Quote:
η ψυχωση ,η κατασταση που βρισκεται ο ψυχωτικος που δεν παιρνει φαρμακευτικη αγωγη, ειναι μια κατασταση συνεχομενης απομονωσης κ διαστρεβλωσης της πραγματικοτητας που ειναι ετσι για πολλα χρονια η για ολη του τη ζωη?
ειναι μια κατασταση που ερχεται κ φευγει κ ξαναρχεται μεσα στο χρονο? ειναι δηλ ψυχωτικες κρισεις που αρχιζουν ,κραταν ενα διαστημα ,τελειωνουν κ ξαναρχονται ,αφου περασει διαστημα που συμπεριφερεται φυσιολογικα σχετικα ?
οταν ειναι σε ψυχωση συνεχομενη δηλ η συμπεριφορα του δεν ειναι κοινωνικα αποδεκτη ,δεν μιλαει, χαμογελαει μονος ,αυτοκαταστρεφεται με πολυ φαγητο , εχει ενταση ,ντυνεται περιεργα κ α. ,μπορει λοιπον να διαχειριζεται τις καθημερινες του συνδιαλαγες, πληρωνει ,διαχειριζεται τα καθημερινα του εξοδα ,αγοραζει κλπ?
εν τελει τι ειναι ο ψυχωτικος?
μονο αυτος που ακουει φωνες που τον παρανοουν κ μπορει να γινει επιθετικος?
αυτος που δεν ελεγχει την πραγματικοτητα ,δεν μπορει να διαχειριστει οικονομικες συν/γες? κ.α
αυτος που το προβλημα του ειναι οτι διαφερει απο το κοινωνικα αποδεκτο, ντυνεται αλλοιωτικα, μιλαει μονο ς του, δεν δουλευει κ.α
εν τελει υπαρχουν φωνες χωρις ηχο , κατι σα σκεπτομορφες ,που σκεφτεσαι τι λενε , χωεις να ειναι ουτε ακουστικη ,ουτε οπτικη ψευδαισθηση?
χωρίς να είμαι σίγουρη κι από όσα έχω διαβάσει, κι εν μέρει ζήσει (δεν αφορά εμένα την ίδια,άρα δεν το έχω ζήσει για να ξέρω)θα σου απαντήσω :