ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ -ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα να ρωτησω το εξης: Σας συμβαινει να ντρεπεστε για την κατασταση σας και για το λογο αυτο να απομονωνεστε ολο κ περισσοτερο απο γνωστους, φιλους και συγγενεις; Εγω που εχω κρισεις πανικου κ εχω μιλησει για αυτες σε ατομα που με πλαισιωνουν, πχ συγγενεις κ γνωστους ντρεπομαι να τους αντικρυσω κ αυτο με κραταει κλεισμενη ακομη περισσοτερο. Αρχικα αποφασισα να τους μιλησω για να νιωθω πιο ανετα μαζι τους ουτως ωστε αν ειμαι εξω μαζι τους κ δε νιωσω καλα να μπορω ανα πασα στιγμη να φυγω χωρις να παραξηγηθουν. Ο αλλος λογος που τους μιλησα ηταν για να μη νιωθω αβολα κ να ψαχνω ενα εκατομμυριο δικαιολογιες οταν μου προτειναν να βγω. Τελικα βοηθηθηκα μονο στο να μη λεω ψεμματα για το λογο που δε βγαινω αλλα ετσι κλειστηκα τελειως μεσα. Να με πιεσουν να βγω δε θελω γινομαι χειροτερα. Δυσκολευτηκα πολυ να μιλησω για την κατασταση που βιωνω κ δυστυχως τα ψυχολογικα θεματα παραμενουν κ σημερα -οσο κ αν εχει εξελιχθει η κοινωνια- ζητημα ταμπου. Το χειροτερο ειναι να λες οτι εχεις ψυχολογικα κ πας σε ψυχιατρο. Σε οσους μιλησα με κοιταζαν με ανοιχτο το στομα. Οχι γιατι δεν ειναι συχνο αλλα μαλλον γιατι δεν τολμαει κανεις να αποδεχτει την αδυναμια-ηττα-αποτυχια του. Εν πασει περιπτωσει ντρεπομαι να βγω ακομα κ με ατομα που ξερουν για την κατασταση μου. Φοβαμαι μπροστα τους να εμφανισω την αδυναμια μου. Δε θελω να με δουν να παθαινω πανικο η αν βγω πιεζομαι να μη μου ερθει ο πανικος η αν ερθει να τον κρυψω κ εκεινη τη στιγμη ειναι μια φρικη. Αλλα ειναι επισης φρικτο να κλεινεσαι για τους αλλους επειδη ντρεπεσαι για σενα. Κ χωρις τους αλλους η κατασταση μαζι με την κλεισουρα γινεται ανυποφορη. Κ το αποτελεσμα ειναι να μενεις κλεισμενος, να βυθιζεσαι σε ακομη πιο μαυρες σκεψεις κ να αυτοκατηγορεισαι συνεχως που δεν εισαι φυσιολογικος σαν τους αλλους, που δε μπορεις να χαρεις τη ζωη. Κ ετσι νιωθω μια απιστευτη μοναξια κ δυστυχια.. Καμια σκεψη πανω στο ζητημα αυτο; Το εχετε βιωσει;