειαζόταν να φύγω για δουλεια θα το έκανα μόνο για το εξωτερικο
Αν και μεγαλωσα Αθηνα προτιμω την επαρχια γιατι εχει πιο ηρεμους ρυθμους κοντινες αποστασεις σε υπηρεσιες μαγαζια στην Αθηνα τρεχεις χωρις λογο ο κοσμος απαιτητικος πολυ οταν εργαζεσαι εκει, εχω κανει την ιδια δουλεια σε επαρχια και Αθηνα και εχω βγαλει αυτο το συμπερασμα. Η Αθηνα πλεον ειναι για διασκεδαση μουσικη θεατρο.
η αθηνα εχει περισσοτερες επιλογες διακεδασης και εμενα προσωπικα μου αρεσει στην πολη που μενω να ''χανομαι'',τις πολυ μικρες κοινωνιες δεν τις μπορω
ναι το κακο με τις κλειστες κοινωνιες ειναι οτι σε γνωριζουν ολοι και δεν εχεις την ελευθερια που εχεις στην αθηνα να κυκλοφορησεις. Ολοι γνωριζονται και μπαινουν καποια ορια στο πως να συμπεριφερθει καποιος αυτο δεν το χει η αθηνα.
ακριβως ftatl!
Θα έλεγα και τα δυο, αλλά για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Αν θέλεις να έχεις πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες, εστιατόρια, καταστήματα κλπ η Αθήνα έχει αδιαμφισβήτητα πιο πολλά να προσφέρει σε σχέση με την επαρχία. Αν θέλεις να ζεις κάπου όπου θα έχεις τα πάντα σε απόσταση λίγων λεπτών, σ' αρέσει να πηγαίνεις για πεζοπορία/τρέξιμο/ποδηλασία, θέλεις να έχεις τη φύση στα πόδια σου και ΔΕΝ έχεις αυτοκίνητο, τότε θα έλεγα ότι (σε γενικές γραμμές) η επαρχία είναι προτιμότερη.
Αφου τέλιωσα το σχολείο πλεον μου αρέσει η πόλη αλλα στην επαρχία πραγματικά γαληνεύω!Ωστοσο,δεν θα μποπουσα να μενω μόνιμα γιατι μου αρέσει η ανεξαρτησία της πόλης.Οποτε καλοκαίρι εξοχή, χειμώνα πόλη;-)
Για έναν άνθρωπο που έχει ζήσει στην επαρχία (όχι απαραίτητα χωριό αλλα και επαρχιακές πόλεις), κοντά στη φύση και με την έννοια της γειτονιάς η Αθήνα συνήθως του φαίνεται αφιλόξενη. Το πρόβλημα είναι όμως πως οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης βρίσκονται στην Αθήνα.
Αυτο δεν ισχυει. Ισχυει ισως μονο για καποια συγκεκριμενα επαγγελματα που μπορει να μην εχουν καμια απορροφηση στην επαρχια. (Πχ ζωγραφος, διακοσμητης εσωτερικων κ εξωτεικων χωρων κλπ).
Αλλα για τα κοινα επαγγελματα δεν ισχυει. Η προσφορα και η ζητηση εργασιας ειναι μεγεθη αναλογα. Μπορει η Αθηνα να εχει 5.000 φροντιστηρια και ο Βολος να εχει 500, αλλα οι υποψηφιοι καθηγητες στην Αθηνα ειναι 500.000 και στο Βολο 5.000 . Μπορει στην Αθηνα να υπαρχουν 10.000 καρδιολογοι και στη Λαμια 10, αλλα οι καρδιοπαθεις στην Αθηνα ειναι 1.000.000 και στη Λαμια 100... Και ουτω καθεξης. Δε σημαινει οτι αν παω εγω Αθηνα θα βρω πανευκολα δουλεια σε φροντιστηριο,επειδη υπαρχουν πολλα! Γιατι ταυτοχρονα υπαρχουν χιλιαδες αλλοι σαν εμενα...
Έχεις δίκιο, αναφέρομαι σε συγκεκριμένους τομείς εργασίας (πχ το δικό μου της πληροφορικής) όπου η Αθήνα και σε μικρότερο βαθμο η Θεσσαλονίκη αποτελούν στην ουσία μονόδρομο.
Να μεινω μονιμως στην Ροδο , η Αθηνα δε λεει πια .
Θα ηθελα να μεινω Αθηνα μες την ανωνυμια και την ελευθερια που προσφερει , καθως και τις επαγγελματικες ισως ευκαιριες , αλλα δεν θα ηθελα να χανω χρονο σε περιττα πραγματα οπως το να ταξιδευω τεραστιες αποστασεις κλπ κλπ. Απο την αλλη στην επαρχια ασφυκτιω , τουλαχιστον εδω που μενω .... οποτε θα προτιμουσα κατι ενδιαμεσο , ναι μεν μεγαλη πολη αλλα οχι απαραιτητα Αθηνα.
Αν εισαι εργενης/εργενισσα δεν το συζητω:Αθηνα και μονο Αθηνα..
Αν θες να κανεις οικογενεια,η καλυτερη επιλογη ειναι η επαρχια.
η επαρχια ειναι ωραια , οταν εισαι σε μονιμη σχεση η γαμο και δεν θελεις να κανεις γνωριμιες.
αλλιως προτιμω θεσσαλονικη. η αθηνα υπερβολικα βρωμικη και μεγαλη για μονιμη εγκατασταση.μπορει να κανεις ολοκληρο ταξιδι για να πας καθε μερα στην δουλεια σου η για να δεις εναν φιλο. προτιμω να πηγαινουμε εκει μονο ταξιδακια να βλεπουμε κανενα θεατρο και λιγους φιλους που μας λειπουν και παλι πισω.
