Ωραία...έρωτας με οριακή...καμια συμβουλή κανείς???
Καλώς σας βρήκα παιδιά. Προσπαθώντας να διώξω απο πάνω μου ένα τεράστιο βάρος που νιώθω, (καθώς δεν το έχω πεί στους φίλους μου, γιατί ο κόσμος εύκολα κρίνει, δύσκολα καταλαβαίνει) είπα να γράψω στο forum μήπως και κάποιος μπορει να με βοηθήσει. Η κοπέλα που θέλω έχει οριακή διαταραχή. Έχοντας περάσει απο όλα τα στάδια, εξειδανίκευση δική μου, απελπισμένες προσπάθειες να της αποδείξω τον έρωτα μου, τον οποίο δεν δεχόταν κ μου έλεγε οτι την κοροιδεύω, απόπειρες αυτοκτονίας, βρίσιμο επειδή έλεγε πως δεν της φερόμουν καλά, καμια δεκαριά αντίο, στιγμές απόλυτου έρωτα, λόγια τόσο ερωτικά που θαρρείς οτι τα γέννησε ο πιο ερωτικός ποιητής, και γενικά στιγμές απο το ένα άκρο στο άλλο, φτάσαμε στο σημείο να μου πεί οτι είναι ανίκανη να ερωτευτεί κάποιον κ θα με κάνει να νιώθω δυστυχία σε μια τέτοια σχέση.Εγώ σεβόμενος το πρόβλημα της, προσπαθούσα να της αποδείξω οτι την αγαπάω, οτι θα είμαι δίπλα της σε όλες τις στιγμές, οτι μόνο αυτή με νοιάζει και διάφορα άλλα. Πριν λίγες μέρες της είπα οτι θέλω όλα αυτά να τα παλέψουμε μαζί, μιας κ ήμουν σίγουρος οτι μπορώ να θυσιάσω πολλά πράγματα για να είναι εκείνη καλά. Δεν το δέχτηκε για ακόμη μια φορά και έτσι της είπα οτι την αγαπάω αλλα αν είναι να χλευάζει αυτά που νιώθω και αν δεν μπορεί να αντιληφθεί την αγάπη και την στοργή που της δείχνω δεν έχει νόημα να βρισκόμαστε πλέον. Απο τότε δεν έχουμε επικοινωνήσει, εγώ νιώθω χάλια, ίσως νιώθω και τύψεις και δεν ξέρω τι να κάνω, να προσπαθήσω για μια ακόμη φορά, ξέροντας οτι τώρα της το είπα εγώ το αντίο αλλα σίγουρα με την πρώτη ευκαιριά θα μου το πεί αυτή( και με χειρότερο τρόπο)? να κάθομαι να πονάω μόνος μου που δεν την έχω? Ελεος. Είμαι σίγουρος οτι με θέλει πολύ αλλά έχει ένα κάρο πράγματα στο κεφάλι της. Αλλα εγώ τι άλλο να κάνω? Δεν πέρασαν ποτέ 24 ώρες που να ήμασταν καλά, κάτι στην διάρκεια της ημέρας θα στράβωνε. Ο ψυχολόγος φίλος μου, μου είπε να φύγω πριν είναι αργά για μένα, δεν τον τιμάει που μου το είπε σαν γιατρός, αλλα σαν φίλος προσπαθεί να με προστατέψει. Αλλά εγώ δεν την παλεύω μακρια της...είναι η μόνη κοπέλα που με έκανε να έχω αυτά τα συναισθήματα και τις ώρες που ήταν χαλαρή, ένιωθα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Κ τώρα λοιπόν, τι κάνω???
καλησπέρα, θεωρώ ότι ο έρωτας με οριακή προσωπικότητα είναι δύσκολη υπόθεση
Quote:
Originally Posted by
IVAN
Καλησπέρα μείνε μ αυτή την κοπέλα αν κι εσύ την έχει ανάγκη... εκείνη σε έχει σίγουρα
καλησπέρα, δεν είναι καθόλου ανώδυνος ο έρωτας με ανθρώπους που έχουν αυτή τη διαταραχή προσωπικότητας. Η μετάβαση απο την απαξίωση στην εξιδανίκευση του ερωτικού συντρόφου, η συνεχής αναζήτηση επιβεβαίωσης και η προσπάθεια να τους κάνεις να νιώθουν καλά χωρίς να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να ανταποδώσουν , είναι πολύ κουραστικά και ψυχοφθόρα. θεωρώ ότι αυτό που αρέσει σε όσουν "κολλάνε" με οριακούς είναι η φάση της εξιδανίκευσης. σχόλια του τύπου: "μόνο με εσένα νιώθω καλά", "εσύ είσαι ο καλύτερος και ο πιο ωραίος", "δεν έχω νιώσει με κανέναν άλλον τόσο ωραία" κ.α. όμοια. σίγουρα αυτά τα λέμε όλοι. το άσχημο όμως είναι ότι σύντομα θα ακουστούν και τα εξής σχόλια : "δεν με γεμίζεις", "δεν με αγάπησες ποτέ". επίσης, ας μην ξεχνάμε τις εκρήξεις αδικαιολόγητης ζήλειας που αντί να τον ή την φέρνουν πιο κοντά σου, οι άνθρωποι αυτοί απαξιώνουν στο μυαλό τους τους ανθρώπους που πραγματικά τους αγαπούν. δυστυχώς δυσκολεύονται να εσωτερικεύσουν την αγάπη των άλλων. πιστεύω ότι δεν ερωτεύονται ποτέ. έχουν μεγάλη ανάγκη απο αγάπη και επιβεβαίωση αλλά δεν την ανταποδίδουν ισορροπημένα. είναι σίγουρο ότι άμα θες να συνεχίσεις μαζί της, μπορείς να το κάνεις, αρκεί να μην στενοχωριέσαι και να μην την παίρνεις σοβαρά όταν προβαίνει σε απαξιωτικά σχόλια. καλύτερα επίσης να κοιτάξεις και το θέμα της αυτοεκτίμησης σου και της αυτοπεποίθησης, γιατί αυτό που σε πειράζει είναι σίγουρα η "φάση της απαξίωσης". μην περιμένεις την επιβεβαίωση απο τους άλλους και ειδικά απο την συγκεκριμένη κοπέλα. να είσαι σίγουρος ότι αξίζεις πολλά!