νιώθω ότι έχω καταστρέψει το μέλλον μου
Φοιτώ σε μια σχολή 4ετούς φοίτησης. Αυτή τη στιγμή διανύω το 5ο έτος...Χρωστάω κοντά στα 20 μαθήματα (έχω χάσει το μέτρημα)...Οι γονείς μου νομίζουν ότι χρωστάω λίγα και ότι τον Ιούνιο το αργότερο θα έχω ξεμπερδέψει. Στην αρχή κάθε εξαμήνου έθετα υψηλούς στόχους και έλεγα ότι θα κλειστώ στο σπίτι και θα' μαι ολημερίς σκυμμένη πάνω απ' τα βιβλία. Δυστυχώς αυτό μόνο εν μέρει το τηρούσα...Κλεινόμουν στο σπίτι, αλλά κυρίως γιατί ντρεπόμουν και δεν είχα διάθεση να συναναστραφώ με κόσμο λόγω του ότι ένιωθα τελείως αποτυχημένη (εξαιτίας των μαθημάτων που δεν κατάφερνα να περάσω). Κατέληγα να ξοδεύω ώρες στο ίντερνετ για να ξεφύγω απ' το πρόβλημά μου και γιατί δεν είχα κάτι άλλο στη ζωή μου που να με γεμίζει. Η τόση απομόνωση τα τελευταία χρόνια μόνο καλό δε μου έχει κάνει...Βλέπω άτομα πολύ μικρότερης ηλικίας να έχουν ζήσει πολύ περισσότερα πράγματα απ' ό,τι εγώ. Λέω ότι όταν ξεμπερδέψω με τα (άπειρα) μαθήματα θα αρχίσω και πάλι να ζω τη ζωή μου...Όμως το γεγονός ότι αυτό πλέον φαίνεται άπιαστο όνειρο, αλλά και το ότι δεν έχω πια κάτι ενδιαφέρον στη ζωή μου με κάνει αδιάφορη για το αν θα τελειώσω κάποτε (πριν χρόνια ήμουν φιλόδοξη, τώρα δε με νοιάζει τίποτα...μόνο το τί θα φάω και το πότε θα κοιμηθώ...). Ουσιαστικά είναι ένας φαύλος κύκλος. Η ζωή μου αυτή τη στιγμή δεν έχει καθόλου πρόγραμμα (έχω χάσει ακόμα και τον ύπνο μου). Έχω απομακρυνθεί από όλους (οι λίγες φίλες που μου έχουν απομείνει με έχουν μόνο για να συζητάμε τα δικά τους προβλήματα). Με έχουν κουράσει και τα ψέμματα που λέω στους γονείς μου...Απ' τη μία έχω τρομερές τύψεις, αλλά απ' την άλλη σκέφτομαι τη μεγάλη απογοήτευση που θα ένιωθαν... Νιώθω ότι έχω μείνει στάσιμη και ότι έχω καταστρέψει οριστικά το μέλλον μου (το επαγγελματικό και μη)...