Επαρχια μια χαρα, αλλα να βρισκεσαι σε κοντινη αποσταση σε καποιο αστικο κεντρο, να πεταγεσαι να ξεδινεις και μετα πισω χαλαρα....
καλησπερες σας¨)
πηρα το θαρρος - η το θρασσος- να γραψω σε αυτό το θεμα με αφορμή την δηλωση ενός νεοτατου, δυναμηκου αλλα κι εξυπνοτατου δημοκρατη πολυτικου ,οπου είναι υποψυφιος για τον δημο της αθηνας, αναφέρομαι στην "σειρουλαμου" (οσοι εχουν παει στρατο καταλαβαινουν τι εννοω), στον ΚΑΣΗΔΙΑΡΗ , λοιπον, σε αυτόν που ειπε ότι η αθηνα πρεπει να γινει ξανα πρωτευουσα των ελληνων !! πανω σε αυτην την δηλωση του( βεβαια εχει πει πολλα ακομα αλλα δεν θα κατσω να τα γραψω όλα, απλα ειπα δυο λεξεις για να θυμηθητε ),πανω σε αυτό λοιπον θελω να πω ότι μπορει να εχει δικιο! μπορει να πρεπει να ξανα γινει η αθηνα ελληνικη πολη αλλα πρεπει να παραδεχτούμε ότι ζουμε πλεον σε μια εποχη οπου οι αποστασεις εχουν γινει πολύ μικρες, οπου η διαμονη σε μια πολη δεν είναι πλεον μονιμο πραμα όπως καπωτες!!
ακομα πιο πολύ λοιπον σε μια πρωτευουσα καποιας χωρας θα πρεπει αυτή η συνηθεια να την κανουν - φυσηκα οι υπεύθυνοι, οι πολυτικοι,δημαρχοι θα το κανουν αυτό- να γινει πιο ευκολο το να μπορει καποιος να βρησκει σπιτι , να είναι πολύ πιο ευκολο να μπορει μια οικογενεια να μετακομισει στην αθηνα, δλδη τα παιδια τους να μπορουν πολύ ευκολα να πανε σε ένα αθηναικο σχολειο, να μπορουν πολύ ευκολα να βρησκουν κι να κανουν ολες τις κινησεις τους -όπως π.χ. οι τράπεζες, οι δημοσιες υπ. ,κι αλλα - να είναι ευχρηστα για τους νεους κατοικους! Όχι να είναι λαβυρηνθος η αθηνα, ΟΧΙ! να εχει γινει η αθηνα αφυλοξενη και δυσκολη ακομα κι για τους μονιμους κατοικους της! θα πρεπει να είναι σκοπος κάθε δημαρχου να φτιαξει αυτην την πολύ με φυλοσοφια διαφορετικη!! να εχει σκοπο να κανει την αθηνα μια πολη "ευκολη", ευχρηστη , φιλοξενη και ευχαριστη!
οσο για την επαρχια, γνωμη μου είναι ότι η ελλαδα είναι μια χωρα με πανέμορφα τοπια, με χωριουδάκια γραφικα, σκαρφαλομενα πανω σε πανοραμικες πλευρες βουνων, μεσα σε πυκνα δασοι, με πολεις που εχουν γυρο τους καταπράσινους καμπους! ειτε πικνα δασοι κι δροσερα ποταμάκια να τις περιτριγιριζουν!! η ελλαδα είναι χωρα με παρα πολλα νησια!! εχει σχεδόν το μισο της επαρχιακο μερος να αποτελείτε από μικρα αλλα πολύ ομορφα νησια!! νησια που εχουν την δικη τους ιστορια το κάθε ένα, υπαρχουν λοιπον δημοι με πανέμορφες παραλιες!! πολεις που είναι κοντα στην θαλασσα!! ετσι λοιπον κάθε μερος της χωρας αυτης εχει κατι ομορφο! κάθε μικρο η μεγαλο χωριο της χωρας αυτης μπορει να προσφερει ηρεμια, η επαρχια στην ελλαδα είναι ακομα κι πολυπολητισμικη, όπως είναι η σαλονικη, μια πολη που ειχε αρκετες διαφορεςτικες κουλτουρες καπωτες-πριν κυριαρχησουν οι "ψωμιαδηδες" κι την χαλασουν, πριν , ηταν μια πολη με πολλους λαους, πολλες κουλτουρες!! όπως κι η ξανθη! γενικα η επαρχια στην ελλαδα είναι ενδιαφερον κι εχει τεράστιες διαφορες!!
θα πρεπει όμως όπως κάθε συγχρωνη χωρα του δυτικου κοσμου να φτιαξει, να κρατησει κι μια πολη, που να είναι σωστη πρωτευουσα!! κι αυτή είναι η αθηνα!! εξαλου δεν υπαρχει σε καμια χωρα του κοσμου "συμπρωτευουσα" μονο εδώ το καναμε αυτό, για να χαρουνε καποιοι πολιτικοι μας!!
Τελος θα ηθελα να τονισω!! ότι είμαι απέναντι σε κάθε τοπικισμο!! νομιζω ότι δεν υπαρχη πιο μεγαλη χαζομαρα από το να τσακονομαστε εμεις οι ελληνες για τις περιοχες μας!! δεν υπαρχη πιο βλακεια από το να βριζει ο ενας τον τοπο του αλλου!! ειδικα την αθηνα!! αφου είναι παρα πολύ λιγοι, μα πολύ λιγοι οι δηγενεις αθηναιοι , ισως δεν είναι ουτε 1\1000!! από οσους μενουν, οπου κι αυτοι εχουν μετακομισοι στα βορεια προαστοια της αττικης κι εχουν βαλει μεσα στα πατρικα τους σπιτια μουσουλμάνους!!!!!!!